Kaustinen, Urheilutalo

Riemu haki tyylipuhtaan voiton Monkuloista

Monkulat - Riemu 0-4 (0-2)

Ei alkanut Monkuloiden vuosi 2019 riemukkaasti, kun Jyväskylän Liikunnan Riemu haki täyden pistepotin Kaustisen Urheilutalolta.

Monkulat lähti otteluun suht hyvistä lähtökohdista, ainoastaan joukkueen kapteeni Juho Koivukangas sekä Alexander Garzon joutuivat seuraamaan ottelua katsomon puolelta pelikieltojen vuoksi.

Ottelun alussa molemmilla oli omat paikkansa avata maalitili, varsinkin kotijoukkueen väkivahva Bright Ihionu tuotti jatkuvia vaikeuksia Riemun puolustukselle. Harmittavasti ”Iman" sihti oli hukassa ja pallot löysivät tiensä yli ja ohi maalin tai sitten vastustajan maalivahdin käsiin.

Vierasjoukkueen ensimmäinen maali syntyi, kun 14 minuuttia oli ottelua takana. Hieman huonoa puolustamista keskialueella, Jonne Forsström oikealta läpi ja syöttö takaisin keskialueelle, josta Tuure Fagerströmin oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Riemun toinen maali syntyi, kun ensimmäisestä jaksoa oli jäljellä reipas pari minuuttia. Millintarkka ristipallo takatolpalle ja pallo taas tyhjään Monkula-maaliin. Asialla jälleen parivaljakko Fagerström-Forsström. 0-2 lukemissa mentiin siis tauolle ja Monkuloilla oli mietinnän paikka, kuinka rikkoa Riemun puolustus.

Toinen 20-minuuttinen alkoi Monkuloiden painostuksella, mutta vierasjoukkueen parhaana palkittu maalivahti Jori Lagerblom piti vierasjoukkueen maalin puhtaana.

Niin kuin se usein menee, jos et ite tee, niin kaveri kyllä tekee. Kahden ja puolen minuutin kohdalla pallo pomppasi kulman jälkitilanteesta takatolpalle odottaneelle Mika Haloselle ja hänellä oli helppo työ siirtää Riemu jo kolmen maalin johtoon.

Kun edes kumpikaan Puronahon veljeksistä ei osunut maaliin tänään, iski Riemu lopullisen niitin neljä minuuttia ennen päätössummeria. Oikealta laidalta väkevä nousu, pikkunosto keskelle ja komea volleylaukaus taka-alakulmaan maalintekijänä Olli Annala ja syöttäjänä Janne Paljakka.

Jarkko Ojala sekä ”Ima" pääsivät vielä lopussa kahdella yhtä vastaan hyökkäämään, mutta Lagerblomin komea tuplatorjunta piti maalin koskemattomana. Sitten soikin jo päätössummeri ja Monkuloiden kauden kolmas tappio oli tosiasia.

Monkuloiden seuraava ottelu on tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa ärsytettynä kohti Raahea, jossa vastassa on vanhatuttu AS Moon. Otteluun on varattu fanibussi -> linkki ilmoittautumiseen

Tilastot

0 - 4

Riemu
(0-2)
14'MaaliFagerström Tuure
17'MaaliFagerström Tuure
22'MaaliHalonen Mika