Esittely
Ottelutilastot
FC KIISTO - KP-V Monkulat
2019-2020 - Monkulat - Miesten Futsal-Ykkönen
Klo 15:00 Vamian Hansakampus
2
Mar

Paluu Vaasan Kauppikselle!


Paluu Vaasan kauppikselle!

Kauden ensimmäinen vieraspelireissu on tosiasia tulevana lauantaina, kun Monkulat matkaavat Vaasaan paikallisen FC Kiiston vieraaksi.

FC Kiisto tunnetaan futsalpiireissä aikaisemmilta kausilta Ruutupaidat nimisenä joukkueena, joka useamman kauden tahkosi Futsalin Liigaa, mutta toissakaudella rahaongelmat yllättivät ja joukkue lähti hakemaan uutta vauhtia Futsalin Keski-Pohjanmaan Kakkosesta.

Nimi vaihtui, mutta pelaajat pysyivät. Nykyään FC Kiisto nousi heti ensimmäisellä kakkosen kaudellaan futsalin valtakunnalliseen Ykköseen ja hamuaakin varmasti nousua takaisin Liigaan.

Kiisto aloittikin kauden etelän tuplaviikolla EBK:ta sekä Zenithiä vastaan ja tuliaisina 0pistettä. Edellisessä pelissä Kiisto kaatoi kotikentällään Liigasta pudonneen PJK:n numeroin 4-1. Uskaltaisinki väittää, ettei joukkue tule pienoisessa kotisalissaan montaa pistettä häviävän.

Monkulat puolestaan on aloittanut kautensa kolmen ottelun jälkeen täysin samoista päämääristä, sillä pisteitä on myös kasassa kolme. Lauantain otteluun Monkularyhmä lähtee hyvin rikkonaisella ryhmällä, sillä lukuisat poissaolot ovat aiheuttaneet valmennusjohdolle päänvaivaa.

Kuitenkin, kuten jokaiseen otteluun niin myös Vaasaankin lähdetään hakemaan vain kolmea pistettä.

Huhujen mukaan myös fanibussi on tulossa otteluun ja muutamat ovatkin lähdössä valmiiksi Vaasaan jännittämään, joten laittakaahan kyseiset pelaajat seurantaan:

Joona Vuoti FC Monkulat

Joona on aikaisemmat kaudet pelannut Kaustisen toisessa porukassa maalinsuulla ja on täksi kaudeksi hankittu Harjupatanan ja Björkgrenin kirittäjäksi. Näytöt ovat olleet sen verran vakuuttavia, että nyt on Joonan paikka nollata Kiiston yritykset.

Toni Pylkkänen & Matias Träskbäck FC Kiisto

Tämä tehokaksikko pelasi edelliskauden Sievi Futsalissa, mutta palasivat kotiin Kiiston noustua ykköseen. Liigassa jälki ei ollut odotetunlaista, mutta tässä sarjassa lukeutuvat sarjan parhaimmistoon.

Fanimatkalle voi ilmouttautua seuraavasta linkistä:

https://veikot.kaustinen.fi/futsal/joukkueet/5557/...

FC Kiisto tyly isäntä Vaasan kauppiksella.


FC Kiisto tyly isäntä Vaasan kauppiksella.

Monkulat matkasivat viime lauantaina yhdeksän kenttäpelaajan sekä kahden maalivahdin voimin Vaasaan. Joukosta oli pois mm. kapteeni Juho Koivukangas, joka oli kuumeen kourissa sekä viime kauden paras maalintekijä Jarkko Ojala. Onneksi joukkueen rinki on niin laaja, että sopiva määrä pelaajia saatiin raavittua mukaan. Kotijoukkue FC Kiisto on sarjanousija, mutta joukkueen runko koostuu muutama kausi sitten Futsal Liigassa pelanneen Ruutupaitojen vanhoista pelaajista, joten joukkue on erittäin taitava ja kokenut.

Ottelu alkoi Monkuloiden kannalta murheellisesti, kun melkein ensimmäisestä hyökkäyksestä pääsi FC Kiiston Miika Niemi laukomaan tarkan ja kovan laukauksen alakulmaan ohi Monkuloiden maalinsuulla olleen Joona Vuotin. Vierasjoukkue Monkulat ei juurikaan ensimmäisellä jaksolla päässyt hyville maalipaikoille, mutta pelissä pysyttiin hyvin mukana Vuotin loistavilla torjunnoilla ja hyvällä puolustuspelillä - aina 19. minuutille asti. Isäntäjoukkue Kiisto paukutti ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla peräti kolme maalia ja tauolle siirryttiin tilanteessa 4-0.

Toisella puoliajalla yritettiin saada hyökkäyksiä rakennettua, mutta kaikki tyrehtyi Kiiston aktiiviseen prässiin ja loistavaan puolustuspeliin. Monkuloiden maalintekoyritykset voidaankin laskea ottelussa yhden käden sormin. Kiisto lisäsi johtoaan lyhyessä ajassa vielä kahdella maalilla ja tilanteen ollessa 6-0 pyrki Monkulat hakemaan kavennusmaalia ylimääräisellä kenttäpelaajalla ottamalla maalivahdin pois. Muutama hyvä paikka saatiin luotua, mutta palloa ei saatu millään maaliin asti ja kun maaleja ei saatu tehtyä, vaihdettiin Vuoti takaisin maalinsuulle. Kun Kiisto teki vielä tarkoilla ja kovilla laukauksilla vielä kolme maalia viimeisten kymmenen minuutin aikana, oli loppulukemat summerin soidessa kotijoukkueelle 9-0. Vaasa on aina ollut viheliäinen pelipaikka Monkuloille ja oli sitä tälläkin kertaa. FC Kiisto oli ennakoitu vahvaksi ja taitavaksi joukkueeksi, lisäksi joukkueen pelaajista liki kaikki osasivat laukoa kovaa ja tarkasti. ”Puhdaspotkuisin joukkue Ykkösessä.” totesi Monkuloiden Sami Finnilä ottelun päätyttyä.

Monkuloiden seuraava ottelu on Kaustisella tulevana lauantaina klo 16:00, kun Urheilutalolle saapuu toinen sarjanousija AU (Alastaron Urheilijat).

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Kaustisen Pohjan-Veikot
«  Kesäkuu   »
Kategoriat