KP-V Monkulat - VaVe

Urheilutalo, Kaustinen

Voittoputki sai jatkoa

KP-V Monkulat – VaVe 6-3 (4-2)

Lauantaina 9.12.2017 Monkulat sai vieraita Vaasasta, kun VaVe haastoi voittoputkessa olleen kotijoukkueen. Ottelussa debyytin teki Monkuloiden tämän kauden nimekkäin hankinta, kun Veikkausliigassakin pelannut Aki Sipilä pelasi ensimmäisen sarjaottelunsa Monkula-paidassa.

Itse ottelu alkoi Monkuloiden kannalta harmillisesti, kun vierasjoukkueen Matti Pukkinen pääsi iskemään tolpasta kimmonneen paluupallon sisään. Mutta jo seuraavassa vaihdossa iski debytantti, kun Santtu Lehdon tulinen kuti kimposi Sipilän jalkoihin, joka vaikeastakin asennosta pommitti pallon maalin kattoon.

Monkulat siirtyi 2-1- johtoon ehkäpä päivän komeimmalla maalilla. Pirteän ottelun pelannut Matias Parpala löysi kovalla syötöllään/laukauksellaan maalin eteen hiipineen Sipilän, joka ohjasi pallon ”takavasaralla” verkkoihin.

9. minuutin pelin jälkeen Monkulat lisäsi johtoaan. Jussi Mikkola harhautti pari vierasjoukkueen pelaajaa ja syötti takatolpalla olleelle Bright ”Ima” Ihionulle. Imalla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Vieraat tulivat kuitenkin vielä maalin päähän, kun pitkään palloon liberomaisesti vastaan tullut Janne Björkgren ei kerinnyt enää estämään vieraiden Markus Erikssonin maalintekoyritystä.

Ensimmäisen jakson viimeisen maalin iski Mikkola. Jonkin aikaa kisuteltuaan pallon kanssa Jussi haastoi laidan kautta vastustajan kahville ja pommitti kärkkärillä pelivälineen verkon perukoille. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 4-2 johdossa.

Toinen puolisko oli vähämaalisempi, mitä ensimmäinen 20-minuuttinen, mutta tunnetta ei jaksolta puuttunut.

Targettina hyvää työtä tehnyt Aapo Järvelä hiipi rangaistusalueelle tavoittelemaan Björkgrenin pitkää avausta. Vieraiden maalivahti, Pasi Matikainen, joutui rikkoa Järvelää maalialueella rangaistuspotkun arvoisesti. Tuomiosta suivaantuneena Matikainen potkaisi pallon kauas juoksusuoralle ja sai vielä keltaisen kortin kaupan päälle.

Pallo laitettiin pilkulle kuuteen metriin ja laukojaksi asettui Sipilä, joka maalin tehtyään sai hattutempun täyteen. Tilanne jo turvallisen tuntuinen 5-2.

VaVe alkoi nostaa prässiään ja otti maalivahtinsa myös mukaan hyökkäyksiin. Vierasjoukkue kavensi lukemiksi 5-3, kun Topias Iloviitan syöttö löysi takatolpalla väijyneen Matti Pukkisen ja hän sai rauhassa siirtää pallon maaliin.

Ottelun viimeisellä sekunnilla Sipilä kaunisteli vielä lukemia tyhjään maaliin ja ottelu päättyi 6-3 lukemiin.

Ottelu oli myös hieno osoitus Monkuloiden laajasta pelaajaringistä. Vaikka muutama avainpelaaja oli pois, 14 pelaajaa saatiin silti laittaa pöytäkirjaan. Heistä ”farmiseura” KP-V Vetämättömistä oli nostettu listalle Mikko Viiperi sekä maalivahti Joona Vuoti.

Seuraavan kerran Monkulat pelaa kotikentällä jo tulevana lauantaina, kun Ruutupaidat 2 saapuu haastamaan hyvässä vireessä olevan kotijoukkueen. Ottelu alkaa klo 16:30. Jos haluat pyhittää koko lauantaipäivän futsalille, kannattaa saapua hallille jo klo 14:00, kun KP-V etu hakee ensimmäistä voittoaan Naisten Futsal Ykkösessä. Vastaan naiset saavat Lapuan Virkiän.