Kotiavauksesta taistelutappio!
Julkaistu: 07.11.2018 00.00

Etu sai viime lauantaina vieraita Nokialta, kun liigasta viime vuonna tippunut FC Nokia saapui Kaustisen urheilutalolle. Pelin alusta asti oli selvää, että vauhtia pelistä ei tule puuttumaan. Pelin tempo oli jotain ian muuta kuin viikko takaperin Seinäjoella. Nokia liikutti palloa vankalla rutiinilla ja hallitsi peliä. Etu kuitenkin puolusti tiiviisti ja pääsi muutamaan vastahyökkäykseenkin. Vedot suuntautuvat valitettavasti maalin ohi tai vastustajan maalivahti eliminoi vedot. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui kuitenkin Nokia pelikellon näyttäessä 8:aa minuuttia. Nokia onnistui uudelleen vain pari minuuttia ensimmäisestä maalista ja kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli siis vastustajille 0-2. Kotijoukkue ei kuitenkaan aikonut luovuttaa, vaan alkoi päästä koko ajan paremmin pelin vauhtiin mukaan. Pelikellon näyttäessä 16. minuuttia hienon pelin maalissa pelannut Tiia-Maria Karvonen heitti Sofia Peltolan yksin läpi. Sofia kiitti ja pallo löysi ensimmäisen kerran maaliverkkoihin Etun hyväksi. Valitettavasti vastustaja teki vielä juuri ennen puoliaikaa ns. pukukoppimaalin ja puoliaikatilanteeksi 1-3.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen. Etu nosti hieman prässiä ja sai enemään omaa peliä toimimaan. Muutaman minuutin pelin jälkeen Nokia sai kuitenkin lahjana pilkun, kun tuomari tulkitsi pallon osuneen Etun pelaajan käteen omalla rangaistusalueella. Etun maalissa Tiia kuitenkin päätti, ettei peliä ratkaista tuomarien toimesta ja esitti loistavan jalkatorjunnan ja piti maalin edelleen toisella puoliajalla koskemattomana. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Etu, kun vastustaja rikkoi Etun kapteenia keskiviivan tuntumassa. Vastustajien jättäessä sektorin auki suoraan maalille, päätti Taru Paavola kokeilla laukoa suoraan ja pallo painuikin maalin ylänurkkaan Laura Koskisen tehdessä hyvää maskia maalivahdille. Peli kaventui siis 2-3. Etun maalin jälkeinen hurmos kuitenkin kostautui vain minuuttia myöhemmin, kun Nokia teki maalin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Nokia onnistui vielä kerran maalin teossa ja vaikka Etullakin oli paikkansa viimeistely edelleen ontui sen verran, että pisteet matkasivat tällä kertaa Nokialle tuloksella 2-5. Otteluisäntä Kaustisen kunta palkitsi molempien joukkueiden parhaina kapteenit.

Peli oli vauhdikasta ja vaikka tappio tulikin, oli pelissä paljon positiivisiakin asioita. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Seuraavan kerran Etu on tosi toimissa ensi sunnuntaina 11.11., kun Kaustisen urheilutalolle Etun vieraaksi klo 16 Futsal-cupin otteluun saapuu OPA Oulusta.

Otteluun on vapaa pääsy! Ja isänpäivän kunniaksi kaikille iseille Etu tarjoilee pullakahvit!