FC Monkulat, Futsal Ykkönen

PS Villa - KP-V Monkulat

Martin liikuntahalli

Monkuloiden toiseksi viimeinen vieraspeli tuotti yhden pisteen

Monkulat vierailivat lauantaina Hyvinkäällä, jossa vastaan asettui paikallinen PS Villa. Jo ennen ottelun alkua tiedettiin, että kotijoukkueella oli päivän ottelussa käytössään maalivahdin lisäksi vain kuusi kenttäpelaajaa. Tämän ei kuitenkaan annettu hämätä, sillä kotijoukkue on pelannut lähes koko kauden tiiviilläporukalla, napsien pisteitä sieltä sun täältä ja varsinkin kotikentällään PS Villa on ollut erittäin kova. Odotettavissa oli siis erittäin tiukka taisto.

Heti ottelun ensimmäisestä sekuntista lähtien kotijoukkue otti käyttöönsä viidennen kenttäpelaajan, futsalpiireissä paremmin tunnetun reikäpaidan. Kotijoukkue pyörittikin ylivoimapeliään varsin mallikkaasti ja nähtävissä oli, että tämä ei ollut heidän ensimmäinen kertansa, kun otteluun lähdettiin rohkeasti ylivoimapeliä hyödyntäen.

Uhkapeli tuotti kuitenkin heti ottelun alussa paikan vierailijoiden Aaro Hedmanille, joka riisti pallon ja epäitsekkäästi nosti sen alimman pelaajan yli, johon maalirohmu Tuomas Puronaho ennätti ensimmäisenä paikalle pistäen pallon tyhjään verkkoon ja siirtäen Monkulat 1-0 johtoasemaan.

Tämä ei kuitenkaan hätkäyttänyt kotijoukkuetta vaan tarkasti roolitetulla ylivoimapelillään he tulivat tasoihin ja ohi, siirtyen 2-1 johtoon. Tauolle siirryttiin kuitenkin sopuisasti 2-2 tilanteessa, kun sivurajakuvion päätteeksi Aaro Hedman kävi lakaisemassa Jarkko Ojalan laukauksesta seuranneen paluupallon verkkojen perukoille.

Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne olisi voinut olla hyvinkin erilainen, sillä molemmilla joukkueilla oli lukuisia paikkoja lisätä maalisarakettaan. Monkuloiden maalissa torjuntavuorossa ollut Janne Björkgren varjeli kuitenkin maaliaan antaumuksella torjuen muutaman läpiajonkin.

Toinen jakso jatkui siitä mihin edellinen päättyi, aina mahdollisuuden tullen kotijoukkue otti ylivoimapelin käyttöönsä ja pitikin pitkiä pätkiä palloa omillaan liikuttaen vierasjoukkueen puolustusnelikkoa. Monkulat pyrki pitämään ottelun tempoa korkealla ja tätä kautta yritti väsyttää kotijoukkueen pelaajarinkiä.

Ensimmäisellä puoliskolla tämä onnistui kuitenkin paremmin kuin jälkimmäisellä, sillä toinen puoliaika meni pitkälti pallon perässä juostessa ja varjellessa omaa maalia. Kesken PS Villan pyörityksen Jarkko Ojala sai riistettyä pallon omassa puolustuspäässä ja vieritti pallon tyhjään maaliin ja siirsi vuorostaan Monkulat johtoasemaan.

Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt, vaan ottelun teeman mukaiseisti oli PS Villan vuoro tasoittaa peli ja sen jälkeen siirtyä 4-3 johtoon. Kissa hiiri-leikki pysyi kuitenkin loppuun asti tasaisena, kun hallitun purkupallon sisäsyrjällään lähettänyt maalivahti Janne Björkgren löysi vierasjoukkueen maalilta Ihionu Brightin, joka puski pallon maaliin maalivahdin nenän edestä ja tilanne oli tasan 4-4.

Nyt olisi ollut Monkuloiden vuoro siirtyä johtoasemaan, mutta muutamista tyhjään maaliin yritetyistä laukauksista huolimatta pallo ei enää löytänyt tietään verkkoihin, vaan ottelu päättyi 4-4 tasapeliin ja Monkuloiden ensimmäinen piste parkettialustalla pelastusta ottelusta näki päivänvalon.

Ottelussa molemmat joukkueet hakivat vimmatusti voittoa ja ei olisi ollut varmasti vääryys, vaikka toinen joukkueista olisikin poistunut ottelusta kolmen pisteen kanssa, niin paljon ratkaisupaikkoja oli molemmilla.

Monkulat otti kuitenkin pisteen mieluisasti vastaan, sillä erittäin tasaisessa sarjassa yhdellä pisteellä Monkulat ohitti sarjataulukossa useamman joukkueen. Ensi viikonlopun kotipeleistä ei siis panoksia puutu, sillä tämän hetkisestä viidennestä sijasta huolimatta putoamisviivaan on matkaa vain kaksi pistettä, kun otteluita on jäljellä enää neljä. Kauden huipennusta ei siis parane jättää näkemättä!