FC Monkulat, Kakkonen

KP-V Monkulat - LaPo  4 - 5

Urheilutalo, Kaustinen

Mollivoittoinen vuoden lopetus Monkuloilla

Monkulat pelasi viikon sisään kaksi ottelua, ensin vierailtiin perjantaina 22.12. joulutunnelmissa Seinäjoella Sisu-Pallon vieraina, mutta kotiin tuomisina ei ollut lahjoja, lahjapapereista puhumattakaan. Sisu-Pallo veti ottelussa pidemmän korren napaten ensimmäisen voittonsa loppulukemin 4-3 (1-1) ja aiheutti samalla KP-V Monkuloiden ensimmäisen tappion.

Kotijoukkue Sisu-Pallo puolusti nimensä mukaisesti sisukkaasti läpi ottelun ja käytti omat maalipaikkansa hyvin hyödykseen.

Peli alkoi Monkuloilta huolimattoimien suoritusten saattelemana ja tämä näkyi myös lukuisien maalipaikkojen tuhlailuna koko ottelun aikana, toki kotijoukkueen puolustus ja etenkin maalivahti pelastivat monen maalin syntymisen. Maalinteossa Monkukoista onnistuivat Matias Parpala kahteen otteeseen ja Niko Korhonen kertaalleen.

Monkulat olivat vielä pisteessä kiinni pari minuuttia ennen loppua, mutta vastahyökkäyksen päätteeksi Sisu-Pallo viimeisteli kliinisesti ja sai pidettyä johtoaseman loppuun asti, kun Monkulat eivät päässeet enää tolppaa lähemmäksi.

Vuoden viimeisinä päivinä 30.12. KP-V Monkulat saivat vierailijoita Lapualta, LaPo:n muodossa. LaPo on aloittanut kautensa hiukan mollivoittoisesti, mutta viimeistään tänään duurisoinnut kaikuivat ilmoille, kun vierailijat poistuivat Kaustiselta 4-5 (2-1) voitto taskussaan.

Monkulat sai otteluun loistoalun, kun Jarkko Ojala ja Niko Korhonen siirsivät kotijoukkueen jo 2-0 johtoon, kun peliä oli ehtinyt vanheta vain kolmisen minuuttia. Tämä ei kuitenkaan lannistanut LaPo:a vaan he kavensivat tilanteen 2-1 ennen puoliajalle siirtymistä.

Puoliaika oli selkeästi käytetty hyvin hyödyksi vierailijoiden osalta, kun kotijoukkue pääsi koskemaan palloon toisella jaksolla vasta, kun pallo kaivettiin kotijoukkueen maalista ja kotijohto oli muuttunut 2-2 tilanteeksi.

Peli tasaantuikin tämän jälkeen selkeästi ja seuraavaa maalia saatiinkin odotella ottelun 30:lle peliminuutille, kun Sami Harjupatana viritti heittokätensä ääriasentoon ja linkosi pallon kohti vastustajan maalia. Maalivahti ei saanut vangittua palloaan käsiinsä vaan pallo lipsahti maalinperukoille ja Sami nosti kätensä ilmaan maalinmerkiksi.

Vieraat eivät olleet maalista moksiskaan vaan tasoittivat hetken päästä pelin uudelleen. Vielä kerran Monkulat siirtyi johtoon, kun Jussi Mikkola latasi vaparin maaliin lähes välittömästi veiraiden tasoituksesta.

Tämään jälkeen LaPo ottikin rohkeasti ylivoimapelin käyttöönsä, joka oli tänään myrkkyä kotijoukkueelle, kun aluksi vierailijat kampesivat itsensä tasoihin ja jatkoivat vielä senkin jälkeen ylivoimapeliään. Rohkeus palkittiinkin, kun parikymmentä sekuntia ennen pelin päättymistä pallo löysi viidennen kerran tiensä Monkuloiden maaliin ja pisteet matkasivat Keski-Pohjanmaalta Etelä-Pohjanmaalle.

Paljon jäi siis parannettavaa ensi vuodelle, mikäli halutaan venyttää voittoputkea viittä ottelua pidemmäksi. Mutta kuten sanotaan uusi vuosi tuo mukanaan uudet kujeet ja ainahan pitää lähteä parantamaan edellisvuosien saavutuksia. Monkulat kiittääkin faneja ja tukijoukkojaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää uutta vuotta 2018!

Samaan hengenvetoon toivotetaan teidät kannustamaan Monkuloita paikallismatsiin IK Myrania vastaan lauantaina 6.1.2018 kello 14.00.

Tilastot

4 - 5

LaPo
(2-1)
1'MaaliOjala Jarkko
2'MaaliNikoKorhonen Sonni
13'MaaliSalo Niko
20'MaaliKorpela Miika
29'MaaliHarjupatana Sami
32'MaaliMikkola Jussi
32'MaaliKorpela Miika