FC Monkulat, Futsal Ykkönen

KP-V Monkulat - Zenith  2 - 3

Urheilutalo, Kaustinen

Voitto ja tappio Monkuloille tuplaviikonlopusta

Monkuloiden tuplaviikonloppu Kaustisen urheilutalolla tuotti voiton ja tappion. Lauantaina viikonlopun ottelut aloitti Monkulat - Zenith, jonka vierailija lopulta vei nimiinsä 2-3 (0-1). Sunnuntain ottelussa Monkulat oli selvästi kuskin paikalla 6-1 (3-0) voitossa TPK:sta.

Lauantain ottelussa meni Futsal Ykkösen tämän kauden yleisöennätys uusiksi, kun virallinen katsojamäärä oli jopa 236!

Ottelussa vierailija Zenith puolusti alusta alkaen tiiviisti omalla puoliskollaan antaen Monkuloiden pyörittää peliä puolen kentän tuntumassa. Pallo liikkui hyvään tahtiin pelaajalta toiselle. Jussi Mikkola ja Eemeli Puronaho pääsivät parhaimmille tekopaikoille, mutta maalikehikot olivat viimeisenä esteenä viimeistelyssä.

Vierailija Zenith pääsi muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen ja 14. minuutilla Jesse Kyrkkö sivalsi pallon Monkuloiden verkkoihin. Ottelun tauolle siirrtyttiin 0-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla Monkulat piti palloa, mutta Zenithin puolustusmuodostelman pysyi edelleen erittäin tiiviinä. Kotijoukkue pääsi useaan hyvään laukaisupaikkaan, mutta poikkeuksetta valkopaitainen vierailija heittäytyi viime hetkellä pallon eteen. Tämän kauden Monkula-debyytin tehnyt Aapo Järvelä sekä Jussi Mikkola saivat kuitenkin lopulta murrettua Zenithin puolustuksen maaleillaan.

Tämä ei riittänyt, kun vierailija käytti vastahyökkäyksensä tehokkaasti hyväksi viimeistellen niistä tarvittavat kaksi maalia. Näin ollen ottelu päättyi vierailija Zenithin hyväksi 2-3. Monkuloiden parhaana otteluisäntä Kaustisen kunta palkitsi koko ottelun hyvällä jalalla töitä tehneen Aaro Hedmanin.

Monkulat - TPK 6-1 (3-0)

Sunnuntaina Monkuloiden vieraaksi saapui turkulainen TPK. Ottelu noudatti samaa kaavaa kuin lauantaina kotijoukkueen hallitessa pallollista peliä. Turkulaisten puolustuksesta löytyi kuitenkin alusta alkaen aukkoja ja kolmannella minuutilla Aaro neppaili Jarkko Ojalan syötöstä Monkulat 1-0 johtoon.

Puoliajan lopussa Eemeli Puronaho näytti parasta osaamistaan. Pallonriisto, vastahyökkäys ja hallittu nosto ohi vastaantulevan maalivahdin. Jo seuraavalla minuutilla pallonriisto, vastahyökkäys ja syöttö, josta Henri Kuorikoski sai namutella taukolukemiksi 3-0.

Tauolla urheilutalolla pelattiin junioreiden näytösottelu KP-V - VetU. Viihdyttävän ottelun voittajaksi nousi viime hetken maalilla punapaitainen VetU lukemin 2-1. Kaustisen ja Vetelin futsalin tulevaisuus on erittäin valoisa nähdyn ottelun perusteella. Näistä futsalisteista kuullaan vielä!

Ottelun toinen 20-minuuttinen jatkui Monkuloiden entistä selkeämmällä hallinnalla, kun pienellä miehistöllä matkassa ollut vastustaja alkoi selvästi väsyä. Turkulaisten maalivahti Marko Pirilä piti joukkuetta pystyssä loistotorjunnoillaan. Lopulta kuukauden tauon jälkeen pelikentille palannut Monkuloiden Niko Korhonen otti pistetehtailijan roolin itselleen. Ottelussa 2+1 tehoin operoinut Sonni palkittiin ansaitusti Monkuloiden parhaana.

Jarkko lisäsi viimeisillä sekunneilla kotijoukkueen maalisarakkeeseen vielä yhden napsun lisää. Ottelun lopputulos 6-1 (3-0) toi Monkuloille äärimmäisen tärkeät kolme pistettä. Erittäin tasaisessa sarjassa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja Monkulat on 28 pisteellä sarjataulukossa sijalla viisi. Tällä hetkellä viimeisellä putoajan paikalla, sijalla 10, oleva LPK (24p.) on kuitenkin vain neljän pisteen päässä Monkuloista.

Monkulat matkaa ensi viikolla vieraspeliin Raumalle. Kauden viimeinen ottelu Monkulat - LPK pelataan Kaustisella 11.3.

Kuvat: Joona Penttilä

Tilastot

2 - 3

Zenith
(0-1)
12'MaaliKyrkkö Jesse
26'MaaliHakola Niko
32'MaaliJärvelä Aapo
33'MaaliKyrkkö Jesse
36'MaaliMikkola Jussi
36'MaalisyöttöHedman Aaro