Ilma-ase ampujien kausi täydessä käynnissä
Julkaistu: 02.01.2020 00.00

Kaustisen Pohjan-Veikkojen ilma-ase ampujat ovat aloittaneet kautensa, siitä mihin lopettivat keväällä.

”Syyskierroksen” alueellisten kilpailujen tulokset ovat jälleen olleet murskaavia ja hienoa luettavaa, sinivalkoisin seuran värein katsottuna !!

Virallisesti kausi alkoi Ilmajoen Lokakisasta, mistä kahden ampujan osallistujastamme molemmat ottivat ykkössijat, Joose Puumala 10IT luokassa ja Peetu Puumala 14VT luokassa. Tulokset eivät olleet kovan peruskuntokauden jälkeen mitään mullistavia, mutta tuntumaahan tällä vielä haettiinkin ja herkistelyllä tuloksetkin alkavat paranemaan.

Toinen kisaviikonloppu oli sitten Kauhajoella, missä ammutaan helmikuun puolen välin tienoilla aluemestaruuskisat Kultahippu-sarjoissa. Tähän kisaan saatiin hieman enemmän jännitystä, kun saman seuran ampujia, kuin myös muiden, oli mukana hieman enemmän. 10IT sarjan voittajaksi ampui jälleen Joose, mutta kisakauden avauksen tehnyt, Pönterin lahja Pohjan-Veikoille, Maximus Nikula jäi vain pisteen päähän. 12VT sarjassa kisakauden avasi Minka-Maria Puumala. Minkan sarjassa ei tällä kaudella ole omasta seurasta ”kilpailijaa” (vielä), joten oman alueen sarjat saattavat olla hänen hallinnassaan aika pitkälti, kuten tässäkin kisassa. 14VT sarjassakin saatiin uusi kisakauden avaaja, kun osallistuja listalta löytyi Ia Nikula. Vielä tässä vaiheessa Ia joutui tunnustamaan Peetun paremmuuden, mutta hänen saadessaan kisoja alle saadaan nähdä koviakin taistoja. Siis Peetulle ykkössija neljän pisteen erolla Iaan

Alavuden kisoissa kauden avasivat Järvelän serkukset Lauri ja Frans. Ensimmäisessä kisassa Lauri oli ehkä hieman paremmin hereillä lyöden Fransin viidellä pisteellä. Tulokset olivat jo kovatasoisia, joten tästä 10IT sarjasta tullee tiukka kisa seuran sisälläkin.

Perinteinen Härmäläinen kinkkukisa ammuttiin marraskuun puolivälissä. Erinomaisissa ja ”tutuissa” (rata salissa, ei erillinen ampumarata) puitteissa suoritetut tähtäilyt toivat seuralle menestystä laajalla rintamalla. 10IT sarjan neljä ensimmäistä tulivat seurastamme järjestyksessä Maximus, Frans, Lauri ja Joose. 12VT sarjan ylivoimainen voittaja, kovalla tuloksella 188, oli Minka-Maria. 14VT sarjan ykköseksi, myöskin ennätystuloksellaan 277, ampui Peetu Puumala. Lilli (263), Veiskonluoman toiselta puolen, tähtäili toiseksi ja hänelle niukasti kahdella pisteellä hävisi Ia.

Vanhan Paukun syyskisa toi jälleen lisää uusia kisakauden avaajia. 14VT sarjassa KokMAS:inOtso-Aadolf Ahokangas oli aivan omaa luokkaansa tuloksella 283. Seuraavista sijoista taisteltiin tiukasti, Ia oli toinen (263), Peetu kolmas (261) ja kauden avanneet Sofia Äijö (261) ja Sara Äijö (252) seuraavilla sijoilla. Minka-Maria hallitsi 12VT sarjaa, vaikka Peetu yritti vähän ”härnätä” jääden vain pisteen. (Peetu, Sofia ja Sara saavat ampua vielä vuoden 2019 loppuun myös VT12 sarjassa). 10IT sarjassa Maximus alkaa päästä omalle tasolleen. Hieno voitto mukavalla tuloksella 179. Kaustislaisten väliin kiilasi Kauhavan ampujien Daniel Lindqvist (173) ottaen kakkossijan. Kolmanneksi tähtäili Joose (172), ennen Fransia (170)ja Lauria (169).

Lehtimäen kisoihin oli sitten hieman vaatimattomampi osanotto. 14VT sarjan vei nimiinsä Peetu, ollen sarjan ainoa ampuja. 12VT sarjan vei Minka-Maria kahdella 90 sarjan tuloksella. 10IT sarjan paras oli Joose, ampuen kauden parhaansa, toistaiseksi, 182 pistettä.

Perinteinen tonttumatsi käytiin Ylivieskassa joulukuun ensimmäisenä päivänä. 10IT sarjan toiseksi tuli Lauri Järvelä. 12VT sarjan vei nimiinsä Sofia Äijö ennen Minka-Mariaa ja neljänneksi ampunutta Sara Äijöä. 14VT sarjassa myöskin uurastaneet Äijön sisarukset tulivat sijoille 2. ja 3.

Uutena kisana nykyisille ampujille oli tarjolla joulukuun puolessa välissä Seinäjoen joulukisa. Menestys oli tuttua, vaikkakin ampumapaikka oli uusi ja hieman ”vaativa”. 10IT sarjassa Veikkojen edustajat ottivat jälleen kolmoisvoiton, nyt järjestyksessä Joose, Lauri ja Frans. 12VT sarjan viimeisen kisansa ampui Peetu, joka jätti ikäluokkansa voitokkaasti, tosin vastusta ei tässä sarjassa tällä kertaa ollut kuin yksi. 14VT sarjassa seuran ilma-ase nikkarit ottivat nelosvoiton. Ykkönen oli tällä kertaa Sofia ennen Peetua, Saraa ja Iaa.

Joulun aikaan, tapaninpäivänä, ammuttiin ilma-asekisat Haapajärvellä. Täällä seuraamme oli edustamassa Äijön sisarukset. Molemmat uurastivat viimeistä kertaa 12VT sarjan, jossa Sara otti niukan voiton Sofiasta, pisteiden ollessa tasan. ”Omassa” sarjassa osat vaihtuivat eli Sofia otti kolmen pisteen erolla voiton ennen Saraa.

Kausi on siis lähtenyt hienosti käyntiin. Tammikuun kisakalenterissa on kisoja Ylistarossa, Isossakyrössä ja Ylivieskassa. Tämän jälkeen onkin sitten vuorossa kauden ensimmäinen todellinen välitavoite, Am-kisat Kauhajoella, jonne saadaan kaikki alueen tämän hetken parhaat mittelemään alueen mestaruuksista niin henkilökohtaisilla kuin joukkuekisamuodossakin. Viime vuodelta onkin aika paljon puolustettavana, Kauhavan kisoista oli tuomisina 8IT sarjan kulta, 10ITsarjan hopea, 12VT sarjan kulta ja pronssi ja 14VT sarjan hopea. Joukkuekisasta on puolustettavana 10IT sarjan hopea, 12VT sarjan kulta sekä 14VT sarjan kulta. Jo tässä vaiheessa tiedetään, että 12VT sarjan voittoa ei pystytä uusimaan, mutta 14VT sarjaan saataneen kaksi joukkuetta ja 10IT sarjassa on varmasti kova kolmikko tähtäinten takana, ehkä myös tähänkin sarjaan saadaan toinenkin joukkue..

Näistä asetelmista lähdetään kohti kiivasta kevätkautta ja kohti Kankaanpäässä järjestettäviä Kultahippu-finaaleja !!