KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - FC Sport J

Kaustinen, Urheilutalo

KP-V päätti vuoden 2020 mollivoittoisesti

Kaustislaiset saapuivat otteluun tappio niskassaan, kun se hävisi joulukuun puolen välin aikoihin edellisen ottelunsa. Kotijoukkueella on näin ollen noin kahden viikon tauko peleistä.

KP-V sai vieraakseen vuoden 2020 viimeisessä Naisten Futsal Liigan ottelussa vaasalaisen FC Sportin. Vaasalaiset liitivät ennen kamppailua kolmen ottelun voittoputkessa, ja liito kantoi myös KP-V-ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Vierailijat olivat hurjassa lennossa etenkin ottelun ensimmäisen puoliajan avauskympillä. Kotijoukkue oli suurissa hankaluuksissa vaasalaisten hyvän syöttö- ja joukkuepelin sekä raastavan prässin kanssa.

Sportin erittäin laadukas työskentely palkittiin aikaisessa vaiheessa, kun se iski lyhyen KP-V:n pallonhallintajakson päätteeksi kauniin 0–1-johtomaalin pienestä kulmasta.

KP-V pääsi todenteolla mukaan peliin ja sai ravistettua jouluruoan tuoman kankeuden pois avausjakson toisella puolikkaalla.

Myös kotijoukkue loi hyviä maalintekopaikkoja ja sai vetoja kohti vaasalaisten maalia.

Kaustislaisten kapteeni Taru Paavola yhdessä muiden kokeneiden pelaajien Julia Järvelän ja Laura Koskisen kanssa pitivät kotijoukkuetta pystyssä ja näyttivät esimerkkiä vaikean avauskympin aikana. Myös – jälleen kerran – pinkkipaitojen maalia vartioinut Teresa Delia oli loistavassa vireessä ja oli viimeisenä lukkona vastustajan myllytyksen keskellä. Lukemat olisivat voineet olla ensimmäisen puoliajan jälkeen rumemmat kuin 0–1.

Pinkkipaidat pelasivat hyvää puolustuspeliä ja katkoivat hyvin vastustajan syöttöjä. Kaustislaiset myös peittivät paljon vetoja.

Sport sai rakennettua useita hyviä tilanteita, kun se käytti maalivahtia hyväkseen. Pallo pelattiin usein maalivahdille, joka avasi kovan syötön keskelle kenttää maata pitkin.

Ottelun toinen puoliaika oli pääosin tasaista vääntöä. Se aloitettiin pelikellon näyttäessä aikaa 19:56, kun avausjakson lopussa Sportin pelaaja loukkaantui epäonnisesti ja ikävän näköisesti. Toivottavasti kyseinen pelaaja on kunnossa eikä vamma ole paha.

Toisella puoliajalla vieraat siirtyivät 0–2-edelle jakson puolessa välissä.

Joukkueet tahkoivat rintarinnan ja vyöryttivät hyökkäyksiä lähes tasatahtiin kohti vihulaismaalia läpi toisen puoliajan. Kotijoukkue pyrki iskemään vastaan nopeammin, kun taas vierailijat pyrkivät pitämään enemmän palloa.

Ottelun kolme viimeistä minuuttia KP-V pelasi “reikäpaitaa” hakien kaventavia osumia. Pinkkipaitojen kapteeni Paavola oli lähellä kavennusosumaa päästessään tuikkaamaan palloa maalin kulmalta ilmasta, mutta hänen sijoituksensa leijaili lopulta maaliverkon päälle.

Sport siirtyi viimeisellä minuutilla 0–3-johtoon kaunistellessaan lukemiaan tyhjään maaliin. Joukkue takoi vielä yhden lisäosuman viimeisellä minuutilla ja ottelun loppulukemat olivat näin ollen 0–4.

KP-V:n kausi jatkuu vuoden 2021 puolella loppiaisena 6.1., kun se saa vastaansa sarjassa toisena lymyävän MuSaFutsalin. Porilaiset ovat pistekeskiarvolla mitattuna sarjan toistaiseksi paras joukkue.