FC Monkulat, Futsal Ykkönen

KP-V Monkulat - Loiske

Urheilutalo, Kaustinen

Pelkkiä voittoja kotiviikonlopusta

Futsal Ykkösen tammikuu huipentui viikonloppuna Kaustisella. Pohjan-Veikkojen edustusjoukkueet olivat tylyjä isäntiä ja emäntiä vierailijoille. Monkulat voitti lauantaina sarjakärki Mad Maxin 5-4 (4-2) ja sunnuntaina Loiskeen 9-5 (3-2). KP-V etu pyöritteli lauantaina Naisten Ykkösen ottelussa Team Vanpan kanveesiin selkein 5-2 (4-2) lukemin.

Lauantaina sarjakärki Mad Max saapui Kaustiselle täydellä miehityksellä. Mäxien tappioton putki oli jatkunut viime vuoden marraskuulta aina lauantaihin saakka. Kotijoukkue Monkulat koki harmittavan tappion edellisellä viikolla Oulussa sarjajumbo FC OPA:lle.

Lauantain ottelu alkoi Monkuloiden kannalta onnekkaasti, kun toisella minuutilla Rauli Lassila nousi laitaa pitkin ja toimitti kovan pommin kohti maalia, jonka vastustajan puolustus sähläsi omaan maaliin. Peli jatkui tasaisena Monkuloiden johtoasemassa. Kuudennella minuutilla vierailija Mad Max iski nopeasti vastaan, pallo takatolpalle ja tasoitus tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen alkoi Jarkko Ojala-show. Vierailijan pohjapelaaja typeröi oman maalin edustalla rangaistuspotkun arvoisesti. Jarkko asetteli pallon 6m pisteelle, yleisö (168 hlö!) mukaan ja voimalla pallo ohi Mad Max maalivahti Joonas Mikkolan. Mustapaidat ehtivät jälleen tasoittaa ottelun ennen kuin Ojala päätti kokeilla hieman kauempaa laukausta. Puolen kentän kohdilta suoraan syötöstä todellinen screamer vastustamattomasti maalin ylänurkkaan!

Vielä ottelun ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Monkulat katkaisi Mäxien hyökkäyksen ja Teemu Sillanpää viimeisteli varmasti taululle 4-2 lukemat.

Toisella jaksolla Monkulat jatkoi tiivistä pelaamista ja jokainen pelaaja peitti uhrautuvasti vastustajan laukaisuyritykset. Viimeisenä lukkona ottelun puoliksi pelanneet maalivahdit Sami Harjupatana ja Janne Björkgren. Puolen tunnin kohdalla Teemu esitteli parhaita puoliaan, kun ensin otti pallon vastustajalta kuin tikkarin lapselta ja vapautti syötöllään Bright Ihionun puolittaiseen läpiajoon. Ima sijoitti pallon kylmän viileästi pitseihin vastustajan estelyistä huolimatta. Tilanne Monkuloille jo 5-2.

Mad Max yritti vielä kääntää peliä reikäpaidalla, mutta Monkuloiden puolustus kesti loppuun asti. Sarjakärki joutui nöyrtyä Kaustisen hornankattilassa lopulta lukemin 5-4. Otteluisäntä, Avain Säästöpankki, palkitsi Monkuloiden parhaana loistavasti pelanneen Aaro Hedmanin.

Sunnuntaina Kaustiselle saapui vierailulle Loiske, joka marraskuussa Lempäälässä pelatussa ottelussa nousi kolmen maalin tappiosta Monkuloiden ohi 6-5 voittoon.

Monkulat näytti heti ensimmäisillä sekunneilla, että jotain oli tuosta ottelusta jäänyt hampaankoloon. Ajassa 0:08 (!) pallo oli jo ensimmäistä kertaa Loiskeen maalissa. Jarkko Ojala jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi ja ohjasi Bright Ihionun syötön verkkoihin.

Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja maaleja nähtiin kentän molemmissa päissä vuorotahtiin. Välillä mentiin kentän päästä-päähän semmoista tahtia, että maaleja olisi voinut tulla säkkikaupalla sama kumpaan suuntaan. Tauolle siirryttiin kuitenkin Monkuloiden 3-2 johdossa Aaro Hedmanin ja Eemeli Puronahon maalatessa kertaalleen.

Tauon jälkeen jatkettiin tasaista, mutta ensimmäista puoliaikaa tiiviimpää pelaamista. Loiske oli matkassa vain kolmella vaihtopelaajalla, joten väsymys alkoi jo näkyä vierailijoiden otteissa. Loiske sai kuitenkin tasoitettua ottelun tilanteeksi 3-3 kotijoukkueen puolustuksen hölmöillessä.

Tämän jälkeen Aaro ja Eemeli vetivät maalintekijän saappaat jalkaan ja vastustajan pelaajat ei voineet kuin kateellisena katsoa vieressä. 6-3 tilanteen jälkeen Loiske haki vielä kavennusta reikäpaidalla, mutta pojat kävi vuorotellen kuljettamassa pallon tyhjään maaliin ja peli oli sitä myöten taputeltu.

Viimeisellä minuutilla Loiskeen parhaana palkittu Manu Helminen sijoitti vielä millin tarkasti yläkulmaan. Se oli laiha lohtu vierailijoille, kun Jarkko oli liukunut hetkeä aiemmin takatolpalta Monkuloille jo yhdeksännen maalin taululle. Lopputulos siis 9-5. Otteluisäntä, FIBE, palkitsi Monkuloiden parhaana hatullisen maaleja tehtailleen Eemelin. Erityismaininta vielä Aarolle, jonka 4+1 tehot ei ihan jokapäiväisiä tässä sarjassa ole.

Futsal Ykkösen tammikuu huipentui kaustislaisittain loistavasti. Viikonlopun kaikista kolmesta ottelusta, naiset mukaan lukien, täydet pisteet. Katsojia otteluissa kävi yli 400, kiitos!

Ensi viikonloppuna Monkulat suuntaa Raaheen, jossa vastassa on AS Moon. Myös fanibussi lähtee matkaan tuttuun tapaan. Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ.

Kuvat: Joona Penttilä