VaVe - KP-V Monkulat   5 - 11

Vaasan Ammattiop.

KP-V Monkulat jatkoi vahvoja otteitaan Vaasassa

Monkulat haki täydet kolme pistettä Vaasasta VaVe:n kustannuksella.

Vaasassa nähtiin tasaisen väännön päätteeksi Sipilä show. Vaasalaisia tällä kaudella piinannut Aki Sipilä mätti jälleen miehekkäät neljä maalia VaVe:a vastaan, samoin kuin aiemmin kotiottelussa. Mielenkiintoisena tilastofaktana Sipilä on pelannut tällä kaudella kolme ottelua ja aina vastassa on ollut vaasalainen joukkue.

Jokaisessa kohtaamisessa vastustajan maalivahti on saanut kaivella palloa selkänsä takaa verkkojen perukoista, sillä Sipilällä on kasassa kolmesta pelaamastaan ottelusta 10 maalia. Mitenkähän tämä putki jatkuu ensi viikonloppuna Vaasassa, jolloin vastassa on vaasalainen Ruutupaidat 2, joka on tasapisteissä Monkuloiden kanssa.

Itse ottelu VaVe:a vastaan alkoi nihkeästi vierasjoukkueen osalta, kun VaVe siirtyi jo 2-0 johtoasemaan. Maalipaikkoja pystyttiin kuitenkin luomaan ja pikkuhiljaa Monkulat tasoitti pelin Aki Sipilän ja Juho Koivukankaan maaleilla ja siirtyi vielä ensimmäisellä puoliajalla 3-2 johtoasemaan Sipilän toisella maalilla.

Toiselle puoliajalle Monkulat tuli selkeästi terävämmin ja oli vain ajankysymys, milloin maaliverkot alkaisivat soimaan. Ihionu Bright aloitti toisella puoliajalla maalitehtailut jo minuutin jälkeen ja minuutin välein maaleja tuli lisää Rauli Lassilan, Tuomas Puronahon ja Sipilän toimesta. Näinpä tilanne oli hetkessä jo 2-7.

Kotijoukkueen vaarallisimmat maalipaikat saatiin vähentymään ensimmäiseltä puoliajalta selkeästi, eikä kotijoukkue saanut enää niin hyviä syöttöjä vikkelille ja voimakkaille targetpelaajilleen.

VaVe teki välillä yhden maalin, mutta sen jälkeen Monkulat tekivätkin kolme seuraavaa maalia Sipilän, Jussi Mikkolan ja Jarkko Ojalan toimesta ja johtoasema pysyi vankkana. Lopussa kotijoukkue onnistui vielä kahteen otteeseen ja Koivukangas lirutti pallon omasta päästä tyhjään nuottaan.

Ottelu päättyi siis Monkuloiden hyväksi 5-11.

Tilastot
VaVe

5 - 11

(2-3)
6'MaaliIloviita Topias
8'MaaliIloviita Topias
10'MaaliSipilä Aki
13'MaaliKoivukangas Juho
15'MaaliSipilä Aki
21'MaaliIhionu Bright
22'MaaliLassila Rauli
23'MaaliPuronaho Tuomas
24'MaaliSipilä Aki
25'MaaliStenman Micky
28'MaaliSipilä Aki
30'MaaliMikkola Jussi
31'MaaliOjala Jarkko
35'MaaliTakala Jani
39'MaaliKoivukangas Juho
39'MaaliEkström Ville