FC Monkulat, Miesten Futsal-Ykkönen

KP-V Monkulat - EBK/FS

Kaustinen, Urheilutalo

Monkulat jatkoi vahvoja otteitaan kotipelissä

Monkulat kohtasi vuoden viimeisessä pelissään EBK/FS:n Espoosta. Taitavista yksilöistä koostunut vierailija pysyi kotijoukkueen tahdissa vielä ensimmäisen jakson, mutta sitten tahtipuikkoja heiluttelikin kotijoukkue, kotikatsomon tukemana.

Peli alkoi hyvin intensiivisesti ja virheitä sateli molemmille joukkueille tasaisesti. Ottelun alussa Monkulat onnistui luomaan muutamia hyviä maalintekopaikkoja sivurajakuvioiden toimesta, mutta palloa ei vielä nistä maaliin asti saatu toimitettua. Kotijoukkueen maalissa hyviä otteita esittänyt Sami Harjupatana joutui myös tekemään jo ensimmäisellä jaksolla täyden päivätyön pitäen oman maalin puhtaana ensimmäisen jakson ajan.

Pelikellon pyörähtäessä 12 minuutin kohdalle pääsi kotijoukkue tuulettelemaan vihdoin avausosumaansa. Jarkko Ojala ja Niko Korhonen prässäsivät vierailijoita ylhäältä ja saivatkin riiston aikaiseksi. Korhonen pukkasi pallon Ojalalle, joka onnstui taituroimaan pallon maaliin maalivahdin jalkojen välistä. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakson alkuun Tuomas Puronahon onnistunut riisto sai aikaiseksi vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Puronaho tarjosi Ojalalle maalintekopaikan, jonka hän hyödynsi ja siirsi illan toisellaan kotijoukkueen 2-0 johtoon. Ja kun maalihanat saatiin vihdoin avattua, niin lisää oli pian tulossa. Jussi Mikkola pääsi tälläämään Monkulat jo 3-0 johtoon Ihionu Brightin syötöstä, onnistuneen sivurajakuvion päätteeksi.

Voitto ei ollut kuitenkaan läheskään selvä, kun jakson puolen välin paikkeilla Juho Koivukangas sai ”joulukortin” kahden keltaisen kortin seurauksena ja Monkulat joutui alivoimalle. Vierailijat ottivat vielä maalivahdinkin pois ja pyörittivät ylivomapeliään viidellä kolmea vastaan. Tämä ei kuitenkaan hätkäyttänyt kotijoukkueen puolustuspelaamista, vaan Olli Piili pääsi katkaisemaan syötön omassa päässään ja sijoitti varmasti pallon puolen kentän takaa maalinperukoille ja Monkulat vankisti johtoaan.

Muutamaa vaarallista maalipaikkaa lukuunottamatta kotijoukkue selvisi hyvin alivoimasta. EBK jatkoi kuitenkin reikäpaita pelaamistaan ja onnistuikin tekemään kavennusmaalin. Ykkösen maalipörssiä johtanut Antti Korhonen laukoi pallon vastustamattomasti alanurkkaan ja teki jo viidennentoista maalinsa tälle kaudelle.

Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun kotijoukkue iski uudelleen. Hienon syöttökombinaation päätteeksi Tumppi siirsi pallon Imalle, joka tälläsi pallon maaliin ja tilanne oli 5-1. Illan komein osuma syntyi vierailijoiden toimesta, kun Alberon Zeneli pommitti pallon vielä kaukaa maalin ylänurkkaan. Tätä lähemmäs vierailijat eivät kuitenkaan päässeet ja peli loppui 5-2 tulokseen.

Puolustuspelaaminen onnistui jälleen mallikkaasti ja kun Harjupatana oli maalissaan iskussa, niin maaleja on Monkuloille hankala päästä tekemään.

Näin joulun lähestyessä tuomarit antoivat vielä pelin loppussa korttien viuhua, jonka johdosta punaiset ”joulukortit” saivat kotijoukkueen Alexander Garzon ja vieraiden Zeneli. Torikokouksen seurauksena keltainenkin kortti viuhui muutamaan otteeseen.

Joulutauolle siirrytään aivan kärjen tuntumassa ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä vuosi 2019 tuo tullessaan.

Pelit jatkuvat sunnuntaina 6.1. kun Monkuloiden kotitaikaa yrittää tulla rikkomaan Riemu, joka on kivunnut sarjassa jo toiselle sijalle. Tätä peliä ei kannata jättää väliin!