Maakuntaviestiin valmistautuminen on alkanut Kaustisella
8.10.2020 12:27 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Maakuntaviesti järjestetään Kaustisella runsaan vuoden kuluttua eli loppiaisena 6.1.2022. Tätä suurtapahtumaa varten valmistelut on aloitettu latupohjien raivauksella ja kunnostuksella. Kaustisen kunnan kanssa tehtiin äskettäin järjestelysopimus. Päätoimikunta on nimetty ja toimikuntien vetäjät ovat ryhtyneet kokoamaan apujoukkoa.

Tuleva maakuntaviesti on järjestyksessään 70:s ja se järjestetään Sievissä. Tarkoitus on järjestää tutustumismatka Sieviin ennen tapahtumaa tavoitteena saada oppia ja kerätä tietoja.

Keskipohjanmaan maakuntaviestiä on järjestetty vuodesta 1952. Kaustisella se järjestetään neljännen kerran. Ensimmäisen kerran tapahtuma oli täällä 1963, seuraavan kerran 1980 ja sitten 1999.

Parhaimmillaan maakuntaviesti on ollut seuroille tuloksellinen. Jotkut muistavat, että vuonna 1980 seuralle tuloutui 150 000 markkaa, sillä sää oli suosiollinen ja paikalla oli 8-9000 katsojaa.

Talkoot käynnistyvät

Kaustisen viestin päätoimikunnan puheenjohtajana on kunnanjohtaja Arto Alpia ja pääsihteeri Tanja Kaustinen. Kilpailun johtajina ovat Petri Känsälä ja Asko Huntus, jotka vetävät kilpailutoimikuntaa, mediaa ja tiedotusta Pekka Kivelä, liikenne- ja turvallisuustoimikuntaa Kari Korkala. Ravintolasta ja puhtaanapidosta vastaa Minna Anttila ja markkinoinnista ja taloudesta Erkki Laide. Rakennustoimikuntaa vetää Juha Lerssi.

Talkoita ryhdytään valmistelemaan saman tien, ettei ensi syksyyn kasaantuisi turhaa ruuhkaa, kertoo rakennustoimikuntaa vetävä Juha Lerssi. Myös tiedotuksen ja varainhankinnan parissa alkavat työt pian. Seuran vastuulla ovat kilpailua varten tehtävät lisärakenteet, niiden pystytys ja purku. Seuran on myös tuotettava keinolunta, mutta kunta hankkii sen peittämiseen tarvittavan purun. Itse kilpailu on KP-V:n vastuulla.

Kunnan ja KP-V.n välillä on solmitun yhteistyösopimuksen mukaan latujenvalmistelu ja kunnossapito ovat kunnan vastuulla, samoin kilpailualue ja parkkipaikat. Kunnan panos ravintolapalveluihin on myös merkittävä.

Tekijöitä tarvitaan

Maakuntaviestin toteuttamiseen tarvitaan monenlaista osaamista. Tehtäviä löytyy laidasta laitaan, kahviosta sillanrakennukseen ja puhtaanapidosta järjestyksenvalvontaan. Suuri osa tehtävistä on sellaisia, ettei hiihdosta tarvitse olla tietämystä lainkaan. Jos haluat olla mukana, niin ota yhteyttä. Jos tehtävä jossain toimikunnista tuntuu kiinnostavalta ja koet, että sinulla on siihen annettavaa, ole rohkeasti yhteydessä toimikunnan puheenjohtajaan. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua KP-V:n toimistolle tai oheisella lomakkeella. Talkootöitä on jo tämän talven aidanrakennuksesta aina kisapäivän tehtäviin.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi

MAAKUNTAVIESTIT KAUSTISELLA 2022 TOIMIKUNTIEN PUHEENJOHTAJAT

Päätoimikunta
Puheenjohtaja Arto Alpia
Pääsihteeri Tanja Kaustinen 040-522 8977 veikot@kaustinen.fi

Kilpailun johtajat Petri Känsälä 044 - 213 9406 / Asko Huntus 0500 - 589 637

Media ja Tiedotus Pekka Kivelä 0500 - 500 928
Liikenne ja Turvallisuus Kari Korkala 0400 - 368 696
Ravintola ja puhtaanapito Minna Anttila 040 - 5919 706
Markkinointi ja talous Erkki Laide 0400 - 137 169
rakennustoimikunta Juha Lerssi 040 5678 681

Lisäksi päätoimikuntaan kuuluvat
Mailis Tastula
Sami Löfbacka


   
Lisää uutisia
Kaustisen Pohjan-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat