KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - ACE

Kaustinen, Urheilutalo

Tiukka taisto päättyi niukkaan tappioon

KP-V tuli lauantain otteluun todella hyvällä jalalla ja peli-ilme oli kotijoukkueella kohdillaan. Peli oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen, ja ottelu ratkesi parempaan viimeistelyyn.

Vierasjoukkue ACE sai otteluun täydellisen alun, kun tulostaulu näytti 21 sekunnin pelin jälkeen lukemia 0–1. KP-V:n alin pelaaja menetti pallon ja komea laukaus maalin yläkulmaan ei jättänyt pinkkipaitojen maalivahdille Teresa Delialle mahdollisuuksia.

KP-V ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan paahtoi jo seuraavassa vaihdossa kovaa päälle. Vera Mattila pujotteli läpi kentän laittaen vastustajan toisensa jälkeen solmuun ja syötti pallon maalinkulmalla kytänneelle Emilia Nurkkalalle, mutta viimeistely ontui. Hurmaava yksilösuoritus ei ollut Mattilan kauden ensimmäinen, sillä KP-V-peluri on tehnyt samankaltaisia nousuja useita kuluvan kauden aikana.

Kotijoukkue pelasi pirteän ensimmäisen puoliajan. Se loi tilanteita, hallitsi palloa ja pelasi rohkeasti.

Useamman minuutin kaustislaismankelin jälkeen ottelun emännät joutuivat toteamaan jälleen urheilukliseen: “kun et itse tee, kaveri tekee”. Pinkit pyörittivät peliä vakuuttavasti ja loivat tilanteita, mutta ACEn päästessä vastahyökkäykseen, maaliverkko pöllysi ja tilanne taululla 0–2.

Yksittäisiä nukahduksia lukuun ottamatta kotijoukkue oli avaus 20-minuuttisella vahvempi joukkue.

Myös emäntäjoukkue KP-V pääsi maalinmakuun jakson puolivälissä kulmapotkukuvion tuottaessa tulosta. Vera Mattila nousi kulmasta maalin eteen hyvälle maalintekosektorille, laukoi pallon kohti maalia, missä Erica Niemi ohjasi KP-V:n 1–2 kavennusmaalin.

Tällä kaudella kaustislaisittain jo murheenkryyniksi muodostunut maalin jälkeinen vaihto osoitti jälleen kyynisyytensä. ACE meni välittömästi seuraavassa vaihdossa uudestaan kahden maalin johtoon.

KP-V pelaa liki kauden parasta peliään. Pallon liikuttelu on hallittua, tilanteita onnistutaan luomaan sekä omalla yksilötaidolla että hyvällä joukkuepelillä.

KP-V:n viimeistely oli ottelussa takkuista eikä sitä auttanut ACE-maalivahdin huippuilta.

Molemmilla joukkueilla oli avauspuoliskolla omat etsikkoaikansa, mutta kokonaisuudessa KP-V oli aavistuksen vahvempi osapuoli. Futsal on kuitenkin tulos-urheilua, ja vain se ratkaisee.

Ottelun toinen 20-minuuttinen jatkui samoin askelmerkein kuin ensimmäinen: kotijoukkue haki hanakasti kaventavia osumia ja ACE pyrki tarkkaan puolustamiseen ja johtoaseman säilyttämiseen.

ACEn maali oli ottelussa kuin noiduttu. Jos maalivahti ei pysäyttänyt vetoja, silloin paikalla oli kenttäpelaajien ruumiinosa jos toinenkin.

KP-V:lla ei onneakaan matkassa – Nurkkalan hieno yksilösuoritus ei tuottanut tolppalaukausta kummempaa.

KP-V onnistui kaventamaan pelin 2–4:een pelatessan reikäpaitaa. Nurkkala viimeisteli pakkopelin päätteeksi hienon maalin. KP-V:n kiri jäi kuitenkin kahta maalia vajaaksi, ja tappioputken katkaisu saa vielä odottaa.

Ottelun jälkimmäisen puoliskon agenda oli selvä: kotijoukkue haki kavennus- ja tasoitusmaaleja kuin sitä kuuluisaa viimeistä päivää, ja vieraat puolestaan puolustivat tarkasti ja odottivat loppusummerin pärinää. Ottelun loppulukemat merkattiin pöytäkirjaan muotoon 2–4.

Emäntien parhaimmistoa olivat hienon ottelun pelanneet Vera Mattila, Julia Järvelä ja Jenny Le-Östman.