KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - MuSaFutsal

Kaustinen, Urheilutalo

MuSaFutsal piirun verran parempi jännitysnäytelmässä

KP-V kohtasi vuoden 2021 ensimmäisessä ottelussaan sarjakakkosen porilaisen MuSaFutsalin. Ottelu oli tasainen sekä tuloksellisesti että pelillisesti, ja molemmat joukkueet saivat puristaa aina viimeisille sekunneille.

Kotijoukkue KP-V osoitti jälleen, että se ei ole tullut Liiga-tasolle kumartelemaan muille joukkueille, vaan pelaa määrätietoisesti ja empimättä.

Pinkkipaidat pelasivat läpi ottelun lyhyehköjä vaihtoja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tällainen pelistrategia toimi hyvin MuSan kaltaista laatujoukkuetta vastaan, eivätkä vierailijat näin ollen päässeet rummuttamaan pitkiä, väsyttäviä hyökkäyksiä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat luotua tilanteita vastustajan puolustusalueella, ja kamppailun ensimmäinen “tuhannen taalan paikka” nähtiin noin viiden peliminuutin jälkeen. Oikeaa laitaa pitkin nousseet Vera Mattila ja Emilia Nurkkala saivat loihdittua hyvän maalipaikan takatolpalle kytänneelle Erica Niemelle, mutta epäpuhdas osuma palloon johdatti pelivälineen tällä kertaa ohi vastustajien tyhjän maalin.

Kuuden minuutin kohdalla pinkkipaitojen Essi Rahkonen pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä etäisyydeltä, mutta veto viuhui vain hieman ohi maalista.

Kotijoukkue oli etenkin ensimmäisen puoliajan avauskympin aikana hallitsevampi osapuoli luoden monia kiitettäviä maalintekotilanteita. Kaustislaisten vahvan alun jälkeen myös vierasjoukkue pääsi peliin kiinni.

Vierailijat olivatkin siirtyä 0–1-johtoon noin seitsemännen peliminuutin kohdalla, kun MuSan hyökkääjä pääsi nokikkain KP-V-maalia vartioineen Teresa Delian kanssa. Delia ahdisti hyökkääjän pieneen kulmaan sillä seurauksella, että ElCapitan Taru Paavola ehti liukumaan maaliviivalle torjumaan pallon, joka näytti varmuudella pyörivän aina maaliin saakka.

Jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla huomasi, että vastakkain ovat kaksi Liigan huippumaalivahtia. Molemmat veräjänvartijat suorittivat huipputorjuntoja ja pitivät pelin tasaisena läpi kamppailun.

Vierasjoukkue jatkoi vahvaa peliään, ja se sai tuotua hyökkäyksiä läpi tarkan KP-V-puolustuksen. Kymmenennellä peliminuutilla vierailijat loivat todellisen huippupaikan, mutta valkopaitainen pelaaja ei saanut liukumalla ujutettua palloa kotijoukkueen maaliin.

Kotijoukkue siirtyi ajassa 12:09 1–0-johtoon Julia Järvelän iskiessä itsensä laukoman paluupallon sisään. Syötön maaliin sai kapteeni Paavola.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin peli tasoittui 1–1:een. Vierailijat iskivät tasoitusmaalin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä alle viisi minuuttia, kotijoukkue siirtyi 2–1-johtoon Niemen maalilla. Jenny Le tarjoili hyvän syötön maalille nousseelle Niemelle, joka pienten neppailujen jälkeen naulasi kotijoukkueen johto-osuman.

Ensimmäisen 20-minuuttisen loppu oli suurilta osin kotijoukkueen hallintaa, ja porilaisten oli tyytyminen vastaiskuihin.

Vierailijat nostivat tempoa toiselle puoliajalle ja tasoittivat pelin, kun toista jaksoa oli pelattu vain puolitoista minuuttia.

Porilaiset jatkoivat vahvaa painostusta ja olivat enemmän pallossa kiinni. Tällä kertaa KP-V:n oli tyytyminen vastahyökkäyksiin.

Pelin edetessä tasaisena kohti “pelinaisten kymppiä”, myös tunteet kuumenivat kentällä ja sen laidalla.

Toisen puoliajan kahdeksannella peliminuutilla vieraat siirtyivät 2–3-johtoon. Sivurajan tuntumasta lähtenyt veto painui Delian torjunnasta maaliverkon perukoille.

Maalin jälkeen MuSa sai energiaa peliinsä ja peliväline pysyi kuin lukittuna porilaisten hallussa.

KP-V puolusti vahvasta vieraspainostuksesta huolimatta loistavasti, eivätkä vierailijat päässeet todellisiin huippumaalipaikkoihin kuin harvakseltaan. Kaustislaispelaajat pitivät omat vartioitavansa tiukasti kurissa, syöttöjä katkottiin kovalla prosentilla, eikä palloa epäröity pelata rajojen yli ahdistavissa tilanteissa.

Ottelun viimeisellä kympillä peli muuttui entistä fyysisemmäksi ja kamppailupelaaminen näytteli suurta roolia.

Ottelun muutaman viimeisen minuutin aikana molempien joukkueiden puolustuspeli alkoi rakoilemaan ja maaliodottamaa kertyi yhä paremmista sektoreista.

Kotijoukkue tasoitti ottelun kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tällä kertaa Niemi ei erehtynyt, vaan viimeisteli vuoren varmasti maalin kulmalta Paavolan hänelle toimittaman pallon kaustislaisten pelatessa reikäpaitaa.

Eikä aikaakaan kotijoukkueen juhlista ja tasoitusosumasta, kun taulu näytti jälleen vierasjohtoa – tällä kertaa lukemin 3–4.

Maalin jälkeinen vaihto kostautui ja vieraat kuittasivat nopeasti takaiskun.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt 3–4-osuma oli kokonaisuus hyvää yksilötaitoa että joukkuepelaamista.

Mitä vanhemmaksi KP-V:n kausi on kypsynyt, sitä valmiimmaksi peli on muovautunut. Ketjujen keskinäiset kemiat näkyvät alkukautta selvemmin, kuviot toteutuvat pelitilanteessa laadukkaina ja puolustuspelissä virheet ovat jopa harvinaisia.

Tappio oli KP-V:lle nyt neljäs perätysten. Kaustislaiset yrittävät katkaista kyseisen putken tämän viikon lauantaina 9.1., kun he kohtaavat sarjakakkoseksi pudonneen Ilveksen.