FC Monkulat, Futsal Ykkönen

FC Rauma - KP-V Monkulat

Satak. Amm.korkeakoulu / Rauma Kauppis

Ei voittoa, panokset kovenee

Rauman kauppiksella pelattiin lauantaina kotijoukkue FC Rauman ja Monkuloiden välillä oikea "hurlumhei" -ottelu, jossa maaleja tehtailtiin kentän molempiin päihin huolella. Tämän yleisöystävällisen ottelun voittajaksi selvisi kotijoukkue lukemin 7-6 (3-4).

Rauma aloitti ottelun vahvasti ja karvasi kovaa Monkuloiden kenttäpuoliskolta menetettyään pallon. Kotijoukkueen vahvat laitanousut oli ennen ottelua scoutattu, mutta niin vain Monkulat oli ongelmissa niiden puolustamisessa. Minuutin sisään pari nukahdusta miesvartioinnissa ja raumalaiset oli jo 2-0 johdossa.

Tämän jälkeen alkoi Jussi Mikkola-show. Viisi minuuttia ja Monkuloiden numero 5 sai jo asetella hattua päähänsä, kun taululla komeili 2-3 lukemat. Jussin näytöksen jälkeen joukkueen toinen Räyringin kasvatti, Rauli Lassila, asteli puolen kentän tuntumaan antamaan vapaapotkua. Raumalaiset ei ehtineet tilanteessa edes reagoida, kun Rallen screamer painui vastustamattomasti maalin alanurkkaan.

Monkuloiden virhetili ehti vielä täyttyä ennen taukovihellystä ja näin ollen FC Rauma kokeilemaan 10m pisteeltä maalintekoa. Ensimmäisen jakson Monkuloiden maalilla torjunut Sami Harjupatana torjui kuitenkin yrityksen helpohkosti. Kotijoukkue pääsi vielä ennen taukovihellystä yllättämään kulmakuviosta kaventaen ottelun tilanteeksi 3-4.

Toisen jakson ensimmäiset kymmenen minuuttia jatkettiin maalitehtailua hyvään tahtiin. Ensin FC Rauma teki nopeasti kaksi osumaa, jonka Jarkko Ojala ja Eemeli Puronaho kuittasivat parissa minuutissa maaleillaan. Monkuloilla oli paikkoja tehdä ratkaiseva ero vastustajaan, mutta palloa ei enää saatu FC Rauman verkkoihin.

Isäntäjoukkue sen sijaan käytti Monkuloiden puolustuspään nukahdukset tehokkaasti hyödyksi ja ottivat lopulta 7-6 (3-4) voiton kaustislaisista.

Panokset kovenee. Sarjan kärkipään sijoitukset ovat selvillä, mutta putoamiskamppailu on äärimmäisen jännittävä. Monkuloiden vieraaksi Kaustisen urheilutalolla saapuu lauantaina 11.3. Lohikosken Pallokerho. Tuon ottelun voittaja uusii sarjapaikkansa varmasti. Tasapelilläkin Monkulat säilyy sarjassa. Jos Monkulat häviää, mahdollisuus sarjapaikan uusimiseen riippuu muiden paikkakuntien otteluista.

Panokset ovat siis valtavat viimeisellä kierroksella, mutta sehän vasta on mahtavaa! Nähdään siis lauantaina urhiksella!

Kuvat: Joona Penttilä