FC Monkulat, Futsal Ykkönen

AS MOON - KP-V Monkulat

Liikuntahalli, Raahe

AS Moon jälleen Monkuloita parempi

Monkulat teki lauantaina ensimmäisen vierailun Raahen liikuntahallille AS Moonin vieraaksi. Jännä juttu, että ensimmäinen vierailu tapahtui vasta nyt, vaikka joukkueet ovat kohdanneet vuosien mittaan useampaan otteeseen. AS Moon on selviytynyt aiemmista kohtaamisista aina voittajana ja niin kävi tälläkin kertaa. Selvästi paremmalla jalalla olleet raahelaiset ottivat Monkuloista selkeän 8-3 (6-1) voiton.

Ottelu alkoi jännittävästi molempien joukkueiden kannattajien taputtaessa käsiä, jalkoja tai rumpuja äänekkäästi kannustaessaan omiaan. Viime peleissä tulikuumana ollut Aaro Hedman pääsi ensimmäisenä kokeilemaan laukausta, mutta ilman tulosta. Tämän jälkeen terävästi katkon jälkeen hyökkäyksiin lähteneet raahelaiset ottivat pelin komennon haltuunsa.

Monkuloiden maalilla ensimmäisen puoliajan pelannut Sami Harjupatana teki usean paraatipelastuksen, mutta ylivoimahyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen myllyttänyt vastustaja oli liian kova pala. AS Moon teki ensimmäisen 20-minuuttisen aikana murskaavat seitsemän (7) maalia! Onneksi sentään yksi oli oma maali, joten tauolle siirryttiin 6-1 lukemissa.

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa kamppailua kuin ensimmäinen. Keltapaitaiset isännät hallitisivat peliä edelleen hienokseltaan, mutta tällä kertaa maalille tullut Janne Björkgren piti lukemat edelleen siedettävinä. Taululla oli jo 8-1 lukemat ennen kuin Bright Ihionu ohjasi päällään päivän ensimmäisen Monkuloille merkatun osuman. Syötön tähän maaliin sai loistavan avausheiton lingonnut Huntti.

Monkulat pääsi paremmin ottelun loppua kohden haastaamaan hieman jo väsyneitä raahelaisia sillä seurauksella, että ottelun 37. minuutilla AS Moonin virhetili täyttyi ja pallo vietiin 10m pisteelle. Jussi Mikkola asteli varmana pisteelle ja latasi tolpan kautta loppulukemat 8-3.

Kentällä raahelaiset ottivat selkeän voiton, mutta toisin oli katsomossa. Monkuloiden kannattajat (20 hlö) pitivät huolen, että raahelaisyleisöllä (200 hlö) ei ollut katsomon puolella mitään mahdollisuuksia voittoon! Kiitos fanit!