Ilmapistooliampujien kevät kisoja
Julkaistu: 24.03.2019 00.00

Am-kisojen jälkeen on kilpailukausi jatkunut ampujien osalta vilkkaana. Harjoitusintoa on myös löytynyt kiitettävästi sekä kisasarjoja ammuttu edellisvuosiin verrattuna runsaasti enemmän. Mitä enemmän toistoja, sitä vapautuneemmin ja ilman turhaa jännitystä myös kisasarjat kulkevat.

1.-3..3 Ammuttiin Lappajärvellä Kevätkraateri-ammunnat. Sieltä kotiintuomisina hippusarjoista 3 kultaa (Maximus, Sara ja Sofia), 3 hopeaa (Joose, Sofia ja Ia) ja 3 pronssia (Frans, Minka-Maria ja Sara). Näistä kisoista mainittakoon Sofia Äijön henkilökohtainen ennätystulos 275, VT14 sarjassa.

Kevätkraaterin tulokset

8.-10.3 Ammuttiin XII Akin ammunnat Kauhajoella. Seuraamme edustivat tuolla Maximus Nikula (1.) ja Ia Nikula (3.)

XII Akin ammunnat tulokset

16.3 Tähdättiin Kokkolassa uuden elektronisen radan avajaiskilpailuissa. Tukiampujat tosin joutuivat tyytymään pahvisiin taululaitteisiin. Tästä kisasta oli kotiin tuomisina mm. VT12 sarjasta viitoisvoitto, tyttöjen jättäessä pojat tällä kertaa taakseen. Tulostaso oli kohtuullisen kova jokaisella ampujalla. IT8 sarjassa Maximus Nikula, totuttuun tapaan, otti isoimman pokaalin. IT10 sarjassa Frans Järvelä vei voiton ja hyvää taustatukea antoi Nella Tastula kolmannella sijallaan. VT12 sarjassa siis viitoisvoitto Äijön sisaruksien ottaessa kaksi ensimmäistä sijaa järjestyksellä Sara - Sofia . Kolmanneksi jyvän paikkaa taululle kohdisti Minka-Maria Puumala. Pojat Aaro Peltoniemi ja Peetu Puumala ottivat seuraavat sijat. VT14 sarjan hopean vei Sara Äijö ennen Ia Nikulaa. Neljäs sija oli tällä kertaa Sofia Äijön ja viidenneksi sihtaili Nea Tastula.

Ilma-asekilpailut Kokkola

22.-24.3 Paukuteltiin Lehtimäellä Oma Sp -kevätilma-asekilpailut. VT14 sarjan voiton vei KokMasin O-A Ahokangas kovalla tuloksella 278. Toiseksi ampui Peetu Puumala (268) ja kolmanneksi Sara Äijö (261). VT12 sarjan voittoon vaadittiin tulos 181, jonka teki Sofia Äijö. Tiukan vastuksen hyvätasoisessa kisassa antoivat Peetu Puumala (178) ja Minka-Maria Puumala (176). IT10 sarjassa Joose Puumala otti ylivoimaisen voiton ampumalla hänelle normaalin tuloksen (169). Ylivoimaisuutta kuvastaa muiden osallistujien puuttuminen ko. sarjasta.

Oma Sp -kevätilma-asekilpailut

Ilma-ase kausi alkaa olla lopuillaan. Jäljellä on lähialueella vain yksi avoin kilpailu Ilmajoella ensi viikon vaihteessa. Tämän jälkeen onkin kauden päätähtäimen vuoro Kultahippufinaalit Salossa 27.-28.4. Tätä ennen ehtivät nuoret käyttää harjoitusvuoroja vielä tiiviisti saadakseen kädet vakaiksi ja osumat keskelle taulua sekä tietenkin se tärkein, yhdessä olo hauskan, mukavan ja jännittävän harrastuksen parissa !!

Toivotamme heille tuloksellista kuukautta harjoittelun merkeissä kohti kauden päätavoitetta!!