KP-V KP-V - RaiFu

Kaustinen, Urheilutalo

Hurja kiri toi kaustislaisille ensimmäisen kiinnityksen Liiga-paikan säilyttämiseen

KP-V:n kausi jatkui Liiga-karsinoissa, kun vastaan asettui Naisten ykkösessä pirteästi ja vauhdikkaasti esiintynyt Raision Futis.

RaiFu aloitti ottelun ryminällä ja antoi näytti heti emännilleen, että Liiga-paikasta tullaan käymään tulinen taisto. Vierailijat siirtyivät heti ottelun alkuhetkillä 01-johtoon.

Kotijoukkue keräsi itsensä kuitenkin nopeasti, ja kaksi peräkkäistä vaihtoa toivat kaustislaiset ensin tasoihin ja heti perään johtoasemaan. KP-V:n tasoituksesta vastasi Essi Rahkonen maalinedustalta kapteeni Taru Paavolan esityöstä. Johto-osuma oli puolestaan Vera Mattilan käsialaa. Mattila lähetti laukauksensa yli 10 metrin päästä maalista, mutta veto leijaili vastustajan maalivahdin käsien kautta maaliin. Tilanne 2–1-kotijoukkueelle.

KP-V ei ehtinyt kauaa johtoasemaansa juhlia, sillä RaiFu tasoitti pelin nopeasti 2–2:een. Ottelussa oli nähty jo 4 maalia kolmen peliminuutin kohdalla, mikä enteili ottelusta melkoista maalijuhlaa.

RaiFu pelasi paineettoman näköisesti. Rohkeaa ja raikasta hyökkäyspeliä. KP-V ei pystynyt vastaamaan raisiolaisten jalkanopeuteen, mikä maksoi lopulta pari maaliakin.

Nurkkala loi itselleen loistavan maalintekopaikan hienolla yksilösuorituksella: haasto, pallo vastustajan jalkojen välistä ja laukaus. Laukaus suuntautui kuitenkin kotijoukkueen kannalta epäonnisesti ohi maalista.

Kun avauspuoliaikaa oltiin pelattu noin kahdeksan minuuttia, vieraat siirtyivät toistamiseen johtoasemaan nopean suoran hyökkäyksen turvin.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli kotijoukkueelle murheellinen. Raisiolaiset puolustivat hyvin aina maalivahtiaan myöden ja olivat puolestaan itse tehokkaita hyökkäyspäässä. Jalkanopea joukkue iski viimeisen puolentoista minuutin aikana kaksi maalia ja tauolle lähdettiin vierailijoiden tukevassa 2–5-johtoasemassa.

Kun toinen 20-minuuttinen lyötiin käyntiin, KP-V oli todella vaikean paikan edessä.

Kamppailu oli tasaista ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Alussa KP-V piti enemmän palloa hakiessaan kaventavia maaleja, mutta RaiFu pelasi fiksusti ja tarttui kaikkiin saumoihinsa hyökätä. Oman paikan saadessaan vierailijat olivat myös todella terävänä.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia, pelissä vallitsi hidas vaihe raisiolaisten saadessa erikoistilannetta toisensa perään pinkkipaitojen blokatessa laukauksia rajojen ulkopuolelle. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain seitsemän minuuttia, RaiFu kaatoi kylmää vettä kaustislaisten niskaan iskien 2–6-maalin.

Raisiolaisten kaatama kylmä vesi loppujen lopuksi vaikutti virkistävän kotijoukkueen pelaajia. KP-V otti maalivahti Teresa Delian vaihtopenkille ja viidenneksi hyökkääjäksi kentälle syöksyi tuttuun tapaan kippari Paavola.

Seuraavan viiden peliminuutin aikana tehtiin kaustislaista Futsal-historiaa.

KP-V:n ensimmäisen kavennusosuman iski Erica Niemi komealla ohjauksella pienestä kulmasta joukkueen pelatessa “reikäpaitaa”. Tilanne 3–6.

Lisää toivoa pinkkipaitojen paidan rinnuksiin toi paljon ottelussa raatanut kapteeni Paavola, joka iski pelin 4–6:ään maalin edestä.

KP-V:n kauden maalitykki Emilia Nurkkala tykitti kaustislaiset jo maalin päähän komealla vedolla. 5–6.

Kun peliaikaa oli jäljellä puolitoistaminuuttia, KP-V:n vaihtopenkki räjähti: Niemi rusikoi tasoitusmaalin hyvältä etäisyydeltä vastustajan maalivahdin haarojen välistä. Maaliin loistavan esityön teki Jenny Le.

42 sekuntia ennen päätössummeria Mattila lähetti omalta kenttäalueelta keskitykseksi tarkoitetun vedon kohti RaiFun maalia – veto löysi lopulta tiensä maaliin maalivahdin käsien välistä. Osuma jäi ottelun viimeiseksi ja KP-V huipensi uskomattoman nousunsa 7–6-voittomaaliin.

Kaustislaisten ottelusta parhaana palkittiin kapteeni Paavola. Paavola oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Fiilis on totta kai mahtava juuri nyt. Huikea taistelu meiltä. Taisteltiin loppuun asti ja uskottiin – usko ei loppunut missään kohtaa, Paavola kertoi.

Paavolan mukaan joukkue päätti tauolla, että he lähtevät ottelusta voittajina. Päävalmentaja Juho Viiperi ei ollut keittänyt normaalista poikkeavia käärmekeittoja puoliaikojen välissä.

– Me vain yksinkertaisesti päätettiin että me hoidetaan tämä, tämä on meidän peli.

– Kun niitä maaleja ei oikein tullut niin vähän ihmeteltiin että mitähän tässä nyt tulisi tehdä. Onneksi peli alkoi kulkemaan sitten ensimmäisten onnistumisten myötä. Juho hoki kopissa, että “täydet 40 minuuttia pitää pelata”. Nyt pitkästä aikaa oikeasti pelattiin ja taisteltiin koko peli, Paavola paljasti.

Kaustislaiskippari jakoi tunnustusta myös vastustajien leiriin.

– Todella kova on vastus. Nuoria ja nopeita tyttöjä vastassa. Yhtään tilaa tai siimaa ei saada antaa jos mielitään voittaa seuraava ottelu.

Paavola kommentoi, että kesälaitumille pääsy ei kuulosta huonolta.

– Pitkä kausi on jo takana. Matkustaminen on ollut todella raskasta eikä meille ei ole liikaa siunaantunut vapaita viikonloppuja. Jos nyt seuraava peli onnistutaan kairaamaan, niin ilolla lähden kesälomille, Paavola naurahti.