Monkuloiden kausiennakko 2018-2019
4.10.2018 23:19 Uutiset / FC Monkulat

Monkulat valmiina Ykköseen

Miesten Futsal Ykkönen 2018-2019 pyörähtää käyntiin huomenna lauantaina, joten seuraavana luvassa Monkuloiden kausiennakko:

Monkuloiden valmistautuminen kauteen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Kesällä harjoittelu aloitettiin mäkijuoksuilla ja loikkatreeneillä, joiden kautta lähdettiin rakentamaan jätkille pohjia pitkää talvea varten. Elokuussa otettiin ohjelmaan palloharjoitukset ja siitä lähtien on treenailtu pallon kanssa pari kertaa viikossa.

Jalkapallokauden väistyessä treeneissä on hyvällä asenteella käyty taistoa alkavan kauden pelipaikoista reilun 20 pelaajan voimin. Joukkueen runko on pysynyt samana jo useamman vuoden eikä viime kauden jälkeen ovi ole käynyt kuin oikeastaan yhteen suuntaan. Tällä kaudella uusina kasvoina Monkula-paidassa nähdään mm. Olli Piili, Alex Garzon ja Juho Fränti.

Aikaisemmista kausista poiketen nyt on treeneissä otettu tuntumaa sekä parketti, että mattoalustoihin, jottei liukas parkettikaan pääse tällä kaudella yllättämään. Treenipelejä on takana vain yksi, jossa Liigaan valmistautuva Sievi FS koki Monkuloille 5-2 tappion.


Valmentaja Jarkko Ojalan mietteitä tulevasta sarjakaudesta:

- Hyvillä mielillä lähdetään kautta kohti. Treeneissä on ollut hyvä pöhinä päällä ja näkee selvästi, että joukkue odottaa tosipelien alkua, sen verran jäi hampaankoloon edellisestä Ykkösen kaudesta 2016-2017. Muutamia ikäviä loukkaantumisia on jo tullut ennen kauden alkua, mutta toivottavasti loppukaudesta saamme loukkaantuneita takaisin pelikentille. Toisaalta, nyt aukeaa monelle uudelle pelaajalle hyviä näytönpaikkoja tulla sisään joukkueeseen.

Futsal Ykkösessä joukkueiden vaihtuvuus on ollut suurta. Tällä kaudella jopa puolet sarjan joukkueista on uusia verrattuna kauteen 2017-2018.

- Ykkösessä on tulevalla kaudella monia uusia joukkueita, joita vastaan emme ole pelanneet ja onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka me pysymme muiden perässä. Kärkipaikasta tulee varmasti kauden aikana taistelemaan monikin joukkue. Alustavasti nostaisin esille Riemun ja AS Moonin, jotka tulevat suurella todennäköisyydellä löytymään sarjataulukon yläriveiltä. Itse lähdemme kauteen nöyrästi, mutta emme nöyristelemään. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja katsotaan kauden päätyttyä, miltä sijalta Monkulat löytyvät.


Mediatiimi sai haastatteluun myös monkuloiden historian kovimman pistemiehen, Jussi Mikkolan:

Moro, Jussi! Mitä odotat joukkueelta tulevalta kaudelta?

- Joukkueelta odotan, että säilytämme sarjapaikan ja että pelaamme kypsemmän kauden, kuin toissa vuoden Ykkösen kaudella! Joukkue on kuitenkin hyvin pitkälti pysynyt samana, joten meillä on huomattavasti enemmän kokemusta tältä sarjatasolta, kuin edellisellä kerralla.

Millä sijalla Monkulat on kun kausi päättyy?

- 6. Voitetaan suurin osa kotipeleistä ja muutama ryöstö vieraspeleistä.

Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi?

- Pysyä terveenä koko kauden ja tehdä maaleja enemmän vastustajan päätyyn kuin omaan.

Millaista on pelata kotiyleisön edessä?

- Kyllähän se on mahtavaa, kun peleissä on tunnelmaa ja yleisöä on välillä halli täynnä. Ilman innokasta kotiyleisöä tuskin pelattaisiin näinkään korkealla!

Monkulat aloittaa kautensa Futsal Ykkösessä lauantaina 6.10. vierasottelulla Liikunnan Riemua vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Jyväskylän monitoimitalolla klo 17 alkaen.

Ensimmäinen kotiottelu Monkulat - FC Rauma pelataan ensi viikon lauantaina 13.10. klo 16.


   
Lisää uutisia
Kaustisen Pohjan-Veikot
«  Elokuu   »
Kategoriat