Jyväskylä, monitoimitalo

Riemu otti selvän voiton Monkuloista

Futsal Ykkönen / Riemu- KP-V Monkulat 5-1 (2-0)

6.10.2018 / Monitoimitalo, Jyväskylä

Ja taas mennään! Futsal Ykkönen ponnahti käyntiin KP-V Monkuloiden osalta Jyväskylässä, jossa sarja-avausta oli isännöimässä ykkösen ennakkosuosikiksi lukeutuva Liikunnan Riemu. Riemu tippui viime kauden päätteeksi Futsal-Liigasta Ykköseen ja mielii mahdollisimman nopeasti takaisin Liigaan. Monkulat taas nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen ja pyrkii löytämään jalansijaansa sarjassa, eli lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla melko erilaiset. Treenipeleissä molemmat joukkueet olivat antaneet ”kyytiä” Liiga joukkueille, kun Riemu voitti JoSePa:n ja Monkulat Sievi FS:n.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja molempien joukkueiden tarkan puolustuspelaamisen johdosto maalipaikat olivat ottelun alkupuoliskolla vähissä. Vieraiden paras maalintekopaikka siunaantui prässipurun jälkeen Jarkko Ojalalle, jonka Olli Piili vapautti läpiajoon. Maalia ei tästä saatu aikaiseksi, vaan vastustajan maalissa pelannut Sauli Kilpeläinen veti tilanteessa pidemmän korren.

Pelikellon pyörähtäessä kahdeksannelle minuutille iski Riemu, kun keskikentältä lähteneen loopin jatkoi maalinperukoille Leevi Kemppainen, siirtäen kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tämän jälkeen jatkettiin taas tasaisissa merkeissä, kunnes 14 minuutin kohdalla maaliverkot heilahtivat Monkuloidenpäädyssä, kun Tuure Fageströmistä kimmonnut pallo leijaili yli ensimmäisen puoliajan maalissa pelanneen Sami Harjupatanan. Kotijoukkueen virhetili täyttyi jakson lopulla ja Niko Åby pääsi yrittämään maalintekoa kymmenestä metristä. Jalka osui 1,2 millimetriä väärään kohtaan pallossa ja pallo löysi tiensä monnarin seinämainoksiin. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Tauolla painotettiin sitä, ettei mitään suurempia muutoksia tarvitse tehdä, vaan jatketaan samaan malliin, maalipaikkoja saatiin luotua kumminkin tarvittava määrä ja vastustaja saatiin pidettyä poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta.

Monkulat saikin toiselle puoliajalle loistoalun, kun Jussi Mikkola pääsi kokeilemaan vapaapotkusta noin kuuden metrin päästä Riemun maalista. Vapariekspertti Mikkola antoi kenkänsä laulaa ja vierestä seurannut Juho Koivukangas nostikin kädet ilmaan jo ennen maalin syntymistä. Monkulat oli mukana pelissä kaventaen tilanteeksi 2-1, kun pelikello näytti 21 minuuuttia.

Tämän jälkeen Monkulat saikin hyvän painostuksen päälle ja maalipaikoille päästin erityisesti sivuraja- ja kulmakuvioiden johdosta. Mikkolan ristikko osumaa lähemmäs ei takaa-ajoa saatu käynnistettyä, ennen kuin Riemu siirtyi jo 3-1 johtoon Monkuloiden merkkausvirheen johdosta. Maaliseppona kunnostautui Tuure Fageström. Hetkeä myöhemmin Monkuloille sattui musta minuutti 29 ja 30 minuutin välillä, kun Riemu pääsi naatiskelemaan kahteen otteeseen siirtyen nopeasti 5-1 johtoon. Garry Lewis tuikkasi pallon kahteen otteeseen maalinperukoille ohi toisen puoliajan maalia vartioineen Janne Björkgrenin.

Kunnon takaa-ajoa ei enää saatu käynnistettyä reikäpaitapelistä huolimatta. Muutaman hyvän syöttökuvion päätteeksi maaliverkkoja ei enää Monkuloiden toimesta heiluteltu. Riemukaan ei päässyt enää kaunistelemaan numeroita, joten peli päättyi satapäisen yleisön edessä kotivoittoon 5-1.

Kauden ensimmäiseksi otteluksi Monkuloilla ei ole mitään hävettävää, sillä maalipaikoille päästiin ja saatiin haastettua yhtä kauden ennakkosuosikkia tasapäisesti. Uhrautuvan puolustuspelaamisen johdosta useat laukaukset pysähtyivät jo alkumetreille ja ne pallot, jotka pääsivät maalille asti, hoitivat maalissa pelanneet Harjupatana ja Björkgren mainiosti. Vielä kun saadaan tehokkuutta ja vähän lisäripaus tuuria maalipaikkoihin, niin tulosta tulee varmasti.

Millainen fiilis pelistä jäi maaliverkkoja heilutelleelle ja palloja loistokkaasti blokanneelle Jussi Mikkolalle kauden avausmatsista?

– Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, kun pisteitä ei mukaan Kaustiselle saatu. Hyvä taistelu kumminkin ensimmäiseksi peliksi koko joukkueelta. Tästä on hyvä lähteä seuraaviin koitoksiin.

Tilastot
Riemu

5 - 1

(2-0)
8'MaaliKemppainen Leevi
13'MaaliFagerström Tuure
21'MaaliMikkola Jussi
27'MaaliFagerström Tuure