KP-V Monkulat - FC Sport-j

Urheilutalo, Kaustinen

Kymppi täyteen kotiavauksessa

KP-V Monkulat- FC Sport-j 10-1 (6-0)

Lauantaina pelattiin Monkuloiden ensimmäinen kotiottelu tälle kaudelle, kun vieraita saatiin Vaasasta FC Sport-j:n toimesta. Monkuloilla olikin kalavelkoja makseltavana vaasalaisille, sillä juuri FC Sport-j oli ainoa joukkue, joka pystyi voittamaan Monkulat edellisen kerran, kun Monkulat pelasivat Vaasa/Keski-pohjanmaan Kakkosessa.

Tänään Monkulat saivatkin hyvän alun, kun Niko Åby tarjoili Jarkko Ojalalle hyvän maalipaikan, jonka Jarkko upottikin maalin alanurkkaan. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella hiukan kauemmin, kun Santtu Lehdon onnistuneen syötönkatkon jälkeen Jarkko ja Niko vaihtoivat rooleja ja nyt oli Nikon vuoro siirtää nahkakuula maalin alanurkkaan. Monkuloiden siirryttyä 2-0 johtoon aukesi samalla Felixin ketsuppipullo ja hetkeä myöhemmin Jarkko pääsi jälleen maalinmakuun tällä kertaa Santun läpisyötöstä. Ottelu oli erittäin rikkonainen ja virheitä kertyi molemmille joukkueille suhteellisen paljon. Tämän osasi kuitenkin hyödyntää paremmin kotijoukkue, kun peräjälkeen Rauli Lassila ja Jussi Mikkola pommittivat pallon virheiden täyttymisen seurauksena verkon perukoille, siirtäen Monkulat jo 5-0 johtoasemaan. Tämä ei vielä riittänyt Monkuloille taukotilanteeksi, vaan Aapo Järvelä näytti omaa taituruuttaan ohjaamalla pallon hienosti maaliin Juho Koivukankaan syötöstä ja tauolle siirryttiin tennislukemin 6-0.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, kuten tiedetään, niin futsalissa voi tapahtua paljon hyvinkin lyhyessä ajassa. Ja kuten ensimmäisellä puoliajalla, niin myös toinen puoliaika alkoi hyvin rikkonaisesti, nyt Monkulat keräsivät virheitä kiivaaseen tahtiin ja ote oli selkeästi vierasjoukkueella. Monkulat selvisi kuitenkin FC Sport-j:n pyristyksistä ilman takaiskua, kun maaliin puoliajalla siirtynyt Janne Björkgren näytti parasta osaamistaan torjuen läpiajoja toisensa perään eikä 10 metrin rangaistuspotkuistakaan saatu yllätettyä Jannea. Jälleen tämä kuluneeksikin muodostunut fraasi, ”jos et itse tee maalia niin kaveri tekee”, nousi esille. Tällä kertaa tämä muodostui kuitenkin kotijoukkueen eduksi, kun Jussin maanuolijaisen ohjasi maalinperukoille Aapo, joka taitaa ohjaukset lähes yhtä hyvin kuin Aku Louhimies elokuvien maailmassa.

Monkuloiden hyvästä puolustuspelistä huolimatta Janne Björkgren joutui poimimaan pallon kertaalleen selkänsä takaa, kun FC Sport-j pääsi rikkomaan Monkuloiden kuparisen läpiajon päätteeksi. Vierailijoiden ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun jo seuraavassa vaihdossa Rauli pääsi käyttämään omaa erikoistaitoaan, ja pommitti puolivolleylla pallon kaukaa maaliverkkoihin. Vielä 30 sekuntia ennen ottelun loppua näytti siltä, että ottelu päättyisi 8-1 tilanteeseen, mutta Aapo oli erimieltä ja päätti tehdä vielä kaksi maalia. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen 10-1 voittolukemiin.

Tänään peli oli erittäin aaltoilevaa ja rikkonaista ja näin ollen vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin kentällä useampiakin. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä jatkamaan matkaa, kun omaan päähän on maaleja kertynyt kahden pelin aikana vain yksi ja toisaalta maalinteossa on onnistuttu 17 kertaa. Monkulat jatkaa pelejään viikon päästä vierasottelulla F.F.T-08 vastaan Kaskisissa. F.F.T-08 onkin sellainen joukkue, jota Monkulat ei ole onnistunut koskaan voittamaan, josko nyt olisi voiton aika!