Kokemusta yleisurheilun SM-hallimoniotteluista Helsingistä
Julkaistu: 04.03.2019 00.00

Salla Koskimäki ja Joona Ali-Haapala osallistuivat viikonloppuna Helsingissä järjestettyihin SM-hallimoniotteluihin 15-vuotiaiden sarjassa.

Joonan loppusijoitus oli 10. Lajeina moniotteluissa olivat 60m aidat , pituus, kuula, seiväs ja 1000m. Aidat, kuula ja seiväs etenivät tason mukaisesti. Pituus jäi 70cm alle ennätyksen ja tämä vei mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon sijoittumisen lopputuloksissa. Kisan päättävään 1000m juoksuun Joona lähti ensimmäisen 1 1/2 kierrosta tasan kolmen minuutin loppuaikaan vievää vauhtia. Ihan siinä vauhdissa ei loppuun asti kestetty, mutta lopputuloksena kuitenkin hyvä 3,29 aika. Joona tosin ehdittiin diskata juoksusta väitetyn ratarikon johdosta hetkeksi.

Salla oli 5-ottelun lopputuloksissa sijalla 13. Hänelle kertyi yksi loistava lajivoitto kuulassa, missä kakkoseksi sijoittunut jäi yli kaksi metriä. Myös aitajuoksu ja pituushyppykin sujuivat kohtalaisesti. Korkeushypyssä jäätiin vähän tavoitteesta ja 800m oli odotetustikin vähän hankala, koska vammasta johtuva harjoitustauko näkyy, eikä peruskuntoa ole vielä muutamassa viikossa saatu nostettua normaali tasolle. Pistesijoihin ei kuitenkaan jäänyt iso ero, kisa oli tasainen ja tiukka.

Molemmille kertyi jälleen uusia kisakokemus lisää ja tästä molemmilla on hyvä jatkaa kohti kesää.