Tasan viikko futsal-kauden alkuun!
21.10.2018 21:56 Uutiset / KP-V ETU

Etun kausiennakko!

KP-V etu on Kaustisen Pohjan Veikkojen naisten edustusjoukkue. Joukkue on perustettu alunperin jalkapallojoukkueeksi, kun Vetelin urheilijat (VetU) ja KP-V Girls yhdistivät Keski-Pohjanmaan piirin 7v7 sarjassa pelanneet joukkueet, jotta pelaajat riittäisivät Naisten Kolmoseen isolle kentälle. Futsaljoukkueet pysyivät vielä omillaan yhden vuoden, mutta seuraavana kautena (2014-2015) todettiin, että järkevintä on yhdistyä myös futsalissa ja niin syntyi KP-V etu:n naisten futsaljoukkue.

Ensimmäinen kausi meni totutellessa uuteen joukkueeseen ja pelitapaan, mutta joukkueesta selkeästi näkyi pontentiaalia jopa sarjan voittoon. Seuraava kausi (2015-2016) alkoikin odottavissa tunnelmissa, kun joukkue tajusi, että mahdollisuus nousta Kakkosesta valtakunnalliseen Ykköseen voisi olla juuri kyseisellä kaudella. Kaksinkertaisen sarjan voitto tuli osittain KP-V:n toisen joukkueen Remixin avustuksella ja näin nousu valtakunnalliseen ykköseen kaudeksi 2016-2017 oli totta. Tuleva kausi on siis KP-V etu:n kolmas kausi kyseisessä sarjassa.

Viime kaudesta joukkue on kokenut muutaman pelaajamenetyksen muuttojen ja futsalista luopumisen takia. Onneksi joukkueessa on ollut vaihtuvuutta myös toisinpäin, kun Jyväskylässä opiskeleva Henna-Kaisa Salo, vuoden jäähdytellyt Marika Koivukangas, sekä äitiyslomalta pelikentille paluuntekevät Laura koskinen sekä Julia Järvelä ovat palanneet joukkueen pelaajavahvuuteen. Lisäksi uusina pelaajina joukkueeseen on saatu kolmas maalivahti KP-V Remix -joukkueesta Nea Puumala, sekä kentälle vahvistusta tuova Miia Hästbacka, jolla on aikaisempaa futsalkokemusta Tampereen seudulta (APA).


Joukkueessa on tällä hetkellä 13 kenttäpelaajaa, sekä 3 maalivahtia. Kauteen valmistautuminen treenien merkeissä on aloitettu elokuussa uusien valmentajien Jussi Mikkolan (päävalmentaja), sekä Pontus Salosen ohjauksessa. Aktiivisesti joukkueentreeneissä mukana on myös edellisiltä kausiltakin tuttu maalivahtivalmentaja Sami Harjupatana.

Pelaajahaastattelu:

Maalivahti Teresa Deliá:

”Tulin joukkueeseen vuonna 2013 kun joukkuekaveri soitti minulle ja kysyi jos tulisin KP-V:hen maalivahdiksi, koska entinen maalivahti oli yhtäkkiä lopettanut. Olin silloin 13-vuotias enkä edes tiennyt, että sellaista lajia kuin futsal oli olemassa. Lupasin tulla seuraaviin harjoituksiin tutustumaan lajiin ja jäin heti koukkuun.

Parasta joukkueessa on erittäin hyvä joukkuehenki. Kaikki välittävät toisistaan. Sekä harjoituksissa että otteluissa yritetään aina pitää hauskaa, vaikka tehdään kovaa työtä. Lisäksi meillä on erinomaiset valmentajat, jotka todella välittävät ja kannustavat meitä kehittymään ja tekemään parhaamme.

Viime kauden alku oli vähän horjuva osittain ehkä sen takia, että monet pelaajat vaihtuivat. Omalta osaltani kausi meni osittain pilalle loukkaantumisien takia. Loppukausi meni jo huomattavasti paremmin, kun yhteispeli löytyi ja kausi kruunattiin joukkueen hyökkääjän pistepörssin voitolla.

Tulevalta kaudelta odotan omalta osaltani, että opin monta uutta asiaa, jotta kehityn maalivahtina ja sen mukana itsevarmuus myös kasvaa. Koko joukkueen osalta toivon kautta ilman loukkaantumisia ja paljon uuden oppimista, taitoja ja menestystä, jotta kauden lopussa olisimme vaikka sarjan kärjessä.”


Valmentaja Jussi Mikkolan mietteitä joukkueesta ja tulevasta kaudesta:

”Luottavaisin mielin lähdetään tulevaan kauteen. Treenit on pyörinyt elokuun alusta lähtien, ensin kerran viikossa, mutta nyt jo reilun kuukauden ajan kahdesti viikkoon. Treenikauden alkuajan olemme yrittäneet kiinnittää huomiota hiukan enemmän kunnon parantamiseen, mutta pikkuhiljaa keskitytään yhä enemmän pelillisiin asioihin. Harjoituspelejä olemme pelanneet yhden Kampuksen Dynamoa vastaan Jyväskylässä. Peli hävittiin 8-1, mutta mielestäni emme olleet pelillisesti noin paljoa jäljessä. KaDy liigajoukkueena antoi hyvän muistutuksen, kuinka nopeasti pallon menetyksistä rokotetaan. Ennen kauden alkua on tarkoituksena pelata vielä pari harjoituspeliä. Kauden tavoitteitamme on parantaa viime kauden sijoitusta, voittaa jokainen kotipeli ja pitää hauskaa futsalin parissa!”


Linkki Naisten Futsal Ykkösen otteluohjelmaan: TÄSTÄ!


   
Lisää uutisia
Kaustisen Pohjan-Veikot
«  Heinäkuu   »
Kategoriat