KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

Ylöjärven Ilves - KP-V KP-V

Ylöjärvi UT

Ylöjärveltä ei irronnut tuliaisia – Ilves pari napsua vahvempi

Kaustislaiset matkasivat lauantaina Ylöjärvelle Tampereen kupeeseen paikallisen palloseuran Ilveksen vieraaksi. Sarjassa yhden sijan KP-V:n yläpuolella olevat tupsukorvat tulivat otteluun noin kahden ja puolen viikon tauolta, joten KP-V:lla oli hyvä sauma hakea kilpailuetua painamalla kaasun pohjaan ottelun alusta saakka – näin kaustislaiset myös tekivät.

Ottelu oli laadukas ja tasainen läpi ottelun. Molempien joukkueiden puolustuspeli ja yksilöiden taituruus olivat elementissään Tampereen lauantai-illassa.

Pinkkipaitaiset vierailijat saapuivat otteluun vahvasti, eikä “bussijaloista” ollut tietoakaan. Parin ensimmäisen minuutin aikana KP-V vyörytti hanakasti hyökkäyksiä kohti Ilves-maalia ja sai aikaan myös ottelun avausmaalin.

Kun ottelua oli pelattu vain reilu minuutti, KP-V iski nopean vastahyökkäyksen, ja Julia Järvelän toimitus maalille löysi Essi Rahkosen, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin.

Vierailijoiden salama-alun jälkeen kotijoukkue Ilves kuitenkin ryhdistäytyi ja tasoitti kamppailun kaukolaukauksella vapaapotkusta. KP-V-maalilla Teresa Delia oli voimaton tarkan ja voimakkaan laukauksen edessä.

Ilves jatkoi maalin jälkeen vahvaa paineistusta, ja kaustislaiset joutuivat puolustuskannalle. Ilves siirtyikin 2–1-johtoon neljännellä peliminuutilla.

Kamppailu jatkui tarkkana ja fyysisenä kohti avausjakson puoltaväliä.

Pinkkipaidat pääsivät juhlimaan tasoitusmaalia, kun Vera Mattilan laukaus liki puolesta kentästä yllätti Ilves-maalivahdin. Mattilan määrämittainen nosto oli sen verran tarkka, että kyseinen temppu lienee ollut yrityskin.

Pari minuuttia edellisestä ja kotikatsomot Kaustisella saivat lisää riemun aihetta KP-V:n siirtyessä 3–2-vierasjohtoon. Ilveksen maalivahti kuljetti palloa itse kohti hyökkäysaluetta ja veskarin laukaus pysähtyi KP-V-puolustukseen, josta Emilia Nurkkala sijoitti pallon vuoren varmasti tyhjänä ammottavaan Ilves-maaliin.

Kotijoukkue otti takaiskumaalin jälkeen pelin hallinnan hienoisesti itselleen ja haki kovasti tasoitusta.

Ilveksen vahva painostusjakso päättyikin lopulta 3–3-tasoitukseen ajassa 14:07.

Ottelulle tyypillisesti maalin jälkeen pelinvirta kääntyi jälleen neutraalimpaan suuntaan ja KP-V pääsi takaisin peliin kiinni.

Ottelun avauspuoliaika oli läpikotaisin viihtyisää ja vauhdikasta Futsalia. Joka sentistä kamppailtiin tosissaan.

Kaustislaisryhmästä edukseen erottui erityisesti muun muassa Jenny Le, joka taitavalla pallon käsittelyllään ja oikea-aikaisilla syötönkatkoillaan loi hyviä nopeita hyökkäyksiä ja piti omalla puolustusalueella vastustajat aisoissa.

Ensimmäisen jakson loppuun Ilves kuritti vieraitaan nk. “pukukoppimaalilla”, joka syntyi vain alle kaksi minuuttia ennen taukovihellystä.

Jos KP-V iski avausjaksolla salama-maalin, niin toisen 20-minuuttisen alussa oli puolestaan vastustajan vuoro ilakoida.

Ilves teki ajassa 21:20 lopulta voittomaaliksi jääneen 5–3-osuman.

Ilvesten maalin jälkeen kotijoukkue sai vahvan hetken peliinsä, eikä lisäosumien synty ollut kaukana. KP-V:n koko ajan parantuva puolustuspeli piti pelin tiukkana Ilveksen rynnistyksen aikana.

KP-V ei saanut pallollista peliään toisen jakson avauspuoliskolla ensimmäisen puoliajan tasolle Ilveksen painostuksen keskellä.

Ilves naulasi kuudennen maalinsa sivurajasta alkaneen komean kuvion päätteeksi.

Välittömästi Ilveksen kuudennen maalin jälkeen KP-V kuitenkin näytti, ettei peli vielä ole ohi. Vera Mattila viimeisteli illan toisena maalivahdin jalkojen välistä läpiajosta. 6–4.

KP-V-maalin jälkeen peli tasoittui ja kentällä nähtiin varsin samanlaista, tasaista Futsalia mitä ensimmäisellä puoliskolla.

Ilves naulasi vielä kertaalleen toisen jakson puolivälissä. Nopeasti maalin jälkeen pinkkipaitojen pääkäskijä Juho Viiperi keräsi joukkueensa aikalisälle punomaan kavennusmaaleihin johtavia juonia.

Aikalisän jälkeen, viimeiset yhdeksän minuuttia KP-V pelasikin “reikäpaitaa” Taru Paavolan ottaessa maalivahdin roolin kontalleen. Maalivahtina kunnostui myös Mattila, joka ottelun aikana seisoi maaliviivalla useamman kerran torjumassa vetoja kropallaan.

Sekä Delia että Paavola saivat sykemittariensa vuorokauden askeltavoitteet varmasti täyteen kaksikon ravattua ahkerasti vaihtopenkki–pelikenttä-väliä.

Lisämaaleja ottelussa ei kuitenkaan nähty, vaan loppulukemat kirjattiin muotoon 7–4.

KP-V kohtaa seuraavassa kamppailussaan sarjakakkosen Ilves FS:n tasan viikon päästä Kaustisen urheilutalolla. Ottelu alkaa kello 15.