KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - FC Halikko

Kaustinen, Urheilutalo

KP-V kiri toiseen perättäiseen voittoonsa

Naisten Futsal Liigassa peräkkäisillä sijoilla runkosarjassa olevat KP-V (10.) ja FC Halikko (9.) taistelivat tärkeistä sarjapisteistä Kaustisen lauantai-illassa.

Ottelu oli tasainen, ja molemmilla oli omat etsikkoaikansa pelissä. Pelillinen hallinta aaltoili useaan kertaan joukkueelta toiselle kamppailun aikana.

Ensimmäisellä jaksolla kaustislaiset prässäsivät korkealta, mikä vaikeutti vastustajien lyhytsyöttöpeliä hyökkäyksen rakentelua. Halikko oli ajoittain hädässä kotijoukkueen aktiivisen karvauksen kanssa, mutta vierailijat käyttivät vastustajansa aktiivisesta prässistä seuranneen puolustusvajeen hienosti hyödykseen pariinkin otteeseen tehden kaksi vastahyökkäysmaalia ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun alku oli tasainen kummankin ryhmän puolustaessa tiukasti. Kotijoukkue puolusti keskustaa tiiviisti pois, jolloin vierailijat loivat hyökkäyksiä hyödyntämällä laidoilla olevaa tilaa. Vierasjoukkue puolestaan teki KP-V:n nousun laitoja pitkin hankalaksi, joten pinkkipaidat rakensivat peliä keskustan kautta.

Noin kolmen minuutin kohdalla Halikko pyöritti peliä kotijoukkueen päädyssä liikuttaen palloa taitavasti ja hallitusti. Kaustislaisten tuska hellitti, kun Essi Rahkonen sai pallon ja teki komean, röyhkeän nousun luoden hyvän vetopaikan itselleen.

Ensimmäistä puoliaikaa oltiin pelattu noin viisi minuuttia, kun vierailijat siirtyivät 0–1-johtoasemaan. Kotijoukkue syötteli huolimattomasti omalla alueellaan ja vierailijoiden Elli Laaksosen tarkka laukaus painui maaliin kahden tolpan kautta.

Kotijoukkue sai virtaa vastustajien johto-osumasta ja jatkoi aktiivista pelaamistaan. Pelin edettyä noin kahdeksan minuuttia kotijoukkueen Jenny Le kolisteli vierailijoiden maalin tolppaa, mutta maali pysyi noiduttuna toistaiseksi.

Välittömästi Len lähentelyjen jälkeen, vierailijat menivät 0–2-johtoon vastaiskun päätteeksi.

Maalitehtailu jatkui, kun vajaa minuutti edellisestä osumasta jälleen pölisi – tällä kertaa kotijoukkueen toimesta.

KP-V sai rajapotkun, Laura Koskinen toimitti pallon maalille, ja Julia Järvelä viimeisteli pinkkipaitojen 1–2-kavennusmaalin maalivahdin torjunnasta kimmonneesta pallosta.

KP-V sai lisää virtaa osumasta ja entuudestaan aktiivinen pelaaminen sai yhden lisävaihteen.

Kymmenen minuutin kohdilla Salla Lillsund pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta Lillsundin veto viuhui ohi maalista.

Halikko oli ajoittain hätää kärsimässä KP-V:n kovimman painostuksen alla, mutta vieraat pääsivät peliin takaisin kiinni ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä kympillä.

Vierailijat loivat useita vaarallisia maalipaikkoja eritoten vastahyökkäyksistä.

Kotijoukkueen hyvä pelaaminen palkittiin, kun 15 peliminuutin kohdalla KP-V:n Rahkonen pääsi yrittämään maalia kuudesta metristä. Aikaisemmassa tilanteessa maalille toimitettu pallo osui Halikon pelaajan käteen, ja pallo laitettiin kuuden metrin viivalle Rahkosta varten. Vierailijoiden maalivahti torjui ensimmäisen vedon, mutta Rahkonen painoi paluupallon maaliin ja tasoitti tilanteen 2–2:een.

Välittömästi maalinjälkeisessä vaihdossa vierailijat pääsivät nokikkain jälleen kerran upeasti pelanneen Teresa Delian kanssa, mutta maalivahti peitti maalinsa loistavasti ja pakotti vastustajan laukomaan pallon maalin ohi.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Halikko meni vielä kertaalleen maalin johtoon – jälleen ylivoimahyökkäyksestä.

Ensimmäisen 20-minuuttisen lopussa Halikko sai pelistään paremmin kiinni ja KP-V:n ote näytti lepsuvan. Halikon päävalmentaja sai avausjakson jälkimmäisellä kympillä vielä keltaisen kortin toistuvasta purnaamisesta.

Toinen puoliaika näytteli samanlaista tarinaa kuin ensimmäinenkin: molemmilla joukkueilla oli paikkansa, Halikko pääsi useisiin ylivoimahyökkäyksiin, mutta KP-V oli pelillisesti aavistuksen niskan päällä.

Pelikellon näyttäessä aikaa 24:30 KP-V tasoitti ottelun. Vera Mattila toi kotijoukkueen rinnalle hänelle jo ominaisen upean soolon päätteeksi. Mattila kuljetti pallon oman maalin edustalta aina vastustajan alueelle ja laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin.

Pari minuuttia edellisestä ja kaustislaiset tarrasivat voiton syrjään kiinni siirtyessään johtoon.

Mattila avasi omalta alueelta pitkän syötön kohti vastustajan maalia, jossa Erica Niemi odotti palloa. Niemi otti pallon hallitusti ilmasta haltuun, irtosi häntä vartioivasta pelaajasta ja laukoi pallon tolpan kautta maaliin.

Loput ottelusta oli hyvin tasaista vääntöä.

“Enemmän vauhtia kuin järkeä” on sanonta, jonka kuulee hyvin usein palloilulajeissa, ja sanonta päti täydellisesti illan toisen puoliajan pelaamiseen.

Toisen puoliajan jälkimmäisellä kympillä Rahkonen yritti Naisten jalkapallomaajoukkueesta tutun Amanda Rantasen tyylistä “face of god” -maalia, kun Rahkonen laukoi Halikon puolustajan jalkoihin, josta pallo kimposi Rahkosen kasvojen kautta kohti maalia. Halikon maalivahti oli kuitenkin tilanteessa hereillä.

Halikkolaiset pelasivat ottelun kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia hakiessaan tasoitusta, mutta pinkkipaitojen uhrautuva puolustus Delia viimeisenä lukkonaan ei antautunut.

KP-V:n pelaajista erityisesti Rahkonen ja Delia, jälleen kerran, esiintyivät edukseen.

Kaustislaiset ottivat kauden toisen voittonsa ja ovat nyt kahden ottelun voittoputkessa.