Seinäjoen Sisu - KP-V etu

Urheilutalo, Seinäjoki

Etun kauden kaksi viimeistä peliä - 3 pistettä

Toiseksi viimeinen peli Naisten Futsalin ykkösessä ei mennyt Etulla kuin Strömsössä. Vastaan Kaustiselle matkusti FC Vapsi Sastamalasta. Kannustuksen puutteeseen tämä peli kuitenkaan ratkennut, sillä Etun viimeiseen kotipeliin oli saapunut ennätysmäärä katsojia. 136 katsojaa piti huolen, ettei katsomossa ollut hiljaista, vaikka kentällä Kaustislaiset olivatkin valitettavan vaisuja.

KP-V etu ei saanut oikein koko pelin aikana omaa peliään käyntiin ja kaikista pelin viidestä maalista vastasi tällä kertaa vastustaja, osuen yhden myös omiin. Loppulukemat siis 1-4 FC Vapsille. KP-V etu toivottaa onnea Vapsille liigakarsintoihin.

Häviön myötä Etun viimeiseen peliin ei jäänyt enään panosta, joten Seinäjoelle Sisun vieraaksi matkasi leppoisa joukkue.

Pelaamaan päätettiin lähteä rennolla fiiliksellä, vaikka voittoa tottakai lähettiin hakemaan. Pelin alussa pallo liikkui vaivattomasti pelaajalta toiselle, mutta vastustajan maalivahti piti 0-0 taululla pitkään. 9 minuutin kohdalla Essi Rahkonen ohitti kuitenkin taitavan yksilösuorituksen päätteeksi vastustajan maalivahdin tarkalla alanurkkavedolla ja näin peli hieman vapautui. Essin maaliin syöttöpisteen, ja samalla kauden ensimmäisen tehopisteen, sai KP-V etu maalivahti Teresa Deliá.

Hyvistä maalipaikoista huolimatta ensimmäinen puoliaika päättyi 0-1 tilanteessa. Puoliajan jälkeen Etun peli lähti rullaamaan jälleen hyvin ja 2 minuutin sisään Etu tehtaili kaksi maalia. Ensin Taru Paavola ryösti pallon Siun rajapotkusta ja laukoi kärkkärillä pelin 0-2. Heti perään Etun kauden pistepörssin voittaja Alina Skog karvasi pallon ja sijoitti hallitusti takakulmaan, ohi vastustajan maalivahdin.

Seuraavaa maaliakin oli alustamassa kukas muukaan kuin Alina, joka syötti takatolpalle hiipineelle Laura Koskiselle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo tolpan juureen. Tilanteeksi 0-4. Etu osui samalle minuutille vielä toistamiseen, kun vastustaja palautti pallon maalivahdilleen ja Kaustislaiset saivat epäsuoran vapaapotkun maalivahdinalueen rajalta.

Pallon taakse asettuivat Essi ja Julia Känsäkoski. Julia pyöräytti pallon jalallaan ja Essi laukoi kovan matalan maalia kohti. Pallo kimposi muurista verkon perukoille.

Sisun ainokaisen alusti Taru, joka unohti että peliväline on edelleen pyöreä. Vastustaja riisti näin pallon ja vaikka Teresa vedon torjuikin, jatkolaukaukseen hän ei enään ehtinyt eteen. Tilanne näin 1-5. Etu naulasi vielä loppulukemiksi 1-6 pelin viimeisellä minuutilla, kun Anna Gazivoda laukoi tarkasti vasurin kärsällä oman soolon päätteeksi pallon verkkoihin.

Pelin parhaana palkitiin tehot 2+0 tehnyt Essi Rahkonen.