Ilmapistooliampujat SM-mitalisateessa
Julkaistu: 22.11.2021 14.03

Kaustisen Pohjan-Veikkojen ilma-aseampujat ovat saavuttaneet SM-mitaleita roppakaupalla kahden viikon aikana. Samoin kultahippulaiset ovat onnistuneet hienosti kilpailuissaan.

Ylihärmässä 14.11 pidetyissä parikilpailun SM-kilpailuissa Minka-Maria ja Peetu Puumala saivat SM-pronssimitalit kauloihinsa Y20 sarjassa. Sarjan mestaruuden vei KokMasin Vilja-Alina ja Otso-Aadolf Ahokangas ja hopealle tuli Kauhavan ampujien Mari Pihlaja ja Panu Laakso.

Parikisan SM-pronssimitalistit Minka-Maria ja Peetu Puumala

Espoossa käytiin 19.-21.11 ikäluokkien ja liikuntavammaisten henkilökohtaiset SM-kilpailut.

Perjantaina LV-sarjassa P2 Ari Äijö ampui SM-Kultaan oikeuttavat SE-lukemat 155. Kisaan valmistelevat harjoitukset antoivat viitteitä huomattavasti kovemmastakin tuloksesta, mutta liekö uusi ampumapaikka ja lievä kisajännitys vienyt hieman tulosta alaspäin. Kovalla harjoittelulla ja ammuntojen toistoilla on luvassa odottaa jo seuraavissa SE-hyväksyttävissä kisoissa reilua parannusta suomen ennätykseen.

SM-kultamitalisti Ari Äijö

Lauantaina Peetu ja Minka-Maria Puumala osallistuivat M18 ja N18 sarjoihin, lähinnä lämmittelymielessä sunnuntain pääkilpailua varten. M18 sarjassa Peetu Puumala aloitti tasoonsa nähden hieman vaisusti, mutta loppua kohden tasaisesti parantaen. Peetun tulos tässä sarjassa oli 484 joka oikeutti hienosti SM-pronssille. N18 sarjassa Minka-Maria Puumala aloitti myös hieman jännittäen, mutta myös hän kokosi itsensä ensimmäisen sarjan jälkeen ja paransi loppua kohden hienosti, ampuen viimeiseen sarjaan toiseksi parhaimman tuloksen. Kokonaistuloksissa hänen tulos 485 riitti viidenteen sijaan. N18 sarjan voittoon ampui KokMasin Vilja-Alina Ahokangas uudella SE-tuloksella 544.

M18 sarjan mitalistit vas. Panu Laakso, Lasse Kurkela ja Peetu Puumala

Sunnuntain kisaan lähdettiin sitten vapautunein mielin hakemaan nautittavia ampumasuorituksia ja niiden myötä tulevia tuloksia. N16 sarjasta oli ennakkoon odotettavissa erittäin tasainen ja jännittävä ja sitä se myös oli. Minkan avaussarja ei paljon toiveita antanut, 75/100 oli n. 10 pistettä vakiosuoritusta vähemmän. Hienosti Minka kuitenkin kasasi itsensä paukuttaen loput sarjat kärjen kanssa samoja lukemia ja näin ollen saavutti SM-pronssia tuloksella 339, jääden hopea-tilasta vaivaiset 2 pistettä, kultaan olisi sitten vaadittu jo 17 pisteen parannusta. M16 sarjassa Peetu aloitti aivan kärjen mukaista tahtia, kahden sarjan jälkeen hän oli vain 2 pistettä mestaruuden ottaneesta Joona Krivetzistä jäljessä. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin, liekö väsymys vai mikä, osumat ”kiertää 9 ja 10 rinkiä. Tiukassa kisassa ei seiskan ja kasin osumilla aivan kärkeen ylletty, mutta tuloksena silti hieno SM-pronssi sija.

N16 sarja vas. Lumi Saikkonen, Pilvi Pirttimäki ja Minka-Maria Puumala M16 sarja vas. Otso-Aadolf Ahokangas, Joona Krivetz ja Peetu Puumala

Lokakuun lopussa ammuttiin myös Kokkolassa alueelliset kilpailut. 12VT sarjassa KP-V:n Lauri Järvelä saavutti hopeaa ja Joose Puumala pronssia. Hyvän Kaustislaisten panoksen täydensi Frans Järvelä ollen neljäs ja Valter Wistbacka kuudes. N16 sarjassa Minka-Maria Puumala otti voiton tuloksella 325.

Marraskuun ensimmäisenä vkonloppuna ammuttiin Ylihärmässä aluemestaruuskilpailut ikäluokkien ja aikuisten sarjoissa. Täältä kotiintuomisina oli 3 kultamitalia. LV sarjoissa Ari Äijö ampui 2 kultaa, M50 ja M sarjoissa ja teki yleisessä sarjassa myös uuden alue-ennätyksen. N16 sarjan voittoon ampui Minka-Maria Puumala tuloksella 337. M16 sarjassa Peetu Puumala sijoittui toiseksi tuloksella 300.

Aluemestaruusmitalistit Minka-Maria ja Peetu

Perinteiset Vanhan Paukun kisat ammuttiin myös 20.11. Täällä menestyksekkäästi suoriutuivat Järvelän serkukset Frans ja Lauri. Tällä kertaa Frans Järvelä oli parempi kovalla tuloksella 175 ja Lauri oli hyvä kakkonen tuloksella 163, jättäen VetU:n Panu Lapin kolmanneksi kahden pisteen erolla.

Kilpailukausi jatkuu kiivaana tulevana viikonloppuna Isossa Kyrössä ja sitten Ylivieskassa Tonttumatsit sekä Turun Kupittaalla Kupittaan kisat. Jännityksellä seuraamme ampujiemme suorituksia..