KP-V Monkulat - SC Riverball

Kaustinen, Urheilutalo

Monkuloille tärkeä voitto viimeisessä kotipelissä

KP-V / Monkulat - SC Riverball 6-3 (3-1)

Monkulat sai lauantaina 2.3. vieraita Joensuusta, kun sarjassa viimeisenä ollut SC Riverball saapui Kaustisen Urheilutalolle. Kotijoukkue Monkuloilla oli ottelussa melkeinpä pakkovoiton paikka, olihan takana peräti yhdeksän ottelun pituinen tappioputki sekä ainoastaan täydet kolme pistettä varmistaisi sarjapaikan ensi kaudeksi.

Kotijoukkue lähti otteluun jälleen hieman erilaisella kokoonpanolla, mihin ollaan totuttu. Loppukauden loukkaantumisien sekä sairastelujen myötä nähtiin kokoonpanossa useampikin alkukaudella pääasiassa farmijoukkue Vetämättömien riveissä pelannut pelaaja.

Monkulat hallitsi ottelun alkua ja loi lukuisia maalipaikkoja, mutta vierasjoukkue puolusti hyvin sekä vastustajan maalivahti piti lukemat 0-0:ssa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun yhdeksän minuuttia oli peliä takana. Pessi Suonpää pelasi tilanteen loppuun asti ja sai juuri ennen sivurajaa pelattua pallon maalin eteen unohtuneelle Jesper Hokkaselle, hän harhautti vielä Monkuloiden maalivahti Janne Björkgrenin ja siirsi pallon tyhjään nuottaan. Tilanne 0-1 vieraille.

Seuraava maali oli Monkuloiden tutkapari Juho Koivukangas-Jussi Mikkola käsialaa. Juho oli jäänyt taustanousun jälkeen maalin kulmalle, jonne Jussi lähetti tarkan syötön. Juho pelimiehen tavoin tsippasi pallon itselleen ja harhautti samalla vastustajan maalivahdin makuuasentoon. Toisella kosketuksellaan Juho sitten laittoi lukemat pallon verkkoon ja lukemiksi 1-1.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odottaa, ainoastaan muutama sekunti ehti kulua Monkuloiden ensimmäisestä maalista, kun Jarno Koskinen riisti pallon vastustajan kenttäpuoliskolla ja ampui kärkkärillään tarkasti taka-alakulmaan. Tilanne jo 2-1.

Tauolle siirryttiin 3-1 lukemissa, kun Olli Piili harhautti vastustajan puolustajan ja sijoitti komeasti vasurillaan maalivahdin jalan yli. Syötön tarjoili Jarkko Ojala. Tämän maalin jälkeen tosin sai vierasjoukkue muutamankin paikan kavennusmaaliin, mutta "Huntti" torjui loistavasti maalillaan vieraiden yritykset.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia, iski tulikuuma Jarno illan toisen maalin. Ensin pitkä syöttö Niko Korhoselle suojaukseen, sitten juoksu perään, "Sonnilta" tiputus 10-metrin pisteelle ja Jarnolta hallittu sisäsyrjälaukaus oikeaan yläkulmaan.

32 minuuttia oli peliä takana, kun Jussi sai viimein apinan pois selästä. Alexander Garzon oli ensin hankkinut loistavasta paikasta vapaapotkun, jota Jussi asteli laukomaan. Kova laukaus muurin läpi etukulmaan ja tilanteeksi jo turvallisen tuntuinen 5-1. Vierasjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan otti reikäpaidan käyttöön.

Riverball saikin kaksi maalia nopeasti tehtyä, kun Monkuloiden alivoimanelikko hieman herpaantui molemmilla kerroilla. Tilanne 5-3 ja ottelua oli tässä vaiheessa jäljellä n. viisi minuuttia. Monkuloiden onneksi Jarkko Ojalan vasemman jalan kärkkäri oli kunnossa ja kaksi minuuttia ennen loppua Jarkon laukaus omasta päästä osui kuin osuikin tyhjään Riverball-maaliin.

Loppulukemiksi siis 6-3. Monkuloiden parhaina palkittiin loistavasti maalissa pelannut Janne "Huntti" Björkgren sekä kaksi maalia iskenyt Jarno Koskinen.

Vaikka sarjapaikka on nyt varma ensi kaudeksi, se ei poista sitä asiaa, että tätä kautta on vielä yksi peli jäljellä. Lauantaina 9.3. suunnataan Espooseen, jossa vastassa EBK/FS. Vastustajilla on varmasti kalavelkoja maksettavanaan, kun he poistuivat syyskierrokselta Kaustiselta tyhjin käsin. Otteluun on varattu fanibussi ja linkki siihen löytyy tästä : http://veikot.kaustinen.fi/lomakkeet/1761/c1a97a30-d9b3-49b0-843f-1ef69cf32e52