FC Monkulat, Miesten Futsal-Ykkönen

KP-V Monkulat - ACE  3 - 2

Kaustinen, Urheilutalo

Monkulat jatkaa voittojen tiellä - ACE kaatui kotipelissä 3-2

Monkuloiden pisteputki senkun jatkuu, kun lauantain kotipelissä Monkuloiden vireen tunsi nahoissaan ACE Tampereelta. Peli ei tosin ollut kotijoukkueen väkevimpiä suorituksia, mutta on tietenkin hienoa, että välillä vähän heikompikin esitys tuo mukanaan kolme pistettä. Tärkeää on myös se, että kyetään nousemaan tappioasemasta voittoon. ACE tarjosi pelin alusta alkaen täyden iltapuhteen Monkuloille, eikä voitto ollut selvä vielä ottelun viimeisellä sekunnillakaan.

Monkulat onnistui luomaan muutaman mainion maalipaikan jo ottelun alkuvaiheessa, mutta maaliin nämä yritykset eivät johtaneet. Vierailijat onnistuivat maalinteossa ensin, kun Monkuloiden hyökkäykseenlähtö keskeytettiin ja vieraat pääsivät nokikkain maalissa pelanneen Sami Harjupatanan kanssa. Onnistuneen harhautuksen seurauksena Mikko Nieminen siirsi vierailijat 1-0 johtoon.

Puoliajan edetessä tunteet pääsivät vähän kuohahtamaan molemmilla puolilla, kunnes Olli Piili päätti laukoa lähes puolesta kentästä pallon ACE:n maaliverkkoihin ja tilanne tasoittui 1-1: een. Näissä numeroissa siirryttiin tauolle.

Tauon jälkeen ei ehditty pelaamaan kauan, kun Monkulat onnistuivat pallonriistossa keskiviivalla ja Jussi Mikkola toimitti pallon Jarkko Ojalalle, jonka kaukolaukaus löysi tiensä vierailijoiden verkkoihin. Kotijoukkueen 2-1 johtoasema vaihtui muutaman minuutin päästä tasatulokseen, kun vieraiden Henrik Rahikaisen onnistunut laukaus tasoitti pelin.

Vieraat ehtivät hädin tuskin juhlistaa tasoitusta, kun Mikkolan laitanosto löysi hyvässä vauhdissa olleen Alexander Garzonin, jonka unelmalaukaus upposi vastustamattomasti maalin ylänurkkaan. Ei hassumpi avausosuma Garzonilta Monkuloiden paidassa.

Monkuloiden 3-2 johtoasema säilyi päätössummeriin asti, vaikka vielä viimeisen sekunnin aikana Harjupatana joutui torjumaan näyttävästi laukauksen maalin ylänurkasta. Voiton seurauksena Monkulat kapusi jälleen yhden pykälän ylemmäs sarjataulukossa, ollen tällä hetkellä kolmantena kolme pistettä kärkipaikasta.

Seuraava mahdollisuus kohota sarjassa korkeammalle on edessä sunnuntaina, kun tappioitta sarjassa toisena oleva PTU Porista isännöi Monkuloita Porin iltaottelussa. Molempien joukkueiden puolustus on ollut hyvässä iskussa ja nähtäväksi jää kumman puolustus on kärkikamppailussa pitävämpi.

Tilastot

3 - 2

ACE
(1-1)
9'MaaliNieminen Mikko
16'MaaliPiili Olli
22'MaaliOjala Jarkko
26'MaaliRahikainen Henrik