FC Monkulat, Kakkonen

KP-V Monkulat - F.F. T-08

Urheilutalo, Kaustinen

Monkulat tarttui oljenkorteensa

Monkulat kohtasi lauantaina sarjan kärjessä majailevan F.F.T – 08:n, joka ei ollut hävinnyt kauden aikana muille kuin Monkuloille. Vierailija sai tälläkin kertaa kokea Monkuloiden taistelutahdon nahoissaan ja joutui taipumaan toistamiseen Monkuloille, tällä kertaa 4-2 (2-1) numeroin.

Tämän johdosta sarjakärkeen nousi oman pelinsä voittanut Ruutupaidat 2. Monkulat majailee nyt toisena kolmen pisteen päässä F.F.T-08:n kanssa, joka on tosin pelannut ottelun Monkuloita ja Ruutupaitoja vähemmän.

Sarjaa on Monkuloiden osalta jäljellä enää neljän ottelun verran. Mieliäkseen karsintapeleihin Monkuloiden on voitettava omat ottelunsa ja seurailtava vielä muiden kärkijoukkueitten viimeisiä pelejä sormet syyhyten.

Kärkikamppailu alkoi hyvällä temmolla, kun molemmat joukkueet pyrkivät hankaloittamaan vastustajansa pelinavausta korkealla prässillä. Ensimmäisenä prässäämisessään onnistui vierasjoukkue, joka riisti pallon Monkuloiden alimmalta pelaajalta ja siirsi vieraat johtoasemaan.

Vieraat ehtivät olla johtoasemassa kuuden minuutin ajan, kunnes Tuomas Puronahon juonima vapaapotku upposi maalinperukoille puolustajan jalan kautta. Kun maalitili saatiin avattua, lisäsi Jarkko Ojala Santtu Lehdon syötöstä koitjoukkueen 2-1 taukojohtoon.

Toiselle puoliajalle Monkulat tuli erittäin vahvasti ja tolpat kolisivat muutamaan otteeseen.

Vierasjoukkue pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun se ohitti toistamiseen maalissa loistopelin pelanneen Janne Björkgrenin.

Tasatilanteessa mentiinkin aivan ottelun loppuhetkille asti, kunnes kaksi minuuttia ennen peliajan umpeutumista vastustajat joutuivat rikkomaan Rauli Lassilaa maalivahdin alueella, jonka seurauksena pallo asetettiin rangaistuspilkulle. Jarkko asettui pallon taakse ja siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon.

Hetken kuluttua Aapo Järvelä lisäsi Monkuloiden johdon jo 4-2:een Niko Korhosen oivan kulmapotkun jälkeen.

Vierailijat pääsivät vielä koittamaan lisäosumia kotijoukkueen virhetilin täytyttyä, mutta Janne torjui maalissaan 10 metrin rangaistuspotkun ja säilytti kahden maalin johtoaseman loppuun asti.

Ottelu antoi hyvät lähtökohdat seuraaviin otteluihin, sillä hetken kadoksissa ollut puolustustahto alkoi löytymään jokaisen Monkulan asenteesta, tästä on hyvä jatkaa.

Voiton johdosta Monkulat ilmottautui siis edelleen kamppailemaan sarjan voitosta. Jokainen piste ja maali on tärkeä ja niistä Monkulat aikookin vielä taistella kynsin ja hampain.

Seuraavaksi Monkulat vierailee Vaasassa, jossa vastassa on lauantaina VaVe.