KP-V Monkulat - TPK

Kaustinen, Urheilutalo

Monkuloille ensimmäinen kolmen pisteen kotiottelu

KP-V Monkulat - TPK 2-1 (1-1)

Monkulat sai avattua voittotilinsä viime viikonloppuna Torniossa ja kolmea pistettä lähdettiin hakemaan myös kotiottelusta Turun vierailijoita vastaan. TPK saapui Kaustiselle kahden voiton ja kahden tappion saattelemana, joten ennen tätä peliä TPK majaili pisteen edellä kotijoukkuetta.

Ja kuten nämä raportit yleensä alkavat, niin tänäänkin ottelun alku oli erittäin tasaista ja rehtiä vääntämistä molemmilta joukkueilta. Joukkueiden fyysisesti kyvykkäimmät pelaajat oli siirretty suosiolla vastustajan maalinedustalle, jonne palloa toimitettiinkin molempien joukkueiden toimesta hyökkäys toisensa perään. Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan vastustajan pelin avaamista kiinni heti ylhäältä asti, joten tämä loikin otollisen mahdollisuuden heittää pitempää palloa väkivahvoille targeteille.

Ensimmäinen taidonnäyte loistavasta target pelaamisesta tulikin vierasjoukkueen maalin muodossa. TPK:n Mikael Sibakov venytti pitkän jalkansa maalivahdin ja alimman puolustajan väliin ja otti pallon kuokkaan. Sibakov haki itselleen vielä seinäsyötön tolpan kautta ja puttasi vierailijat johtoon ottelun 14 minuutin kohdalla.

Tästä Monkulat eivät hätkähtäneet vaan näyttivät oman vastineensa targetin toiminnasta. Niko Korhonen syötti kovan syötön maalille, jossa väkivahva Ihionu Bright kyttäsi ja siirsi maalivahdista kimmonneen pallon tyylillä maaliin. Puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla vaadittiin puolustuspelaamisen täydellistä onnistumista, jonka viimeisenä lukkona toimi maalissa loisto-otteita esittänyt Sami Harjupatana. TPK oli ehkä hitusen verran paremmilla maalipaikoilla toisella puoliskolla kuin Monkulat.

Ensimmäisellä puoliskolla Monkuloilla oli muutamia läheltä piti paikkoja, mutta toinen puolisko oli enemmän TPK:n heiniä. Mutta kuten sanotaan, että tuuriakin vaaditaan, että tasaiset pelit saadaan väännettyä voitoiksi. Tänään tolpat oli asetettu oikeille paikoilleen ja kun Harjupatana oli pelipäällä, niin eipä sinne maaliin ollut pallolla asiaa.

Pitkään näyttikin, että peli tulisi päättymään Monkuloille tuttuun kotitulokseen, eli tasapeliin. Hirvikeittoa tänään peliateriaksi syönyt Tuomas Puronaho oli kuitenkin erimieltä, jos ei velipoika Eemelille tänään maalit maistuneet, niin pakkohan pikkuveljen oli ottaa ohjat käsiin. Noin minuutti ennen loppua Khupeh Do tarjosi sivurajasta pallon Puronaholle, Tuomas latasi mononsa ääriasentoon ja pallo painui vastustamattomasti TPK:n yläpömpeliin.

Kaksi ja puolisatapäinen kotiyleisö intoutui raikuviin suosion osoituksiin joka jatkui vieraiden reikäpaita pelin ajan, eikä TPK päässyt enää hyviin maalipaikkoihin, vaan kotijoukkueen tiivis puolustus hoiti tällä kertaa homman kotiin, eikä päästänyt vastustajaa tasoittamaan peliä.

Monkulat jatkaa neljän ottelun tappiottomassa putkessa pelejään ensi viikonloppuna Helsingissä Zenithiä vastaan. Zenith on ollut Monkuloille haastava vastus, sillä kahdesta kohtaamisesta Zenith ei ole tajonnut Monkuloille kuin reippaat käden puristukset. Mutta miten käy ensi viikonloppuna? Jatkaako Monkulat pisteputkeaa viiden pisteen mittasiesksi vai onko sarjassa kolmantena majaileva Zenith vieläkin mörököllinä Monkuloiden unissa. Helsinki, täältä tullaan!