FC Monkulat, Miesten Futsal-Ykkönen

AS MOON - KP-V Monkulat

Liikuntahalli, Raahe

Monkulat kuutamolla Raahessa

AS Moon tarjosi kylmää kyytiä Monkuloille Raahessa ja oli parempi selvin lukemin 8-1.

Odotettavissa oli, että kotijoukkue tulee jo pelin alusta alkaen kovalla prässillä hankaloittamaan vierailijoiden pelaamista. Alkurynnistyksestä selvittiin ja taisteltiin tasapäin kotijoukkueen kanssa.

Siihen se tasaisuus sitten jäikin, maalipaikkoja saatiin luotua, mutta kun se pallo ei löydä tietään maalinperukoille ja kotijoukkue latoo maaleja hienojen hyökkäysten päätteeksi maalin perukoille asti, niin lukemat olivat nopeasti varsin rumat vierailijoiden kannalta.

Kuuden, seitsemän ja kymmenen minuutin kohdilla kotijoukkue laittoi tulostaulun koville ja oli siirtynyt jo 4-0 johtoon Paakkarin, Aittolan ja Uusitalon kahdella maalilla. Tämä ei kuitenkaan lannistanut Monkuloiden pelaajia, vaan Olli Piili laittoi vielä kirin käyntiin ottelun 11 minuutin kohdalla Juho Koivukankaan syötöstä.

Tämän jälkeen peli tasaantuikin ja Monkulat sai luotua useampiakin hyviä maalipaikkoja, mutta yhtä maalia vastaan Monkulat tarvitsevat tällä hetkellä turhan monta maalipaikkaa. Tässä täytyy tehdä parannusta, jotta pystytään taistelemaan ottelun voitosta.

Vielä ensimmäisen jakson loppuun saatiin mahdollisuus tehdä niin sanottu pukukoppimaali, mutta tällä kertaa ei kiriä saatu käyntiin.

Toista jaksoa pelattiin tasapäin vielä jakson puoliväliin asti, jolloin kotijoukkue aukaisi jälleen maalihanansa ja teki jälleen tuhoisaa jälkeä, iskien pallon verkkoon kuuden minuutin sisällä jälleen neljä kertaa. Maaleista vastasivat Paakkari, Keinänen, Knuutinen ja Määttä.

Kaksinumeroiset luvutkaan eivät olleet kaukana, mutta maalissa pelannut Janne Björkgren torjui lukuisat lähentely-yrityksen kovalla kokemuksellaan.

Jobin postia Monkulat sai jo alkulämpöjen aikana, Kun Jaakko Koivukangas loukkasi polveaan, eikä kyennyt liikkumaan enää kuin keppien kanssa.

Vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat paikkasivat tänään hyvin poissaolijoita ja nähtiinpä samalla myös uusia pelaajia Monkuloiden ringissä, kun Tuomas Kainu ja Heino Känsäkangas tekivät väkevää työtä Monkuloiden target-pelaajina. Tällä kertaa työntekoa ei kuitenkaan saatu palkittua maalien muodossa.

Ensi viikolla Monkulat saavat jälleen vastaansa lentokiidossa olevan joukkueen kun Kaustisen urheilutalolle tulee tuttuja vieraita Torniosta. Muun muassa Riemua kurittanut ToPV saapuu Kaustiselle kahdeksan ottelun pisteputkessa.

Saavu siis lauantaina 19.1. kello 16.00 katsomaan katkeaako Monkuloiden kahden ottelun tappioputki vai vierailijoiden pisteputki.