20
LOK
16.00
FC Monkulat, Miesten Futsal-Ykkönen

KP-V Monkulat - AS MOON  3 - 3

Urheilutalo, Kaustinen

Puronahot väänsi Monkuloille pisteen

Lauantaina 20.10. sai kotijoukkue KP-V Monkulat vieraita Raahesta, kun tuttu vastus AS Moon saapui Urheilutalon hornankattilaan. Monkuloiden yleisöennätys meni taas uusiksi, 238 katsojaa!

Kaikki aikaisemmat neljä kohtaamista olivat päättyneet vierasjoukkueen voittoon, joten tästäkin syystä Monkuloiden pelaaja-valmentajat Juho Koivukangas sekä Jarkko Ojala olivat antaneet ohjeet, että nyt tarvitaan asennetta.

Asenteella lähdettiinkin peliin, mutta harmittavasti jo alkulämmöissä huomattiin, ettei ehkäpä koko sarjan rauhallisimpiin pohjapelaajiin kuuluva Sami Finnilä pysty välttämättä pelaamaan lainkaan erilaisten vaivojen vuoksi. Tästä syystä siirrettiin edellisissä otteluissa sekä treeneissä lähinnä laiturin tonttia pelannut Santtu Lehto toisen kentän pohjalle.


Ottelussa ensimmäisenä oli maalipaikassa AS Moon ja viime kauden Ykkösen pistepörssin voittanut Marko Keinänen. Heti ensimmäisessä vaihdossa pallo pelattiin hänelle takatolpalle, mutta kotijoukkueen onneksi pallo sivuverkkoon ja takaiskulta vältyttiin. Hetki tästä ja Monkuloiden Bright Ihionu kolisteli toisella puolella tolppaa, mutta maalia ei tästäkään tilanteesta syntynyt. Eli tilanteita nähtiin puolin ja toisin.

Reilun viiden minuutin pelin jälkeen sai kotijoukkue jobinpostia, kun Jarkko loukkaantui pallontavoittelutilanteessa, eikä näin pystynyt jatkamaan ottelua. Tästä pari minuuttia ja sai Moon ensimmäisen kerran pallon kotijoukkueen verkkoon Antti Uusitalon toimesta.


Monkuloiden ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta ajassa 13:53, kun Santtu harhautti ensimmäisen peittämään tulleen pelaajan ja toimitti pallon takatolpalle, jossa Eemeli Puronaho päivysti kuvion mukaan ja puttasi pallon nuottaan. Eemelillä oli heti seuraavassa hyökkäyksessä mahdollisuus siirtää Monkulat johtoon, mutta vieraiden maalivahti Janne Vähäkangas oli hyvin mukana tilanteessa.

Mutta niin kuin uusi Puronahojen sanonta menee: ”Jos et ite tee, niin velipoika kyllä tekee.” 14:50 oli pelikellossa, kun Bright Ihionu syötti kulmasta maalin eteen, johon ensimmäisenä oli ehtinyt Tuomas Puronaho. Tumppi totuttuun tyyliin ei tehnyt ensimmäisellä kosketuksellaan, vaan otti pallon haltuun ja rauhassa siirsi pallon verkon perukoille. Tilanne 2-1 ja tässä tilanteessa mentiin myös tauolle.


Toinen kaksikymmenminuuttinen alkoi samoin kuin edellinen. Monkulat pyrki puolustamaan ja uhrautui loistavasti laukauksien tielle. Harmittavasti yksi paluupallo tippui suoraan maalin edessä päivystäneelle AS Moonin Ville Määtälle, joka kärkkärillään tasoitti pelin tilanteeksi 2-2.

Reipas kymmenminuuttinen mentiin tasaisissa merkeissä. Tilanteissa väännettiin miehekkäästi eikä tuumaakaan annettu periksi puolin ja toisin. Mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta iski vierasjoukkue ja ehkäpä yksi Ykkösen vaarallisimmista hyökkäyskokoonpanoista. Uusitalo syötti keskustaan Timi Knuutiselle ja tämä laukoi pallon kotijoukkueen maalissa torjuneen Janne Björkgrenin käsien kautta maaliin.


Tämän ei annettu haitata vaan heti seuraavan kotijoukkueen kulman jälkitilanteessa Do Khupeh prässäsi aggressiivisesti pallon Puronahon veljeksistä vanhemmalle. Eemu tykitti pallon Vähäkankaan jalkojen välistä taka-alakulmaan tilanteeksi 3-3.

Ottelun lopussa ei enää maaleja nähty, vaikka kotijoukkueella oli useampikin paikka ratkaista peli, mutta Vähäkankaan hyvät otteet maalinsuulla toivat Moonille tasapelipisteen Kaustiselta. Tämä oli kauden ensimmäinen pistemenetys vierasjoukkueelle sekä samalla myös historian ensimmäinen piste, minkä Monkulat on Moonilta vääntänyt.


Kotijoukkueen parhaana palkittiin kaksi maalia tehnyt Eemeli Puronaho. Lisäksi kotijoukkueen parhaimmistoon voisi lukea velipoika Tuomaksen, isännän ottein puolustuspäässä luutinut Santtu Lehto sekä maalilla loistavasti pelannut Janne Björkgren. Ottelu oli varsinkin puolustussuuntaan Monkuloiden kauden parasta tekemistä tähän mennessä.

Tästä on hyvä lähteä ensi lauantain ToPV-peliin Tornioon. Tähän otteluun ollaan varaamassa bussia, joten sinne varmasti mahtuu faneja matkaan! Ilmoittaudu reissuun mukaan tästä linkistä: http://veikot.kaustinen.fi/lomakkeet/1479/043b2fa2-3544-42b0-bd5c-adf4891576f5


Tilastot

3 - 3

AS MOON
(2-1)
7'MaaliUusitalo Antti
13'MaaliPuronaho Eemeli
14'MaaliPuronaho Tuomas
22'MaaliMäättä Ville
32'MaaliKnuutinen Timi
33'MaaliPuronaho Eemeli

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto avoinna:
Ma - Ke 10 - 16
To 12 - 18
(poikkeavat aukioloajat Facebook)