FC Monkulat, Miesten Futsal-Ykkönen

KP-V Monkulat - Loiske  6 - 0

Kaustinen, Urheilutalo

Monkulat palasi vakuuttavasti voittokantaan

Monkulat kuittasi viime viikolla kärsityn 6-1 vierastappion kotiluolassaan voittamalla Loiskeen niin ikään tennislukemin 6-0 (1-0).

Peliin lähdettiin Monkuloiden osalta totuttua tiiviimmällä porukalla lukuisten poissaolojen toimesta, mutta se ei näkynyt loppulukemassa, ainakaan negatiivisessa mielessä. Muutaman nihkeämmän ottelun jälkeen Monkulat palasi tasolleen ja kentällä nähtiin tiivistä puolustamista ja nättejä maaleja usean pelaajan toimesta.

Peliin saatiin loistoalku, kun Jussi Mikkola katkaisi Loiskeen kulmakuvion ja syötti Alexander Garzonille, joka ampaisi hirmuvauhtiin ohittaen alimman pelaajan ja sitten vielä viimeisteli viileästi Monkulat 1-0 johtoon pelin toisella minuutilla. Ensimmäinen jakso päättyikin näihin numeroihin, vaikka muutamia vaarallisia maalipaikkoja nähtiinkin etenkin Loiskeen toimesta.

Toisen jakson alussa Loiskeella oli vielä mahdollisuus tasoittaa peli, mutta maalissa loistavasti pelannut Sami Harjupatana piti maalinsa puhtaana. Sitten olikin Monkuloiden vuoro lähteä karkumatkalle. Sivurajapotkun jälkitilanteesta Jarno Koskinen tuikkasi pallon takanurkkaan ja siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Olli Piili riisti omassa päässä pallon Loiskeelta, ampaisi läpiajoon ja pommitti pallon maaliin maalivahdin längeistä.

Tämän jälkeen Monkulat alkoikin tekemään niin sanottuja varmoja maaleja. Maalintekijät pääsivät vuorollaan siirtämään pallon tyhjään maaliin, kun ensin oli syötelty puolustajat ja maalivahti pois pelistä. 4-0 maalin pääsi tekemään Tuomas Puronaho, Jarkko Ojalan syötöstä.

Seuraavaksi oli vuorossa apinan selästään heittänyt Eemeli Puronaho, Tuomaksen syötöstä. Tässä maalissa maalin ja maalivahdin välissä oli kolme Monkuloiden pelaajaa ja pallo, joten maalinteko oli tästä lähtökohdasta Eemelille suhteellisen helppo homma. Viimeisen maalin pääsi puttaamaan takatolpalta Piili, syötön maaliin tarjosi Garzon.

Voiton myötä Monkulat nousi jälleen sarjan kolmanneksi, eikä sarjakärkikään ole kuin kolmen pisteen päässä. Sarjassa jo toisen nollapelinsä pelannut Monkula-lauma matkaa viikon päästä lauantaina seuraavaan pitkään vierasreissuunsa Joensuuhun, jossa Monkuloita isännöi SC Riverball. Hyvää taisteluasennetta tarvitaan myös Joensuussa, sillä ilmaisia pisteitä ei tässä sarjassa ole tarjolla.

Tilastot

6 - 0

Loiske
(1-0)
25'MaaliKoskinen Jarno
27'MaaliPiili Olli
30'MaaliPuronaho Tuomas
34'MaaliPuronaho Eemeli