Idrottshallen, Kronoby

Kauden avauksesta lopulta tyylipuhdas voitto

IK Myran- Monkulat 0-7 (0-2)

Monkulat aloitti kauden työvoitolla paikallisvastustaja IK Myranista. Pitkään odotettu kauden avaus saatiin tänään alta pois ja hyvä työmoraali näkyi jokaisessa monkulapaitaan pukeutuneella pelaajalla.

Ensimmäinen puoliaika tuskailtiin maalinteon kanssa aina jakson puoliväliin asti, ennen kuin Jussi Mikkolan lapikas saatiin asetettua sellaisiin säätöihin, että pallo löysi kaksi kertaa maalinperukoille vasempaan alanurkkaan, ottelun 10 ja 12 minuutin kohdalla. Jussi haastoi hienosti laidalta keskelle ja joukkuetoverit tekivät niin sanottua näkymätöntä työtä blokkaamalla puolustajat pelistä pois ja Jussi näki paikkansa tulleen ja jälki olikiin tuhoisaa.

Ensimmäisellä puoliajalla paikkoja oli toki vastustajallakin, mutta ne pysähtyivät maalia vartioineeseen Sami Harjupatanaan ja viimeistään takaseinään, jonne useammat laukaukset löysyvät tiensä. Monkulat puolusti kuitenkin hyvin omaa maaliaan ja vaarallisimmat paikat tulivat omista harhasyötöistä. Valehtelematta, lähes jokainen Monkula pelaaja pääsi kokeilemaan maalintekoa ensimmäisen jakson aikana, mutta ainoastaan Jussi onnistui toimittamaan ”paketin” oikeaan osoitteeseen. Taukonumerot olisivat voineet olla isommatkin, mutta kotijoukkueen maalivahti Teemu Parpala piti vielä kotijoukkueen pelissä mukana.

Toiselle puoliajalle Monkulat tuli vieläkin terävemmmillä jaloilla ja ottelun 25 minuutin kohdalla väkivahva Ihionu Bright toimitti pallon jo kolmannen kerran kotijoukkueen maaliverkkoihin. Ja kun ketsuppipurkki saatiin aukaistua, niin ei sitä viitsi heti kiinnikään laittaa. Jo seuraavassa vaihdossa Rauli Lassila näytti akrobaatti taitojaan ja ohjasin pallon komeasti kuvion päätteeksi maaliin, siirtäen vierailijat jo turvallisen tuntuiseen 4-0 johtoasemaan. Valmennusjohto painotti, että omiin ei tänään palloa päästetä, välillä tämä unohtui, mutta maalissa loistanut Sami Harjupatana oli painanut tämän mieleensä ja piti oman maalinsa puhtaana, venyen pallon eteen uudelleen ja uudelleen.

Jussi päätti kruunata iltansa hattutempulla, upean vaparikuvion päätteeksi. Jussi asettui antamaan vaparia ja molemmilla tolpilla oli laukaisupelotteena pelaajat, mutta Jarno Koskinen ei pommittanutkaan Jussin syötöstä vaan siirsi pallon takaisin Jussille, joka tälläsi pallon verkkoon ja siirsi Monkulat jo 5-0 johtoon. Tämä ei vielä Monkuloille riittänyt, vaan lisää oli tulossa, Kun ”Ima” jatkoi loisto-otteitaan targettina ja pommitti pallon etunurkasta sisään ja kuten paikalla olleet näkiviät, niin ”Iman” laukauksissa on voimaa! Jarkko Ojala pääsi vielä tekemään yhden maalin ennen pelikellon soimista ja näin ollen Monkulat nappasi puhtaan 7-0 vierasvoiton ja kausi käynnistyi toivottusti.

Monkuloiden pelaajarinki on laaja ja tasokas ja sitä päästiinkin tänään pyörittämään ja saatiin peliminuutteja kaikille pöytäkirjassa olevalle kenttäpelaajille, ainoastaan maalivahti Janne Björkgren seurasi virkaveljen loistopeliä penkin puolelta.

Ottelua oli paikanpäällä seuraamassa noin 50 henkilöä, joista 30-40 oli Monkuloiden kannattajia, suuri kiitos siitä! Pelit jatkuvat viikon kuluttua lauantaina Kaustisella klo 14.00, kun vastustajaksi saapuu FC Sport-j. Tervetuloa paikan päälle tarkistamaan Monkuloiden pelivire!

Tilastot
IK Myran

0 - 7

(0-2)
9'MaaliMikkola Jussi
11'MaaliMikkola Jussi
24'MaaliIhionu Bright
25'MaaliLassila Rauli
33'MaaliMikkola Jussi
38'MaaliIhionu Bright
38'MaaliOjala Jarkko