ToPV - KP-V Monkulat   3 - 6

Putaan LH (V-halli)

Kauden ensimmäinen ryöstöreissu

KP-V Monkulat kävi ryöstöretkellä Torniossa luvuin 3-6 ( 0-2)

Monkulat lähti vierasreissulleen toiveikkain mielin. Kahden kotitasapelin jälkeen peli on pikkuhiljaa lähtenyt oikeisiin uomiin ja voitto on ollut jo kahteen kertaan aivan Monkuloiden ulottuvilla. Tänään vastassa oli tuttu joukkue, kun edellisvuoden karsintavastustaja ToPV isännöi kaustislaisia. Kummallakin oli ennen tätä ottelua voittotili avaamatta, joten voitto olisi varmasti maistunut molemmille joukkueille.

Peli alkoi kyttäilyllä ja molemmat joukkueet valuivat suosiolla vastaanottamaan hyökkäyksiä omalta kenttäpuoliskolta. Vaarallisilta paikoilta vältyttiin ottelun alkuvaiheessa, kunnes kuin salama kirkkaalta taivaalta, pallo ajautui Eemeli Puronahon jalkoihin ja Eemeli puttasi pallon maalivahdin torjunnasta tyhjään maaliin. Monkulat siirtyi siis 1-0 vierasjohtoon, kun peliä oli pelattu kahdeksan minuuttia.

Tarkka puolustuspelaaminen jatkui aivan jakson loppuun asti, kunnes aivan jakson loppuun Monkuloiden prässi puraisi ja Niko Korhosen millimetrin tarkka syöttö tavoitti takatolpalle kirmanneen Jussi Mikkolan, joka siirsi Monkulat 2-0 taukojohtoon, niin sanotulla pukukoppimaalilla.

Toinen jakso alkoi kuitenkin kotijoukkueen osalta pirteämmin. Peli olikin nopeasti tasoissa puolen tunnin pelaamisen jälkeen Torvikosken ja Asikaisen maaleilla. Onneksi Monkulat sai kasattua itsensä ja oli seuraavan maalintekijänä, kun Jarkko Ojala kiepautti vetojalkansa vapaaksi laidalla ja sai lauottua pallon maaliin maalivahdin jalkojen välistä, Mikkolan syötön seurauksena. Peliä oli tällöin pelattuna 34 minuuttia.

Maalin seurauksena kotijoukkue otti reikäpaidan käyttöönsä, mutta pallo löysikin tiensä kotijoukkueen maalin perukoille Ojalan toimesta ja peli olikin yhtäkkiä 2-4 Monkuloille. Ja kun Patanan pojat pääsivät vauhtiin niin, silloin tapahtui. Korhonen pudotti pallon vartalollaan maalissa pelanneelle Sami Harjupatanalle, joka kohdisti jalkansa oikeaan asentoon ja potkaisi pallon keskelle vastustajan maalia. Peli oli Patanan poikien kolmella peräkkäisellä maalilla jo 2-5 Monkuloille.

Torniolaiset kuittasivat tämän maalin nopeasti, mutta niin tekivät sen jälkeen kaustislaisetkin. Santtu Lehto ujutti pallon tolpan kautta maaliin Ojalan syötöstä ja peli oli sinetöity lukemiin 3-6 Monkuloiden eduksi.

Peli oli tasaista vääntöä, mutta lopulta Monkulat nappasivat ansaitut kolme pistettä paluumatkalleen ja avasivat näin ollen voittotilinsä. Tästä on hyvä lähteä haastamaan seuraavaan kotipeliin TPK:ta Turusta. Puolustusasenne alkaa olemaan sillä mallillaan, että pallon eteen tullaan vaikka parin metrin takamatkalta.

Voitto ei toki tullut ilmaiseksi, kun kylmäpussia sai kiikuttaa pelin loppuhetkillä Jussi Mikkolan pikkuvarpaalle, joka näytti pelin jälkeen ennemmin isovarpaalta.

Kotipeleistä on saatu toki pisteitä, mutta voitto puuttuu vielä, jokohan olisi sen aika launtaina 3.11. kello 16.00!

Tilastot
ToPV

3 - 6

(0-2)
8'MaaliPuronaho Eemeli
19'MaaliMikkola Jussi
24'MaaliTorvikoski Tommy
29'MaaliAsikainen Aatu
34'MaaliOjala Jarkko
36'MaaliOjala Jarkko
37'MaaliHarjupatana Sami
38'MaaliLehto Santtu
38'MaaliAsikainen Aatu