KP-V Monkulat - JoSePa

Urheilutalo, Kaustinen

Vuosi käyntiin kotivoitolla

KP-V Monkulat – JoSePa 7-2 (4-1)

Monkulat aloittivat kalenterivuoden 2017 kotiottelulla, jossa vastaan asettui Joutsasta oleva JoSePa. Ennen ottelua oli jo tiedossa, että vierasjoukkueella oli edellisenä iltana ollut rankka taisto Cupissa AS Moonia vastaan, joten vastustaja ei varmasti alusta asti olisi terävimmällä jalalla liikkeellä.

Ottelu alkoikin Monkuloiden hallinnalla ja ensimmäinen maali näki päivänvalonsa jo ottelun toisessa vaihdossa, kun Tuomas Puronaho pudotti pallon puoleen kenttään Rauli Lassilalle. Rauli viritti oikean jalkansa valmiiksi ja pommitti pallon vastustamattomasti takayläkulmaan.

Harmittavasti vierasjoukkue pääsi tasoihin kulmapotkusta, kun ottelua oli takana 10 minuuttia. Mutta jo seuraavasta tilanteesta Monkulat siirtyivät jälleen johtoon. Jarkko Ojala pelasi kovan syötön ylöspäin, hieman onnekkaasti pallo otti kimmokkeesta suunnan yläilmoihin ja kohti maalia, kentän pisin mies Jussi Mikkola hyppäsi palloon ennen vastustajan maalivahtia ja puski pallon maalin perukoille.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla nähtiin vielä kaksi maalia, kun Henri Kuorikoski komean keskikentän katkon jälkeen pääsi Tuomaksen kanssa 2-1–hyökkäykseen. Henri epäitsekkäästi syötti pallon Tumpille ja Tumpilla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Jakson viimeisellä minuutilla Jussi laukoi ”liukupotkulla” Jarkon syötöstä pallon taka-alakulmaan ja näin siirryttiin tauolle kotijoukkueen komeassa 4-1 johdossa.

Ottelun toinen puolisko alkoi molempien joukkueiden välttäessä virheitä ja varsinkin ensim-mäiset kymmenen minuuttia olivat tarkkaa peliä puolin ja toisin. Toisen jakson ensimmäinen maali tulikin vasta, kun jaksoa oli pelattu 12 minuuttia. Jussi, Rauli sekä loistavasti ottelussa pelannut Jaakko Koivukangas pelasivat keskenään Raulin yksin vasemmalle laidalle ja Rauli yllättäen nosti vasemmalla jalallaan pallon maalivahdin jalan yli ja pallo tippui komeasti taka-alakulmaan.

6-1 tilanteeseen päästiin jo seuraavalla minuutilla, kun Jussi katkaisi vastustajan syötön ja nousi yksin maalivahtia vastaan. Jarkko kerkesi vielä mukaan hyökkäykseen, Jussi syötti pallon Jarkolle ja Jarkko sijoitti pallon varmasti maaliin. Vierasjoukkue pääsi vielä kaventamaan viisi minuuttia ennen loppua, mutta viimeisen 7-2 maalin teki Tuomas, kun hän oman hutipotkunsa jälkeen pääsi vielä ohittamaan maalivahdin nätillä nostolla.

Ottelu päättyi siis kotijoukkueen 7-2 voittoon, jokainen rosterissa ollut esiintyi edukseen (ottelussa oli mukana Vetämättömien joukkueesta peräti kolme pelaajaa). Seuraava kotiottelu pelataan 28.1. Mad Maxia vastaan. Sitä ennen Monkulat matkaavat ensin Poriin (MuSaFutsal) 14.1. ja Ouluun (FC OPA) 20.1.