Sineettiseuratunnustus laadukkaasta työstä
Julkaistu: 28.01.2018 00.00

Sineettiseuratunnustus laadukkaasta työstä

Suomalainen laadukkaan urheiluseuratoiminnan kehittäminen on saanut merkittävän tukimuodon, kun Suomen Olympiakomitean ja suomalaisen energiayhtiö Gasumin yhteistyön kohteena ovat lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat. Urheiluseurat hyötyvät yhteistyöstä kehittyvän Sinettiseurakonseptin sekä kannustuspalkintojen kautta. Gasumin tuki suomalaisille urheiluseuroille on merkittävä, tuki koostuu vuoden Sinettiseura-palkinnosta ja 14 alueellista 1000 euron kannustuspalkinnosta Sinettiseuroille eri puolilta Suomea.

Alueelliset palkinnot luovutetaan liikunnan aluejärjestöjen tilaisuuksissa. Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa luovutettiin 27.1.2018 kannustuspalkinto, kun Kaustisen Pohjan-Veikkojen yleisurheilu palkittiin järjestämästään laadukkaasta seuratoiminnasta.

Haluamme stipendien avulla tuoda esille arvokasta, mutta usein vähälle huomiolle jäävää seuratyötä. Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen on meille sydämen asia, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Sinettiseuroille 19 000 eurolla alueellisia stipendejä

Sinettiseurojen palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti. Valtakunnallisen vuoden Sinettiseurpalkinnon 5 000 euron lisäksi 14 eri seuraa palkitaan 1 000 euron kannustuspalkinnolla. Palkinnot jaetaan jo toistamiseen.

Olemme saanet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Suomessa on 650 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit, jotka perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.


Seuran uusimmat

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto avoinna:
Ma - Ke 10 - 16
To 12 - 18
(poikkeavat aukioloajat Facebook)