KP-V Kainuun Rastiviikko 2017 -

Kuhmo

KRV:n toisena päivänä aurinko paistoi KP-V:n naissuunnistajille

Kainuun Rastiviikko 2017 käynnistyi tiistaina 25.7. erittäin sateisessa säässä. Uusi seurateltta oli kovasti tarpeen, sillä lämpötilakin jäi 14 asteeseen ollen koko Suomen kylmin lukema. Siitä huolimatta erinomainen suunnistussää, ja suunnistajathan eivät vettä pelkää.

KPV:n suunnistajista miehet olivat avauspäivänä pääosissa. Pääsarjoina olevissa eliittisarjoissa Mitri Lerssillä oli hyvä avaus viikolle H16E sarjassa sijoituksen ollessa 15. Ikämiehissä paras sijoitus oli Vesa Peltoniemen 3. sija sarjassa H50A. Onnistuneet suoritukset tekivät myös Juha Lerssi 5. H55A, Sami Löfbacka 4. H21AL ja Timo Mattila 4. H55AL.

Kainuun Rastiviikon toisena kilpailupäivänä torstaina sää oli aurinkoinen. Peltoniemen majoituskuntaan saatiin samana päivänä kaksi sarjavoittoa Annen ollessa paras sarjassa D45B ja Viljan voittaessa sarjan D17-20B. Miehissä lähimpänä kärkeä oli Sami Löfbacka sijoittuen kolmanneksi sarjassa H21AL. Yhteiskilpailuissa parhaat mahdollisuudet palkintosijoille ovat Samilla ja Vesalla, Juha Lerssi ja Timo Mattila vaativat sijoja parantaakseen myös muiden epäonnea. Lasten sarjoissa Sisu, Atte ja Sulo kaikki onnistuivat torstaina.

Rastiviikon kolmas kisapäivä lauantaina ei aivan kärkisijoja KP-V:n suunnistajille tarjonnut, ei myöskään epäonnistumisia. Mitri Lerssillä oli huonomman torstain jälkeen paluu hyvään suoritustasoon sijalle 14 sarjassa H16E. Parhaat sijat olivat Sisu Peltoniemen 3. sarjassa H12TR ja samoin Sami Löfbackan 3. sarjassa H21AL. Sami säilytti siten hyvät mahdollisuudet kokonaiskilpailun mitalisijoille ennen sunnuntain viimeistä osakilpailua.

Viimeisessä osakilpailussa sunnuntaina parhaat sijoitukset olivat Sami Löfbackan toinen tila sarjassa H21AL ja Vesa Peltoniemen neljäs tila sarjassa H50A. Vilja Peltoniemen vauhti ja tarkkuus oli jälleen kohdillaan ja osakilpailusta oli tuloksena 1. sija sunnuntaina sarjassa D17-20B. Yhteisajoissa rastiviikolla vain Sami pääsi palkintosijalle kolmanneksi . Vesa sijoittui myös hyvin kokonaiskilpailussa ollen neljäs erittäin tasaisessa sarjassa.

Matti Peltoniemen blogissa tarkempaa analyysia rastiviikosta.