Uusi vuosi käyntiin hyvin sijoituksin ja tuloksin
Julkaistu: 25.01.2020 00.00

Kultahippulaisten vuoden vaihde on käytetty tiiviiseen harjoitteluun. Tämä on myös näkynyt kevätkauden alun kilpailuissa, joita on järjestetty Ylistarossa, Isokyrössä sekä Ylivieskassa. Tässä lyhyt tiivistelmä kisojen tuloksista. Aika paljon tautofonista tekstiä, mutta koettakaa kestää.

Ylistaron kisassa saatiin seuran kirjoihin uusi osallistuja, kun Ari Äijö osallistui ensimmäiseen ilmapistoolikisaansa sarjassa R5Y50. Tulos ei vielä hätyyttele Suomen ennätystä, mutta osoitti että oikealla tiellä ollaan. Nouseva sarja 47+55+60+60 kertoo, että jatkossa on odotettavissa hyviä tuloksia kun saadaan harjoituslaukauksia ja kilpailutilanteita riittävästi alle... Kultahippulaisten sarjassa mentiin suurin piirtein entiseen rataan. It10 sarjassa Frans Järvelä ampui voittoon hienoin pistein 179. Pisteen hänelle hävisi seurakaveri Joose Puumala. Lauri Järvelä oli hyvin kisassa mukana ensimmäisen sarjan jälkeen, mutta toisessa tuli pieni herpaantuminen joka pudotti hänet sijalle 5. Vt12 luokassa Minka-Maria Puumala otti ylivoimaisen voiton kovalla tuloksella 186. Veiskonluoman itäpuolelta tuli kovin vastustaja, Panu Lappi, jäi 6 pisteen erolla kakkoseksi. Vt14 sarjassa käytiin tiukka kamppailu kisan voitosta. Sofia Äijö oli lauantai aamupäivällä käynyt tekaisemassa kovat pohjalukemat 271. Lauantai-illan puolella Peetu Puumala latoi taululle samat lukemat ja sitten jännitettiin napakymppien määrää. Nekin olivat täysin samat (3 kpl) joten jouduttiin katsomaan viimeisen sarjan tulosta. Tässä Peetu oli ollut hieman onnekkaampi, pisteiden ollessa 94-89. Kisa jatkui vielä sunnuntainakin, joten jännitystä riitti vielä sillekkin päivälle, mutta näihin tuloksiin ei muilla ollut vastata. Kolmoisvoiton varmisti Sara Äijö lauantain varmalla suorituksellaan sekä vielä Ia Nikula täydensi viidennellä sijallaan Kaustisen Pohjan-Veikkojen potin.

Kova ilma-ase seura IMAS järjesti seuraavat kilpailut. Sarjassa M50 P2SH1 Ari Äijö ampui uuden kisa ennätyksensä 241 (61+58+61+61) ja otti sarjan ainoana osanottajana voiton. Hippulaisten sarjoissa jatkui sama ”tylsä” tahti, kun koko tähän astisen kauden. 10it sarjassa Joose Puumala otti voiton tuloksella 181, ennen järjestävän seuran ampujia. Maximus Nikula oli kilvan neljäs, hänelle vaatimattomalla tuloksella 168. 12vt sarjassa Minka-Maria Puumala piti seuran nimeä yllä ottamalla varman voiton ennen järjestävän seuran ampujia. Vt14 sarjassa oli pitkästä aikaa odotettavissa tulosluetteloon uutta eloa kun seuramme ampuja Aaro Peltoniemi aloitti kisakauden, sekä KoKMASin hallitseva kultahippufinaalin voittaja Otso-Aadolf Ahokangas oli vakiokalustoamme vastassa. Peetu Puumala ei antanut uusien, ja kyvyltään kovien, vastustajien läsnäolon häiritä, vaan otti kovan päänahan Otso-Aadolfista vain pisteen erolla 270-269. Tulosluettelo tuossa sarjassa jatkui Kaustislais-painoitteisena, tällä kertaa järjestyksessä Sara Äijö (266), Sofia Äijö (262), Aaro Peltoniemi (260 4x), Minka-Maria Puumala (260 2x) ja Ia Nikula (256)

Kisat jatkuivat seuraavana viikonloppuna Ylivieskassa Talvi-ilma kisan merkeissä. N16 sarjassa vuoden 2020 kisakauden avasi Julia Teirikangas voitokkaasti, tosin ollen sarjan ainoa edustaja. Samanmoisen voiton otti Minka-Maria Puumala sarjassa Vt12, kun tuloslistalta ei muita nimiä löytynyt. Sarjan it10 voiton vei Joose Puumala (184), toiseksi tällä kertaa tähtäili Lauri Järvelä (180) ja kolmanneksi Frans Järvelä (168). Tässä kisassa kisakauden avasi uutena Pohjan-Veikkolaisena Valter Wistbacka, Småböndersin lahja Kaustiselle. Valter ampui hienosti neljänneksi, tuloksen ollessa 161. Tästä on Valtterin hyvä jatkaa, kun suurin kilpailujännitys on nyt koettu. Vt14 sarjassa oli tällä kertaa tyttöenergia valloillaan. Kisan ykköseksi ampui Sara Äijö (267) ennen Ia Nikulaa (266). Tiukan kilpailun kolmanneksi sijoittui Sofia Äijö, tuloksen ollessa 264. Alkukauden hyvin ampuneen Peetu Puumalan oli nyt tyytyminen viidenteen sijaan tuloksella 260, jääden nelossijasta vaivaisen pisteen, joka tällä kertaa meni veiskonluoman tuonpuoleiselle edustajalle, Elli Raumalle (VetU)

Julia Teirikangas suorittamassa omaa suoritustaan Tulevaisuuden ampuja Valter Wistbacka

Peetu Puumala ja taustalla kiväärin kanssa Gustaf Strömbäck (IF Minken), seuran jäsenten aseiden vakiohuoltaja

Valmentaja Hans Nikula seuraa tarkasti suojattinsa Ia Nikulan suoritusta.

Ylivieskan kisojen kultamitalistit ja yksi "epäonnistuja". (vas. Peetu, Minka-Maria, Julia ja Joose)

Kokkolassa järjestettävän leiripäivän ja kotoisten herkistelyharjoitusten jälkeen onkin sitten vuorossa aluemestaruuskilpailut. Ari Äijö ja Julia Teirikangas kamppailevat alueen mestaruuksista Jalasjärvellä. Ari kilpailu on lauantaina 8.2. ja Julian 9.2. Kultahippulaiset kisaavat sitten seuraavana viikonloppuna Kauhajoella omat Am-kisansa 14.-16.2.

Nyt hieman levätään ja herkistellään kauden ensimmäistä isompaa tavoitetta kohden...

Alla olevista linkeistä tulokset mainituista kisoista... (Ylivieskan viralliset tulokset vielä tulematta)