Juha Myllymäki sijoittui MM finaalissa kuudenneksi ja teki peruskilpailussa uuden SE:n.
Julkaistu: 07.10.2018 00.00

Italian Lonatossa on järjestetty ensimmäiset paratrapin MM-kilpailut, joihin osallistui 58 urheiluampujaa 17 maasta. Suomesta oli mukana Juha Myllymäen lisäksi Trap-73 seuraa edustava Vesa Järvinen. Vesa Järvinen ampui seisovien PT2 sarjassa ja Juha Myllymäki pyörätuolissa istuvien PT1 sarjassa.

Myllymäki pääsi omassa kilpailussaan finaaliin uusinnan jälkeen. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 98 (19+20+19+17+23) , joka on uusi Suomen ennätys. Italian Oreste Lai oli peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 104.

Finaalissa Myllymäki sijoittui lopulta kuudenneksi, kun voiton vei Australian Scottie Brydon (36). Lai sijoittui toiseksi (31).

– Suomella oli pieni ja tulivoimainen tiimi! Venyimme kauden tärkeimmässä kilpailussa, Myllymäki sanoi.

– Minä en parempaan tänään pystynyt. Selkäni väsyi ja oli pitkän päivän päätteeksi kuin tulessa. Olen tyytyväinen, että pääsin finaaliin uusinnan jälkeen, shoot off oli hyvää tekemistä, mutta finaalin ammuntaani en ole tyytyväinen.

Järvinen lähti omaan finaaliin neljänneltä sijalta, mutta hallitsi finaalia nousten sija sijalta kohti kärkeä.

Lopulta jäljellä olivat vain Järvinen ja Italian Saverio Cuciti. Kisa jatkui tiukkana viimeisiin laukauksiin saakka, Järvisen hallitessa hermonsa paremmin. Järvisen maailmanmestaruus ratkesi viimeisellä laukauksella hänen osuttua ja kun Cuciti ampui ohi oli Järvisen mestaruus selvä. Lämpimät onnittelut Vesa Järviselle Suomen ensimmäisestä Paratrapin maailmanmestaruudesta.

Paratrapparien maajoukkue valmentaja Pekka Maunulan kommentit kisasta:

-" Pojat suoriutuivat loistavasti kisastaan. Vesan maailmanmestaruus tuli jäätävällä finaali suorituksella. Juhan uusinta finaalipaikasta oli myös jännää seurattavaa, vasta viidennellä laukauksella ratkesi paikka Juhalle. Finaali sujui tasaisesti, mutta tällä kertaa kuudes sija".