FC Monkulat, Futsal Ykkönen

KP-V Monkulat - LPK

Urheilutalo, Kaustinen

LPK haki pisteet Monkuloilta, kausi päättyi putoamiseen

Kaustisen urheilutalolla käytiin lauantaina tiukka kamppailu sarjapaikan uusimisesta kotijoukkue Monkuloiden ja vierailija LPK:n välillä. Jo ennen peliä tiedettiin, että ottelun voittaja säilyy varmasti valtakunnallisessa Futsal Ykkösessä.

LPK oli tässä ottelussa henkisesti vahvempi ja voitti ottelun tiukasti 4-5 pudottaen samalla Monkulat ensi kaudeksi Kakkoseen.

Itse otteluun LPK otti vahvan aloituksen ja onnistui maalinteossa kahdesti ottelun ensimmäisellä minuutilla. Monkulat yritti hakea lisävauhtia ja herätystä joukkueeseen aikalisän voimalla. Tämäkään ei auttanut, vaan LPK karkasi jo 0-3 johtoon. Vasta tämän jälkeen Monkulat heräsi taistelemaan tosissaan sarjapaikasta. Pelikellon näyttäessä 13. minuuttia halli räjähti, kun Jussi Mikkola laukoi pallon ylänurkkaan Aaro Hedmanin syötöstä.

Heti perään oli Jarkko Ojalan vuoro huudattaa kotiyleisöä, kun mies laukoi ovelasti suoraan sivurajasta pallon vastustajan pelaajan kautta pallon maaliin!

LPK yritti hidastaa pelin tempoa laittamalla palloa todella hitaasti takaisin peliin. Ottelun ensimmäinen jakso olikin yksi kauden hitaimmista. Ehkä tämän takia Monkulat yritti liiankin hanakasti saada palloa itselleen ja tasoittaa peliä. Virheet täyttyivät ja LPK:n Tuure Fagerström pääsi laukomaan 10. metrin rangaistuspotkua. Varma laukaus vasempaan alanurkkaan ja tilanne 2-4.

Ottelun toisen jakson alkuun katsomosta alkoi kuulua rytmikästä Monkulat-huutoa. Tämä sytytti Jarkko Ojalan, joka otti Sami Harjupatanan pitkän heiton haltuun, harhautti vastustajan pelaajan ja laittoi pallon varmasti maaliin. Jälleen oltiin pelissä mukana.

Tämän maalin jälkeen Monkuloilla oli paljon paikkoja tasoittaa peli, mutta palloa ei saatu millään verkkoihin. 33. minuutilla saatiin vihdoin se sarjapaikkaan riittävä maali, kun Bright Ihionu jatkoi Sami Harjupatanan heiton taitavasti ohi LPK maalivahdin.

37. minuutilla kuitenkin tapahtui se ikävin Monkuloiden kannalta, kun LPK otti reikäpaidan käyttöön. Loharit kierrätti palloa hetken, kunnes Ari "perhonjoen lohi" Puumala tarjoili pelivälineen Valtteri Lohelle, joka laukoi pallon voimalla maalin kattoon.

Tämän jälkeen palloa yritettiin saada LPK:n maaliin vaikka väkisin, mutta sinne se ei mennyt. Lopputulos 4-5 tarkoitti sitä, että Monkulat tippuu katkerasti ensi kaudelle Kakkoseen.

Monkulat haluaa kiittää yhteistyökumppaneita, talkoolaisia, KP-V ETUA ja kaikkia ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneet tämän kauden!

Erityiskiitos tästä kaudesta menee kuitenkin meidän MAHTAVALLE kotiyleisölle. Jaksoitte hienosti kulkea meidän matkassa koko kauden, jopa vieraspeleissä. Emme unohda sitä koskaan! Suomifutsalin 7. paras yleisökeskiarvo Kaustisen kokoisessa kunnassa kertoo paljon!

Kuvat: Joona Penttilä