FC Sport-j/2 - KP-V etu

Vaasan Ammattiop.

Sarjakakkonen kaatui vieraskentällä

Sport-j/2 – KP-V etu 5-6 (2-3)

KP-V etu lähti melkein täydellä miehityksellä kauden kolmanteen ja viimeiseen kohtaamiseen Vaasalaista Sport-j/2:sta vastaan. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet Vaasalaiten voittoihin Jurvassa 6-4 ja Kaustisella niukasti 3-2.

Kaustislaiset päättivät lähteä ”kolmaskerta todensanoo” - asenteella taistelemaan kolmesta pisteestä. Suunnitelmana oli yksinkertaissti pitää liikettä yllä ja laittaa helppoa syöttöä kaverille. Peli kello ei ehtinyt käydä ensimmäistä minuuttia loppuun, kun se harmittava harhasyöttö sattui Etun kohdalle ja vastustaja rokotti tilanteeksi 1-0. Tästä Kaustislaiset eivät kuitenkaan hätkähtäneet vaan n. 3 min. Myöhemmin Alina Skog nousi laidalta laittaen kolme Vaasalaista solmuun ja toimitti pallon maalille nousseelle Julia Känsäkoskelle. Julia sijoitti tarkan laukauksen alakulmaan ja pelitilanteeksi 1-1.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa hieman kauemmin, kun pelikellon näyttäessä 16 minuuttia Etu sai vapaapotkun n. 15Metrin päästä maalista. Taru Paavola ja Roosa Salonen asettuivat pallon taakse. Taru toimitti kovan matalan vedon kohti maalia ja Roosa sivalsi paluupallon maalivahdin vierestä verkkoihin ja pelitilanteeksi 1-2.

Etulla oli käynnissä ns. supervaihto. Vain vajaa minuutti edellisestä maalista vastustajan rajapotku sotkeutui oman pelaajan jalkoihin ja purkupallo suuntautui suoraan Tarulle, joka suojasi palloa, josta Pahvi(Roosa Ojala) pamautti yhden kauden hienoimmista maaleista vastustamattomasti takayläkulmaan ja tilanteeksi 1-3 Etulle.Vastustaja pääsi vielä kaventamaan ennen taukovihellystä tilanteeksi 2-3.

Toiselle jaksolle Vaasalaiset nostivat tunnekuohujen lisäksi prässiään, joka viiden minuutin jälkeen tuottikin tulosta ja tilanne tasan 3-3. Etu päätti edelleen vain keskittyä omaan peliinsä ja syöttöjen laatuun. Jälleen oli Alinan vuoro pitää vastutajia pujottelukeppeinä. 3 minuuttia Vaasalaisten tasoituksesta Alina nousi laitaa pitkin ja sijoitti tarkasti pallon takatolpan kautta maaliin ja Etun jälleen johtoon.

Seuraava maali ei paljon Pahvin vedolle kalpene. Etun rajapotku Vaasalaisten päädystä. Taru Ja Roosa palloittelevat muutaman kerran poikki kentän ja Roosan komea kärkkäri aivan tolpan juureen. Etu karkasi jo kahden maalin johtoon 3-5. Minuutin juhlien jälkeen oli Vaasalaisten aika jälleen onnistua, mutta Kaustislaiset jatkoivat kuitenkin vielä johtoasemassa, eivätkä suinkaan ruvenneet peruuttelemaan tai varmistelemaan voittoa. Seuraavana oli jälleen Etun vuoro heilutella verkkoja. Roosa looppasi rajapotkun omalta alueelta Tarulle, joka nousi laitaa ylös ja syötti pallon maalille, ohi vastaan tulleen maalivahdin. Maalille nousi Neea Åby, jonka kauden ensimmäinen osuma oli enemmän kuin lähellä. Harmiksi palloon ehti liukua ensin kuitenki vastustaja, joka vei pallon mukanaan maaliin. Näin maali merkittiin omaksi maaliksi. Vaasalaiset kavensivat vielä pelin viimeisellä minuutilla, mutta Kaustislaiset pitivät päänsä kylminä ja otti hienon ja ansaitun voiton.

Etu on voittanut ykkösen kaikki joukkueet vähintään kerran, lukuuottamatta Jyväskyläläistä KaDya. Nyt sinullakin on mahdollisuus lähteä kannustamaan Etu voittoon Kauden viimeisessä kohtaamisessa KaDya vastaan. Peli pelataan sunnuntaina 19.2 Huhtasuon Yhteiskoululla klo 17:00 alkaen. Fanibussi Kaustisen TB:ltä lähtee klo 12:50. Fanimatkan hinta on 10€. Raha kerätään käteisenä matkan aikana. Mukaan matkalle voit ilmoittautua alla olevasta linkistä.