Vapolat SM-kultamitaleille A-trapin kisoissa
Julkaistu: 19.07.2021 22.07

Automaatti trapin SM-kisat ammuttiin viikonloppuna Ylistarossa.

Kaustisen ampujilla oli kotiin tuomisina henkilökohtaisissa lajeissa 2 kultaista ja 3 pronssimitalia sekä yksi joukkuehopea.

Mitalisateen aloittivat lauantaina juniorit. Aaro Tonin poika Peltoniemi ampui Y15 sarjassa ja Nea Mikan tytär Tastula N20 sarjassa molemmat pronssisijoille. Aaro hätyytteli aivan kärjen takana jopa kirkkaammista mitaleista, jotka tällä kertaa menivät kuitenkin OSU:n Ruususen veljeksille Samulin voittaessa uusinnassa veljenä Eliaksen. Aaron tulos kilpailussa oli 70 kun Ruususen veljekset ampuivat molemmat SE-tulokseen oikeuttavan 74 kiekkoa.

N20 sarjassa pronssia ampunut Nea, paransi kisan loppua kohden jokaista sarjaansa. Tällä kertaa kokeneemmat ampujat olivat parempia, mutta kun kisakokemusta ja tasaisuutta alkaa löytymään, saavat vastustajat laittaa parastaan pysyäkseen Nean tulosvauhdissa. Nean tämän kertainen sarja oli 8+12+13+16=49. Junioreiden joukkuekilpailussa Kaustiselle tuli Nean ja Aaron tulosten myötä Joukkuehopea, joka hieno saavutus sekin !!

Lauantaina ammuttiin myös M50 sarja jossa seuran edustajana kunnostautui Arto Lahti. Arton sijoitus kovatasoisessa kilpailussa oli 17. Y60 sarjassa Reijo Luomala löi Erkki Kaustisen tasatuloksella, mutta paremmalla lopetuksella, sijoitusten ollessa 19. ja 20. Y70 sarjassa Risto Paavola oli tasaisen kisan 5. Alakanttiin menneen ensimmäisen sarjan onnistuessa, Puumalassa olisi juotu SM-kultamitali kahveja, mutta tällä kertaa ne jäivät odottamaan tulevia vuosia… Riston tulos oli 14+20+19+18=70, kun voittajan rikkoma kiekkomäärä oli 73.

Sunnuntaina kisat jatkuivat yleisen, lv:n ja M20 sarjoilla. KP-V:n Timo Vapola ampui LV1-sarjassa SM-kultaan oikeuttavat lukemat. Heti ensimmäisessä sarjassa Timo otti vastustajaltaan luulot pois, jonka jälkeen oli helpompi ja vapaampi ampua. Timon kultamitaliin oikeuttava sarja oli 18+14+20+17=69.

Kun Vapolat päästettiin irti, niin ei Kim, Timon poika, voinut jäädä isäänsä huonommaksi. Kim ampui M20 sarjassa hienosti SM-kultaan, mutta hieman tiukemman kaavan kautta kuin isänsä. Peruskilpailussa Kim ja SiUran Juha Montonen ampuivat tasatuloksen 82 kiekkoa, mutta Kim piti päänsä viileämpänä uusinnassa ja täten kukisti kilpakumppaninsa ottaen SM-kultaa.

Naisten sarjassa KP-V:n edustaja oli Lotta Seppinen. Lotan aloitus oli huimaava, 23 hajoitettua savilättyä. Tämän jälkeen tahti hieman tasaantui ja tasaisessa kilpailussa oli kotiin tuomisina pronssinen SM-mitali tuloksella 23+18+19+19=79. Kultamitaliin olisi vaadittu tulos 81 ja hopeaan 80 eli naisten kisakin oli todella tasainen.

Sunnuntain miesten yleiseen sarjaan osallistui 3 ampujaa seurastamme. Mika Tastula oli kisan 27. (77), Arto Lahti 33. (71) ja Reijo Luomala 40. (66). Myös Nea Tastula osallistui N-sarjaan vielä sunnuntainakin. Hyvää kisakokemusta tuli ja sijoitus oli 11.

Näistä astelmista ja tunnelmista on hyvä lähteä kotiradalla järjestettäviin aluemestaruuskilpailuihin 31.7 ja sitä myötä Kansallisen Trapin SM-kilpailuihin 14.-15.8, jotka järjestetään Kaustisella ! (mikäli ei joku asiaa vielä tiennyt ;) )

Tässä vielä kokonaisuudessaan tulokset viikonlopun kilpailuista Lauantain tulokset ja Sunnuntain tulokset