KP-V:n junnut ekaa kertaa Kokkola Cupissa.
Julkaistu: 10.08.2016 00.00

Perinteinen Kokkola Cup pelattiin tänä vuonna 21.-24.7. Kaustiselta turnaukseen osallistui kaksi joukkuetta, E11 sekä F8 -juniorit.

KP-V:n F8 joukkue teki Kokkola Cup debyyttinsä Santahaan kentällä. Torstain peleihin lähti iso jengi innokkaita ja maalinjanoisia jätkiä. Ensimmäisessä pelissä saatiin kuin saatiinkin maalitili auki, vaikka moni loistava veto kilahtikin harmillisesti maalitolppiin. Ensimmäinen peli päättyi tiukan väännön jälkeen Kälviän Tarmon voittoon 2-1. Toisessa pelissä vastaan asettui OLS Belgia. KP-V:n loistavista maalipaikoista huolimatta peli meni vastustajalle 4-1.

Perjantaina otettiin mittaa Jaron pojista. Taitavaa Jaroa vastaan pojat joutuivat todella pistää parastaan. Aluksi Jaro hallitsi peliä, mutta kun KP-V sai tehtyä ensimmäisen vapauttavan maalinsa, alkoi peli tasoittua. Ensimmäisen maalin jälkeen KP-V sai tehtyä vielä kaksi maalia ja loppulukemat menivät lopulta Jarolle 4-3. Perjantain toisessa pelissä vastaan tuli HBK, joka on tuttu vastustaja myös sarjapeleistä. Vääntö oli tiukkaa, mutta vähän olivat tuurit tällä kertaa HBK:n puolella ja voitto meni heille niukasti 3-2.

Hyvät kelit kutsuivat pelaajia lauantaina lomailemaan ja perjantaina jouduttiin vähän jännäämään, tuleeko lauantain peleihin tarpeeksi porukkaa. Onneksi mukaan saatiin kuitenkin pelaajia kahden kentällisen verran. Lauantain ensimmäisessä pelissä taisi pojilla aluksi olla unihiekkaa silmissään, kun vastaan tullut KPV teki maalin jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Vastustaja hallitsi peliä aluksi loistavalla syöttelypelillä ja taitavaksi hiotuilla kuvioilla. Pikkuhiljaa KP-V:n pojat saivat kuitenkin karistettua unihiekat silmistään ja alkoivat ahdistaa vastustajaa ihan tosissaan. KPV:n syöttelypeli ei enää ottanut onnistuakseen ja KP-V rankaisi tekemällä kolme maalia. Näillä kolmella maalilla otettiin myös Kokkola Cupin ensimmäinen otteluvoitto loppulukemin 3-2. Viimeinen peli pelattiin LBK:n joukkuetta vastaan. Hienon taistelun jälkeen LBK vei pelin 2-0.

E-junnujen ensimmäisessä pelissä torstaina fc hermes kaatui 2-1. Peli alkoi Kaustisen komennossa ja pian tilanne olikin 1-0 Juliuksen kaukolaukauksen päätteeksi. Toiselle puoliajalle hermes kasasi hieman itseään ja pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1-1. Pelin loppupuolella hienon pelin pelannut Eetu-Kalle varmisti Kaustisen voiton komealla maalilla.

Perjantaina aamupelissä vastaan asettui ennakkoon kovaksi vastustajaksi veikattu Komeetat Jyväskylästä. Ottelu oli kovaa vääntöä. Ekalla puoliaika päättyi maalittomastu, muutamasta loistavasta vedosta huolimatta. Toisella puoliskolla pojat lisäsivät hieman vauhtia, mikä johti siihen, että Santtua rikottiin rangaistusalueella. Santtu pääsi koittamaan rankkaria. Hyvä laukaus, mutta maalivahtu torjui. Pallo jäi edelleen pelattavaksi. Santtu laukoi uudelleen ja taas maalivahti ehti väliin. Pelin loppupuolella keskityttiin ottamaan ainakin se yksi piste tasapelillä 0-0 ja sehän sitten tuli. Perjantain iltapelissä kohdattiin Sepsi-78 Seinäjoelta. Ensimmäinen puoliaika oli melko jäykkää pelaamista, jonka seurauksena vastustaja pääsi tykittämään taukolukemiksi 4-0. Puoliajalla ryhdistettiin rivejä ja toinen puoliaika olikin tiukempaa taistelua. Lopputulokseksi kuitenkin jäi tuo ensimmöisen puoliajan 4-0 tilanne.

Neljäs peli pelattiin varhain lauantai aamuna. Aamupelien kirous; uneliaisuus vaivasi jälleen pelin alkua. Vastassa ollut Valkeakosken NL pääsi rankaisemaan pian kahdella maalilla. Pelin tuoksinnassa pojat pääsivät jälleen kokeilemaan rangaistuspilkulta palloa maaliin, mutta maalivahti veti jälleen pidemmä korren, eikä maalia syntynyt. Vastustaja teki vielä kaksi maalia ja lopputulos näin ollen 4-0 Valkeakoskelaisille.

Jatkopeleistä kehkeytyikin sitten jännitysnäytelmiä. Ensimmäinen jatkopeli GBK:ta vastaan päättyi varsinaisella peliajalla maalittomaan tasapeliin. Tätä seurasi pilkkukisa, jonka GBK vei niukasti 2-1. Viimeisenä oli sitten sijoitusottelu, josta ei myöskään jännitystä puuttunut. Vastaan asettui perjantain aamupelistä tuttu Komeetat, joten tasainen vääntö oli odotettavissa. Peliaika päättyi 1-1 ja jälleen lähdettiin laukomaan rangaistuspotkuja. Maalintekotuuri oli taasen vastustajan puolella ja lopputulos 2-1 Komeetoille.

Kokkola Cupissa koettiin hienoja hetkiä ja mahtavia onnistumisia. Eiköhän joukkueet nähdä ensi kesänäkin kirmaamassa Kokkolan viheriöillä.