Aaro Peltoniemi Y15 sarjan Kansallisen trap-ammunnan Aluemestariksi uudella alue-ennätyksellä
Julkaistu: 05.07.2021 01.25

Borén ja Uusitalo yleisten sarjojen ykköset Kaustisella

RMY:n Pekka Borén ampui yleisen sarjan mestariksi Kansallisen Trap-ammunnan aluemestaruuskisoissa Kaustisella lauantaina 3.7. Ensimmäisen sarjan (21) jälkeen hän paukutti tasaisesti kolmessa seuraavassa sarjassa osumat 24/25 joten yhteistulokseksi muodostui 93. Tämä on täsmälleen sama, kuin Ari Heikkiniemen viime vuonna ampuma alue-ennätys. Heikkiniemen oli nyt tyytyminen toiseen sijaan tuloksella 90 ja kolmanneksi tuli IMS:n Harri Pirilä. Sekä Heikkiniemi että Pirilä ampuivat puhtaat sarjat eli 25 kiekkoa toisessa sarjassaan. KP-V:n Mika Tastula oli viides (83) ja Tony Enlund kahdeksas (49).

Kuvassa yleisen sarjan voittaja Pekka Borén ja Y15 sarjan kakkonen Jonas Borén

Ari Heikkiniemi tekemässä omaa suoritustaan

Yleisen sarjan 3. Harri Pirilä

Naisten sarjassa käytiin tasainen taisto Kurikkalaisen Marjo Uusitalon ja KP-V:n Lotta Seppisen kesken. Lotta hieman epäonnistui ensimmäisessä sarjassaan (16), mutta kokosi hienosti itsensä ja ilmoittautui mukaan kultakamppailuun seuraavissa erissä (22,21,23). Tasaisesti kaikki sarjat ampunut Uusitalo (20,21,21,21) vei kuitenkin aluemestaruuden yhden osuman verran parempana, lukemat olivat 83-82 Kurikkalaisen hyväksi. Hyvin taustalla ampui myös kolmanneksi sijoittunut Merja Korhonen tuloksella 80. KP-V:n Ann-Helen From täydensi järjestävän seuran menestystä ollen kisassa viides.

N sarjan voittaja Merja Uusitalo

Naisten sarjan kakkonen Lotta Seppinen

M50 sarjassa Kannuksen Ampujat ottivat kaksoisvoiton KP-V:n Arto Lahden nenän edestä. Ykköseksi paukutti Mauno Ylikangas, Sami Hirsikankaan jäädessä tällä kertaa hopeasijalle.

M50 sarjan Mauno Ylikangas

Arto Lahti, M50-sarjan 3.

Y60 sarjassa LMS:n Timo Polvi pudotti Alue-ennätykseen oikeuttavan määrän kiekkoja 91 kpl ja tällä tuloksella heltisi ylivoimainen aluemestaruus. Polvi ampui puhtaan sarjan (25/25) heti ensimmäiseen yritykseen. JMS:n Veli Ala-Honkola ja Seppo Aho kävivät tiukan kisan himmeämmistä mitaleista, joka päätyi Velin voittoon 85-84. Kaustisen edustajat Erkki Kaustinen ja Reijo Luomala olivat tällä kertaa vieraskoreita ja ampuivat sijoille 8. ja 9.

Timo Polvi, Y60 sarjan aluemestari ja uuden alue-ennätyksen omistaja

Y80 sarjan paras oli JMS:n Reino Kriikkula ampuen uudeksi alue-ennätykseksi 81. Sarja oli ensimmäistä kertaa aluemestaruuskisojen ohjelmassa. Toiseksi haulisuihkuja lennätti Taisto Mäkinen YMS tuloksella 74.

Kuvissa Y80 sarjan voittaja Reino Kriikkula.

N50 sarjan ylivoimainen voittaja oli NU:n Anne Tölli. Tasaisen sarjan ampunut Nivalalainen sai päivän aikana rikottua 74 savikiekkoa.

N50 sarjan mestari ja alue-ennätyksen omistaja Anne Tölli

LV1 sarjan voittoon ampui tällä kertaa KP-V:n Timo Vapola. Pieni herpaantuminen toisessa sarjassa vei mahdollisuuden uuden (oman) alue-ennätyksen parantamiseen. Muut kolme sarjaa Timo ampui tasaisesti 20-22 lukemille. Näillä tuloksilla on helppo lähteä tavoittelemaan sarjan SM-mestaruutta elokuussa!!

Timo Vapola (arkistokuva)

Nuorten sarjoissa nähtiin myös tasaisia kamppailuja, tosin lisää nuoria toki kaivattaisiin tähänkin lajimuotoon, jotta kovuutta tasaisten kilpailujen myötä saataisiin lisää…

M20 sarjan voiton vei RMY:n Severi Honkonen uudella alue-ennätystuloksella 76 rikottua savikiekkoa.

N20 sarjassa KP-V:n Nea, Mikan tytär, Tastula ampui myös alue-ennätyksen 54. Toiseksi haulikkoa suuntasi kiekkoja kohti 37 kertaa RMY:n Sandra Hagström.

Y17 sarjan voittajaksi leivottiin RMY:n Pihla Pulliainen. Pihlan tulos lauantain koitoksesta oli 55 särjettyä kiekkoa.

Pihla Pulliainen huoltojoukkoineen

Y15 luokan koitos oli tasainen. RMY:n Jonas Borén aloitti kahdella tasaisella sarjalla (18,18). Liekö kuumuus vaikuttanut suorituksiin (varmasti kaikilla vaikutti), mutta aivan loppuun asti ei veto riittänyt kahden viimeisen sarjan tulosten ollessa 16 ja 17. Kaustisen Aaro Peltoniemi aloitti kilpailun varovasti tunnustellen ja välillä hänestä tuntui jo kultamitalin karanneen käsistä. Mutta mitä vielä, pari makkaraa ja pullo limunaatia, nosti Aaron kilpailun voittoon uudella komealla alue-ennätyksellä 70 kiekkoa. Aaron sarja lauantaipäivän aikana oli 15,17,19 ja 19. Entinen alue-ennätys oli saman seuran Viljami Teirikankaan nimissä 67, vuodelta 2018.

Kokemusta ja uutta verta samassa kuvassa Y80 ja Y15 sarjan voittajat

Joukkuekilpailuja käytiin ammuntojen yhteydessä kolmessa sarjassa. Naisten joukkuekilpailun ykkönen oli tänä vuonna Kurikan Ampujat uudella alue-ennätystuloksella 238. Joukkueessa ampuivat Marjo Uusitalo, Merja Korhonen ja Mirka Anttila. Toiseksi tuli KP-V ja kolmanneksi RMY. Miesten joukkuekisan voittaja oli RMY, jossa ampuivat Pekka Borén, Ari Heikkiniemi ja Rauno Heikkiniemi. Vuonna 2018 ammuttu alue-ennätys 259 säilyi Kaustisen Pohjan-Veikoilla kun RMY:n tulos oli 256. Toiseksi miesten joukkuekilpailussa tuli KP-V. Y50 sarjan JMS:n joukkue Seppo Aho, Veli Ala-Honkola ja Reino Kriikkula ottivat voiton ennen järjestävän seuran KP-V:n ampujia. Myös tässä sarjassa tehtiin uusi alue-ennätys 250, edellinen ennätys oli RMY:n nimissä vuodelta 2017 247.

Kurikan Ampujat, naisjoukkue Merja Korhonen, (KP-V:n Lotta Seppinen), Mirka Anttila ja Marjo Uusitalo

RMY:n joukkueessa ampuivat Pekka Borén ja Ari Heikkiniemi sekä kuvasta puuttuva,kotimatkalle jo ehtinyt Rauno Heikkiniemi

Aluemestaruuskilpailut käytiin todella kuumassa ja helteisessä säässä 39 ampujan, 2 toimihenkilön ja 5 huoltajan voimin. Alue-ennätyksiä tehtiin roppakaupalla, henkilökohtaisissa sarjoissa 7 kpl ja joukkuekilpailussa 2 kpl. Samaan aikaan ammuttu Kokkovuori GP verotti jonkin verran osanottaja kaartia ja Moukarikarnevaalit yleisöä, mutta 31.7. otetaan uusiksi paremmilla lukemilla Automaatti-Trapin Aluemestaruuskilpailujen merkeissä!! Sen jälkeen alkaakin sitten loppukiri SM-kisojen valmisteluihin, jotka ammutaan Kaustisella 14.-15.8. !!