KP-V ETU, Naisten Futsal Ykkönen

KP-V etu - Team Vanpa

Urheilutalo, Kaustinen

Futsalin täyteisen viikonlopun saldona 9 pistettä Kaustiselle!

Viime viikonloppu oli Kaustisella yhtä futsalin juhlaa. Futsalin valtakunnallisia sarjoja pelattiin yhteensä kolmen ottelun verran. Lauantaina käytiin Monkuloiden toimesta miesten ykkösdivarin kärkijoukkueen Mad Maxin kimppuun. Superjännittävän ottelun vei Monkulat lukemin 5-4. Toisen ottelun Monkulat pelasivat sunnuntaina Loisketta vastaan, joka sekin päättyi iloisiin Monkulajuhliin tuloksella 9-5.

Lauantain toisessa ottelussa Naisten ykkösessä Etu kohtasi Vantaalaisen Team Vanpan. Ottelusta odotettiin edellisten kohtaamisten valossa tasaista vääntöä. Pelin alku oli kotijoukkueelta tunnustelevaa, jopa hieman sekavaa peliä. Vastustaja pääsikin rokottamaan kotijoukkuetta turhasta hätäilystä jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. 0-1 maalin jälkeen vastustaja valui omalle kenttäpuoliskolle tiiviiseen puolustusneliöön ja antoi kotijoukkueen rauhassa pyörittää palloa. Pallon pyörittäminen tuottikin tulosta ja vajaa kaksi minuuttia vastustajan maalista Alina Skog hassuttaa laidalla vastustajan kahville, nousee laitaa pitkin ja tuikkaa pallon nätisti maalinedustalle, ohi vastaan tulleen maalivahdin. Maalin edustalla Salla Ojalalla on helppo työ laittaa pallo tyhjään verkkoon ja tilanteeksi 1-1. Seuraavaksi oli vuorossa dèjà vu -ilmiö. Jälleen peliaika ehtii kulua vain vajaa kaksi minuuttia. Etun kulmatilanne, jonka Anna Gazivoda pyöräyttää jalkapohjalla Alinalle, joka jälleen sivaltaa pallon millin tarkasti vastustajan jalan vierestä maalin edustalle, jonne rynnistää, kukas muukaan kuin Salla. Peli 2-1 kotijoukkueelle.

Kotijoukkueen painostus jatkui ja tilanteita saatiin luotua vastutajan maalille tasaiseen tahtiin. Seuraavan kerran painostus, vai sanottaisiinko rynnistys, tuotti tulosta 10 minuutin pelin jälkeen. Roosa Salonen toimitti kovan pommin kohti maalivahtia. Pallo pomppi maalin eteen, jonne Laura Koskinen rynnisti viimeistelemään palloa maalin perukoille, uhraten samalla itsensä, sekä yhden vastustajan pelaajan maaliverkoille. Maali merkitään omaksi maaliksi ja pelitilanne 3-1 Etulle. Kotijoukkue jatkaa vahvaa peliään, mutta seuraavan kerran osuu vieraat. Puolesta kentästä lähtenyt syöttö maalin eteen kimpoaa onnekkaasti maalin eteen parkkeeranneen pelaajan jalasta ohi, loistavasti kotijoukkueen maalilla torjuneen Teresa Deliàn. Tämän jälkeen maalintekotahti rauhoittui ja seuraavaa maalia saatiin odottaa melkein 10 minuuttia. Tässäkin maalissa kapelimestarina Alina. Vastustajan poikittaissyötön katkaisu ja kylmän viileä kierto vastaan liukuneen maalivahdin, sekä puolustajan ohi ja pallon tyhjään verkkoon. Puoliajalle siis kotijoukkueen 4-2 johdossa.

Toiselle puoliajalle Vanpa nosti prässiään ja yritti pakottaa kotijoukkueen virheisiin. Tästä Etu ei tällä kertaa hätkähtänyt vaan jatkoi pallon toimittamista vastutajan maalile. Seuraava maali syntyi, kun pelikello näytti 24:ää minuuttia. Laura Koskisen purkupallo suuntautui suoraan Taru Paavolaa mahaan, joka ampaisi pallon kanssa kohti vastustajan päätyä, pistäen matkalla kaksi vastutajaa kahville. Tarkka oikean jalan laukaus taka-alakulmaan ja peli 5-2:een. Lopussa vastustaja yritti pyörittää vielä viidellä kenttäpelaajalla, mutta tuloksettomasti. Kotijoukkue oli tällä kertaa Vantaalaisia paremmalla jallalla liikkeellä ja kolme oikeutettua pistettä jäivät kotia Kaustiselle. Otteluemäntä Avain Säästöpankki palkitsi kotijoukkueesta parhaana pisteet 1+2 nakuttaneen ottelun kapelimestarin Alina Skogin.

Ensi viikonloppuna Etu matkaa Vaasan pikkukentälle paikallisen Sport-j/2:en vieraaksi. Pieni kenttä ei aiemmasta kokemuksesta ole Etun suosikki.Toivotaan, että jalka ja pallo liikkuu kuitenkin niin, että kolme pistettä lähtee matkaan kohti Kaustista.