KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

HIFK FS - KP-V KP-V

Pirkkola PH

KP-V:n ahdinko syventyi HIFK:n käsittelyssä

KP-V yritti katkaista jo seitsemään otteluun venyneen tappioputkensa Helsingissä HIFK:n vieraana, mutta sarjan kolmannella sijalla majaileva HIFK oli tyly emäntä.

KP-V on tämän kauden Liigassa eniten maaleja päästänyt joukkue, joten HIFK:n kaatamiseen puolustuspelin oli oltava vireessä. Tehtävää hankaloitti luottopelaajien Julia Järvelän ja Laura Koskisen puuttuminen. Myöskään Erica Niemeä ei nähty sunnuntain kamppailussa.

Valmennustiimi muovasi ketjukoostumuksia jonkin verran ja haki uutta virtaa uusituilla kentällisillä. Kaustislaisten pohjapelaajana suorittanut Vera Mattila näytti silmämääräisesti pelanneen täydet 40 minuuttia HIFK-ottelussa.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta vahva. HIFK painesti korkealta ja kovaa eikä antanut vierailijoilleen hetken rauhaa avatakseen omaa peliään.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 01:30, kun HIFK siirtyi 1–0-edelle.

HIFK käänsi peliä nopeasti ja pyyhälsi heti pallon saatuaan kohti KP-V:n hyökkäysaluetta. Kotijoukkue viljeli paljon pitkiä kentän halkovia syöttöjä, jotka olivat myrkkyä KP-V:lle.

KP-V sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa neljännellä peliminuutilla Mattilan liikuttua pallon kanssa laidalta kohti keskustaa luoden samalla hyvän laukaisupaikan. KP-V-pelaajan laukaus kuitenkin suuntautui keskelle maalia ja HIFK-vahdin syliin.

HIFK teki avauspuoliajan ensimmäisellä puolikkaalla vielä kaksi maalia. KP-V pääsi peliin mukaan ensimmäisen 20-minuuttisen jälkimmäisen puoliskon aikana, jolloin pallo pysyi kiitettävästi kaustislaispelaajien hallussa.

KP-V:n ykköspistenikkari Emilia Nurkkala pääsi hyvään maalipaikkaan, mikä kuitenkin tyrehtyi HIFK-pelaajan rikkeeseen. HIFK:n pelaaja sai tästä muistutuksena keltaisen kortin.

Vaikka KP-V oli omana etsikkoaikanaan paljon pallossa, oli maalipaikoille pääseminen vaikeaa tiiviin HIFK-puolustuksen keskellä.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla olivat kotijoukkueen 4–0-johtolukemat.

Toinen jakso alkoi kaustislaisittain surullisesti, kun HIFK siirtyi ensimmäisellä minuutilla 5–0-johtoon.

Myös KP-V sai nimensä maalintekosarakkeeseen, kun Essi Rahkonen antoi kanuunansa laulaa ja tykitti vasemmalla jalallaan pallon HIFK-maaliin hyvältä etäisyydeltä. Rahkonen ja Jemina Kiiski olivat jo aikaisemmin luoneet hyvän maalintekopaikan, mutta tuolloin Rahkosen viimeistely lipui hitusen ohi vastustajan maalin.

Kaustislaiskoutsi Juho Viiperi laittoi maalille toisen jakson toisella puolikkaalla Tiia-Maria Karvosen ja antoi Delialle huiliaikaa. Karvonen hoiti tonttinsa hyvin.

Ottelun loppulukemat merkattiin muotoon 8–1. KP-V:n pelatessa parasta peliään se pysyi hyvin HIFK:n vauhdikkaassa rytmissä mukana. KP-V:n parhaana palkiittiin Jenny Le-Östman.

Seuraavan kerran kaustislaiset yrittävät katkaista tappioputkensa ensi lauantaina kotiluolassaan. Tuolloin vastaan astelee ACE.