FC Monkulat, Miesten Futsal-Ykkönen

KP-V Monkulat - ToPV  2 - 7

Kaustinen, Urheilutalo

ToPV tyly vieras Monkuloille

Monkulat joutui taipumaan kotonaan vahvassa vireessä oleville torniolaisille lopulta selvin numeroin 2-7 (2-2).

Joukkueet ovat aloittaneet toisen sarjakierroksen varsin erillaisista lähtökohdista, kun Monkuloilla oli takanaan kaksi tappiota, niin ToPV porskutti kuuden ottelun voittoputkessa.

Peli alkoi kotijoukkueen osalta mallikkaasti. Pitkästä aikaa Monkulat onnistui ensimmäisen maalin tekemisessä, kun ottelun ensimmäisellä minuutilla Olli Piilin laukaus painui vastustamattomasti maalinperukoille, syötön maaliin tarjosi Juho Koivukangas.

Kotijoukkue kykeni pitämään vierailijat maalitta ottelun seitsemännelle minuutille asti, kunnes Matias Ojanaho onnistui maalinteossa. Nikolai Chusov jatkoi vierailijoiden maalintekoa ottelun 15:sta minuutilla.

Monkulat pysyi kuitenkin vielä ensimmäisen jakson vieraiden mukana ja tauolle päästiinkin tasatilanteessa 2-2, kun Jarkko Ojala onnistui jakson lopulla tasoittamaan tilanteen Santtu Lehdon syötöstä.

Tauolla painotettiin sitä, että pelissä oltiin vielä hyvin mukana, mutta vastustajan pallotaitureille ei saisi jättää liikaa tilaa tehdä temppujaan.

Tässä ei kuitenkaan onnistuttu, kun jo toisen jakson ensimmäisellä minuutilla maajoukkueessakin esiintynyt Iiro Vanha näytti omaa taitoaan ja harhautteli itsensä vetopaikalle ja siirsi ToPV:n 3-2 johtoon. Tämän jälkeen Monkulat sai kuitenkin pelistään jotenkin kiinni ja sai luotua maalipaikkoja.

Tämä ei kuitenkaan johtanut maalintekoon, vaan palloa saatiin kaivaa omasta maalista Jussi-Esko Bergin toimesta. 2-4 maalin jälkeen Monkulat joutuivat rikkomaan vierailijoitaan yksi toisensa jälkeen, eikä peliin päästy enää mukaan. Puolentunnin pelin kohdalla Chusov onnistui toistamiseen maalinteossa ja siirsi vieraat 2-5 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Monkulat pääsi harjoittelemaan jälleen alivoimapeliään, kun Khupeh Do joutui jättämään kentän kahden keltaisen kortin johdosta.

ToPV käytti tilaisuuden hyväkseen vaikka Monkulat saikin melkein pidettyä maalinsa puhtaana koko kahden minuutin "jäähyn" ajan. Sami Huhtiniemi kirjautti nimensä maalintekijöiden joukkoon ja siirsi vieraiden johdon 2-6:een ja peli oli käytännössä pelattu.

Monkulat yritti vielä kavennusmaalia ylivoimapelinsä turvin, mutta tämäkään ei tuonut lisäosumia muuta kuin vierailijoille. Pistepörssin kärkipääddä hääräävä Aatu Asikainen käytti harhasyötön hyväkseen ja puttasi pallon tyhjään maaliin.

Peli päättyi siis vieraiden 2-7 voittoon. Ansaittu vierasvoitto ToPV:lle ja lisää harmaita hiuksia Monkuloille.

Seuraavaksi pisteitä lähdetään jahtaamaan tuplaviikonlopulta Turusta ja Raumalta. Helppoa pisteiden hakeminen ei ole koskaan ollut noilta paikkakunnilta, mutta periksi ei anneta.

Tilastot

2 - 7

ToPV
(2-2)
1'MaaliPiili Olli
7'MaaliOjanaho Matias
15'MaaliChusov Nikolai
19'MaaliOjala Jarkko
21'MaaliVanha Iiro
24'MaaliBerg Jussi-Esko
30'MaaliChusov Nikolai
34'MaaliHuhtiniemi Sami
35'MaaliAsikainen Aatu